GPS-reis Sancy Massief

Maatwerkreis met 2 t/m 6 dagtochten vanuit bike-pension gerund door Nederlanders

De Auvergne is een waar mountainbikeparadijs met een uitgebreid netwerk van onverharde paden! Wij hebben de mooiste paden aan elkaar geknoopt en aangevuld met prachtige single-tracks.
De routes fiets je zelfstandig met GPS waarbij je van ons de routes krijgt. Je overnacht in een accommodatie die speciaal ingericht is voor fietsers! Wil je weten of we de reis op het gewenste tijdstip kunnen organiseren en de exacte prijs weten? Doe dan een aanvraag via de oranje knop hierboven.

Aan te vragen in de periode 01-05-2019 t/m 31-10-2019

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 166,-

Te boeken vanaf aantal personen:

2

Maximaal aantal deelnemers:

20

Reislevel:

3/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 30-50 km 700-1000
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart 60-100 km 2300-3300
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

In het centrum van het Sancy Massief runnen 2 Nederlandse Vasa Sport-gidsen een gezellig bike-pension. Vanuit dit pension maak je prachtige dagtochten door deze nog relatief onbekende streek. Je maakt zelf een keuze uit het aantal mogelijke dagtochten en overnachtingen. Je overnacht in een appartement van een accommodatie met alle nodige voorzieningen die een mountainbiker nodig heeft.

Je beleeft deze reis wanneer het jou uitkomt. Je bepaalt zelf de aankomstdag en hoeveel tochten (keuze uit 2 t/m 6) je gaat fietsen. Heb je tussen de dagtochten door behoefte aan een  rustdag? Geen probleem, deze plan je zelf in. De routes fiets je steeds vanuit de standplaats Le Mont-dore. Geen gedoe dus met het steeds in- en uitpakken van je bagage zoals bij een trektocht. Vlakbij Le Mont-dore ligt Super-Besse waar vijf afdaalpistes beschikbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk om een halve of hele dag te gaan downhillen en onder begeleiding te werken aan je afdaaltechnieken. Voor de niet-fietser heeft Sancy Massief ook genoeg te bieden.

De accommodatie was prima en appartement was heel goed. Ontbijt was uitzonderlijk goed. We zijn ook zeer gastvrij ontvangen!

Je verblijft in een authentiek huis in Le Mont-Dore met volledig ingerichte appartementen. Elk appartement heeft een keuken, badkamer en slaapkamer. Deze accommodatie is geheel ingesteld op het verblijf van fietsers! Zo is er een afsluitbare stalling, een afspuitplek en een sleutelplek tot je beschikking. Bovendien is er een wasservice aanwezig voor de (sport)kleding. Het wassen en drogen van je kleren wordt voor je gedaan. Wat een luxe! Je verblijft op basis van logies + ontbijt. Tijdens de routes is het lastig om een lunchplek te vinden, daarom zijn lunchpakketten bij de prijs inbegrepen. Dineren doe je in het dorp waar genoeg leuke restaurantjes te vinden zijn. Of je kookt natuurlijk zelf in je eigen appartement of barbecuet bij de standplaats.

Pluspunten

 • Zeer uitgebreid netwerk aan routes voor alle niveaugroepen waarbij overstappen geen probleem is
 • Kleding wordt voor je gewassen
 • Je verblijft in een accommodatie volledig ingericht op fietsers
 • Je hebt tijdens het fietsen optimale vrijheid in combinatie met alle gemakken van een verzorgde reis
 • Je bepaalt zelf je aankomst dag, aantal tochten, aantal overnachtingen en eventueel rustdagen

Expert over deze reis!

Een streek die minder bekend is bij mountainbikers, maar daarom zeker niet minder mooi!

Rick Hoenderop
Reisleider en gids MTB + racefietsreizen
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Wij kunnen deze reis voor je organiseren van 1 mei t/m 31 oktober. In mei kan er op bepaalde routes nog sneeuw liggen. In oktober geniet je van de meest prachtige herfstkleuren.

Dag 1: aankomstdag

Je reist op eigen gelegenheid naar het pension in Le Mont-Dore. Op de dag van aankomst fiets je nog geen tocht. Wel krijg je in de avond een briefing van de reisbegeleiding die alles vertelt over de komende dagen. Wij zorgen er dan ook voor dat de routes van verschillende niveaus op je GPS of de gehuurde GPS komen te staan. Hierdoor heb je genoeg keuzemogelijkheden en bepaal je zelf welk niveau je van de route per dag fietst. Uiteraard kan je bij de reisbegeleiding en Nederlandse hoteleigenaren terecht voor tips en adviezen!

Vanaf dag 2: heerlijk afwisselende dagtochten

Na een goede nachtrust en goed ontbijt is het eindelijk tijd om te mountainbiken. Je fietst het aantal gekozen dagtochten vanuit de standplaats.

De Auvergne is een waar mountainbikeparadijs. Het gebied kent een uitgebreid netwerk van onverharde paden. Vasa Sport heeft de mooiste paden voor je aan elkaar geknoopt en aangevuld met prachtige singletracks. De zo ontstane routes kunnen op heel veel manieren gecombineerd worden en zijn voor alle niveaus geschikt. De streek is voor bikers verrassend uitdagend en afwisselend. De schitterende tochten gaan over mooie open toppen met vergezichten om vervolgens over steile singletrackafdalingen weer een rivier of beekdal in te fietsen. Je komt langs (krater)meren, snel stromende beekjes, watervallen, steile rotswanden of zelfs een warmwaterbron. Het gebied is een middengebergte, waardoor je elke dag meerdere klimmen voor de wielen krijgt.

Wil je een dagje downhillen? Het nabij Le Mont-Dore gelegen Super-Besse beschikt over een vijftal afdaalpistes. Deze pistes kunnen ook in het programma worden opgenomen. Je kunt - eventueel in het gezelschap van een gediplomeerde instructeur - een halve of hele dag aan de afdaaltechniek werken.

Laatste dag: terug naar huis

Na de laatste dagtocht slaap je nog één keer in het fijne pension om de volgende dag uitgerust en nagenietend naar huis te rijden.

Reis informatie & downloads

 • Omgeving / Routes
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contactopnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Let op: de onderstaande prijzen zijn van vorig jaar en worden nog aangepast.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Hieronder zie je welke opties beschikbaar zijn en de bijbehorende prijzen. Je profiteert vanaf 3 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 166,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking 9+ 6 - 8 5 4 3 2
2 dagtochten (i.c.m. 3 overnachtingen) € 86 € 89 € 91 € 93 € 95 € 99
3 dagtochten (i.c.m. 4 overnachtingen) € 104 € 108 € 110 € 113 € 115 € 120
4 dagtochten (i.c.m. 5 overnachtingen) € 122 € 126 € 129 € 132 € 134 € 140
5 dagtochten (i.c.m. 6 overnachtingen) € 142 € 147 € 150 € 153 € 156 € 163
6 dagtochten (i.c.m. 7 overnachtingen) € 160 € 166 € 169 € 173 € 177 € 184

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Prachtige GPS-routes van Vasa Sport voor meerdere niveaus per dag
 • Reisbegeleiding door een Vasa Sport-reisleider ter plaatse, die in Le Mont-Dore woont
 • Pech onderweg service
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Verblijf, maaltijden, materiaal en extra's (zie onder)
 • Eventuele lift- en transferkosten
 • Huurfiets of reservefiets (prijzen op aanvraag)
 • Kosten pech onderweg service (autokosten: 0,50 per km)
 • Boekingskosten € 15,- per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2018 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2018!

Verblijf

Aantal personen per appartement  4 3 2
3 overnachtingen € 80 € 95 € 130
4 overnachtingen € 105 € 130 € 170
5 overnachtingen € 130 € 155 € 205
6 overnachtingen € 155 € 180 € 240
7 overnachtingen € 175 € 210 € 275

Prijzen per persoon. Overnachtingen zijn op basis van logies, ontbijt en lunchpakket. Het betreft hier de netto prijzen plus een klein bedrag aan bemiddelingskosten. 1p kamers en diners zijn op aanvraag.

Opties bij de reis

Programma, materiaal, extra's  
Aantal dagen GPS huur 2 3 4 5 6
  € 25 € 35 € 44 € 52 € 60
Vasa Finisher shirt 2018 € 39        

Prijs per persoon. GPS kan worden gereserveerd, wordt ter plaatse afgerekend. GPS huur inclusief stuurhouder, batterijen en oplader.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Aan te vragen in de periode 01-05-2019 t/m 31-10-2019