Giro Stelvio

6-daagse mountainbikeronde met gids of zelfstandig met GPS

Deze prachtige Giro is een reis met veel letterlijke en figuurlijke hoogtepunten. Onder andere de beroemde Passo Stelvio, om er maar één te noemen!
Vanaf 2014 is de Giro Stelvio al een groot succes en een gewilde reis bij veel mountainbikers. We hebben voor verschillende niveaugroepen schitterende routes uitgezet. Dus voor iedere mountainbiker die in de bergen wil fietsen is dit een geschikte reis!

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

14-07-2018 t/m 21-07-2018

Vanaf:

€ 912,-

Maximaal aantal deelnemers:

25

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart (GPS) 60-100 km 2300-3300
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Deze MTB-ronde van 6 etappes start in het Italiaanse Livigno en draait tegen de klok in. De reis dankt zijn naam aan de beroemde Passo Stelvio. Aan het eind van elke etappe verblijven we in een prima hotel of pension om goed uitgerust aan de volgende etappe te beginnen. De hele week word je begeleid door onze reisbegeleiders, gidsen, chauffeur van de bagage bus en voor pech onderweg, een mecanicien!

Dag één is de aankomstdag en maken we een infietsrondje. Tijdens dag twee tot en met zeven fietsen we dagelijks een etappe. Etappe zes eindigt waar we begonnen zijn, in Livigno. Wij zorgen er middels onze bagage bus voor dat jij op elke overnachtingsplek over je bagage beschikt. Fiets je de routes van de etappes liever zelfstandig zonder gids? Dat is bij ons ook mogelijk! Je krijgt van ons de GPS routes aangeleverd zodat je er zelf op uit kan.

Tot grote tevredenheid en met heel veel fietsplezier heb ik deelgenomen aan de Giro Stelvio, vooral de organisatie en reisbegeleiding was echt top!

Na elke etappe overnachten we in een hotel of pension op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het pension of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Deze reis kan alleen met gids worden gereden voor de niveaugroepen blauw en rood. Niveau zwart rijdt zelfstandig met GPS.

Pluspunten

 • Fantastische ronde door 3 landen
 • Veel figuurlijke en letterlijke hoogtepunten
 • Weinig loopstukken (alleen in Uina Schlucht)
 • Routes rijden met gids of zelfstandig met GPS
 • Wij zorgen voor het transport van je bagage naar de verschillende etappe plaatsen

Expert over deze reis!

Mijn lievelingsreis met vele hoogtepunten, technische trails en lekker eten!

Rick Hoenderop
Reisleider, gids en verkenner van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst, infietsen en kennis maken

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Livigno. We fietsen nog geen etappe, maar wel een leuk infietsrondje van ongeveer 45 minuten. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag Livigno - Bormio

De eerste etappe gaat van Livigno naar Bormio. Ook Bormio behoort nog tot het beroemde Alta Rezia Bike gebied. Via fijne trails en een pittege klim bereiken we onverhard de Passo di Foscagno. Vanaf daar dalen we over leuke paadjes en door kleine dorpjes af naar skioord Bormio. Na een paar kilometer fietspad zijn de trails er alweer. In Bormio laten we ons in het luxe hotel verwennen!

Maandag: Bormio - Bormio

Het letterlijke hoogtepunt van de week staat al in de tweede etappe op het programma. Voor rood en zwart en heel misschien voor een sterke blauwe groep is dat de beklimming van de Passo Zebru 3005m! Ook de groene en blauwe routes zijn vandaag weer prachtig. De tassen hoeven vandaag niet ingepakt te worden. We overnachten nog in keer in hetzelfde fijne hotel.

Dinsdag: Bormio – Passo Stelvio

Vanavond slapen we bovenop de Passo Stelvio! En we rijden er natuurlijk niet over het asfalt heen. Via onverharde wegen klimmen we langzaam en genieten van de indrukwekkende  omgeving. Op weer een onverharde pas zien we ver beneden ons de Stelvio-weg, over een heerlijke singletrail dalen we af tot de splitsing van de Passo Umbrail. Dan moeten we de 250 hoogtemeters nog over de weg klimmen tot het hotel direct op de pas.

Woensdag: Passo Stelvio - Nauders

De technisch goede mountainbikers dalen vanaf de pashoogte af over de fantastische Goldseetrail. De anderen gaan de eerste hoogtemeters over een groot deel van de beroemde 48 haarspeldbochten van de Stelvio. Denk niet dat we alleen maar dalen vandaag, want er staan ons nog genoeg hoogtemeters door een heerlijk berglandschap te wachten. Voordat we in het dal bij Laatsch komen hebben we wederom een hele gave afdaling achter de rug! Met een stijgende tendens rijden we deze lange etappe naar Nauders, waar we in een bikepension overnachten.

Donderdag: Nauders – St.Maria in Mustair

Voor de meeste groepen staat vandaag de beroemde Uina Schlucht op het programma. Zoiets indrukwekkends heb je waarschijnlijk nog nooit mee gemaakt. Direct na de Schlucht komen we op 2300 meter op een mooie onverharde pas en een stukje verder genieten we van een lekkere pasta in de Sesvannahut.  Na een mooie lange trail staat moeten we nog een heel stuk gestaag klimmen langs de beek naar het Zwitserse St.Maria in Mustair.

Vrijdag: Mustair – Livigno

Deze Giro heeft bijna alleen maar hoogtepunten. Ook deze etappes is weer fantastisch. Na een steile klim kom je op een hoogplateau en waan je je in een Canadees landschap. Via een flow-trail komen we bij twee stuwmeren waar we heerlijk lunchen aan het water. Een laatste klim scheidt ons van een prachtige lange flowtrail die ons naar het Italiaanse Livigno leidt. Daar overnachten we nog een keer.

Zaterdag: einde van een prachtige Giro

Het einde van deze prachtige Giro met veel letterlijke en figuurlijke hoogtepunten is ten einde gekomen. Deze geweldige reis vergeet je nooit meer. De terugreis naar Nederland is helaas een feit….

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting. Als je voor 1 maart boekt krijg je vroegboekkorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 912,- per persoon

 

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 585
2-3 personen € 556
4 - 8 personen € 527
9 personen of meer € 492

Vroegboekkorting tot 1 maart 2018: € 35

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Verblijf, maaltijden, materiaal en extra's (zie onder)
 • Evt. liftkosten
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2018 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2018!

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
7 overnachtingen standaard € 415
7 overnachtingen op 3p kamer € 445
7 overnachtingen op 2p kamer € 495
7 overnachtingen op 1p kamer € 575

Overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt in comfortabele hotels met een goed bed, lekkere douche en afgesloten stalling voor je fiets. Het betreft hier de netto prijzen plus een klein bedrag aan bemiddelingskosten.

Opties bij de reis

Programma, materiaal, extra's prijs per persoon
Zelfstandig met GPS € 80 korting
Huur GPS-ontvanger € 60
Vasa Finisher shirt 2018 € 39
Verlenging prijs per persoon
Extra overnachting vooraf met ontbijt € 50
Extra overnachting vooraf met ontbijt op 1p kamer € 65

Verzekering

We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Waarom en hoe lees je op de webpagina over verzekeringen.

 

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.