Giro Slovenia

rondom de Triglav | 6 etappes | trektocht | gids of GPS

Vol!

Slovenië is een fantastisch mountainbikeland met in het noorden de Alpen en in het zuiden een mediterraan klimaat. Tijdens deze fijne 6-daagse ronde geniet je van alle facetten.
Het land hoort al langer bij de EU, maar het voelt nog steeds lekker echt als "buitenland". Tijdens deze reis fiets je in 6 dagen om de hoogste berg van het land: de Triglav (2864m). Dit is net als bijvoorbeeld de Mont Blanc een enorm massief, maar natuurlijk niet zo hoog. Zo rijdt je door een zeer afwisselend landschap over voornamelijk onverharde paden, waaronder verrassend veel trails.

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Reisdatum:

16-09-2023 t/m 23-09-2023

Vanaf:

€ 989,-

Maximaal aantal deelnemers:

35

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800

groen en blauw met gids of GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

De ronde om het Triglav-massief begint in het bekende skidorp Kranjska Gora, vlak over de grens met Oostenrijk. Hoogstwaarschijnlijk zijn er te veel deelnemers voor 1 groep. Als dat zo is organiseren we een 2e versie die in Tolmin begint en eindigt. Waarschijnlijk betreft dat de GPS-groepen, maar het kan ook voor andere deelnemers gelden. Als je opgeeft voor deze reis start je dus in Kranjska Gora of Tolmin.  Daarna rijden we met de klok mee over prachtige routes. Tijdens de 4e etappe maken we een uitstapje naar Italië om daar te genieten van de paden op de grensberg Matajur. We overnachten dan ook in het Italiaanse Cividale del Fruili. In etappe 5 keren we weer terug naar Slovenië. Tijdens deze reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings en mecanicien.
Je fietst 6 etappes met de bijbehorende afstanden en hoogtemeters die horen bij de door jou gekozen niveaugroep. Dit is een level 4 reis met routes voor groen en blauw. Gelijktijdig is er een GiroSlovenia Trails met level 7 en blauwe en rode routes. Bekijk voor de verschillen het Offroadbook.  Elke avond presenteren we de route van de volgende dag. Je hoort wat voor moois je gaat beleven en krijgt tips. De reis eindigt weer in startplaats Kranjska Gora. In het 4-sterrenhotel slaap je nog een nacht, zodat je de volgende dag uitgerust naar huis rijdt.

Hier hebben we op gewacht: Slovenië op de Vasa Sport manier!  - Marc

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je in comfortabele hotels, waaronder een paar met 4 sterren. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabij gelegen restaurant. Meestal zijn we rond de lunchtijd in een restaurant of berghut. Is die optie er niet, zorgen we voor een lunchpakket. Voor je fiets hebben we op elke overnachtingsplek een afspuitplaats/reparatieplek en een plaats om 'm veilig te stallen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee.

Pluspunten

 • Prachtige routes en veel natuur
 • Start is de dichtsbijzijnde plaats voor de Lagen Landen in Slovenië
 • Bagage wordt voor je vervoerd
 • Je bent echt in het "buitenland" in een land met andere cultuur en gebruiken
 • Zeer comfortabele hotels in leuke toeristenplaatsjes
 • "Uitstapje" naar het mediterrane Cividale

Expert over deze reis!

Tijdens de verkenningen ben ik steeds meer van Slovenië als MTB-land gaan houden. Het heeft een geheel eigen sfeer en is toch echt anders dan de andere Alpenlanden. Ook net iets anders, maar zeker niet minder zijn de trails en de hotels.  

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst in Kranjska Gora

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 19:00 uur verwacht in het 4-sterrenhotel in Kranjska Gora. Ben je al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een lekkere infietsronde. Een uitstekende manier om op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel aan voor het eerste diner. Na het eten vertelt de reisleider tijdens de briefing hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: de langste etappe

De eerste etappe is meteen de langste van de week. Groen gaat door het dal richting Bled, blauw begint met een leuke trailafdaling. Vanaf Mojstrana klimmen we naar het plateau van Pokljuka, bekend van de biathlonwedstrijden. Het is heerlijk fietsen in deze eenzame wereld. In de afdaling komen we eerst over mooie almen met een leuke berghut, waar je lekker kunt eten en daarna langzaam in de bewoonde wereld. Aan het einde van de etappe rijden we langs het prachtige bergmeer van Bohinj. Fijn, dat ons hotel ook aan het meer ligt! 

Maandag: over de berg Slatnik naar Cerkno

In de tweede etappe rijden we verder zuidwaarts. Na een stuk langs de rivier Sava begint de lange klim naar de Berg Slatnik. Bovenop hebben we een geweldig uitzicht en zien in de verte de machtige Triglav liggen (zie foto). Over goed fietsbare singletrails dalen we af. Na een lekkere lunch en een tweede bergrug dalen we af door het bos over een alleen bij locals (en Vasa Sport) bekende trail. Op het moment dat we het bos uitrijden staan we ook meteen voor het gezellige etappeplaatsje Cerkno.

Dinsdag: afwisselende etappe naar Tolmin

Vandaag rijden we westwaarts naar Tolmin. Na de eerste klim volgt weer een secret bostrail. Daarna gaat het over kleine asfaltweggetjes en grintpaden en door pittoreske dorpjes tot we uiteindelijk in het dal van de Baca komen. Daar lunchen we in een gezellig restaurantje. Groen blijft nu in het dal en blauw klimt nog een keer over een bergrug. Langs het stuwmeer en later de beroemde rivier Soca rijden we naar het leuke stadje Tolmin, waar we weer in een prachtig hotel met moderne kamers in een historisch gebouw overnachten.

Woensdag: naar Italië

Vandaag maken we een uitstapje naar Italië. We rijden over de flanken van de grensberg Matajur naar het Italiaanse Cividale. Daarvóór gaat de blauwe route over de andere beroemde grensberg de Kolovrat. In de eerste wereldoorlog werd hier hard gevochten tijdens de 12e Isonzo slag. Een openlucht museum herinnert nog aan deze gruweltijden. Na de afdaling komen de beide routes weer samen voordat ze de Matajur op gaan. Daar waar de Matajur-singletrail vanaf de kale bergtop het bos in gaat rijden we die trail op en volgen die over nog 6 afwisselende kilometers door het bos. De laatste kilometers peddelen we langs de rivier en dan rijden we over de middeleeuwse Ponte del Diavolo (duivelsbrug)  het Unesco erfgoed stadje Cividale in. Daar overnachten we in een hotel midden in het centrum.  

Donderdag: terug naar Slovenië over de berg Stol

In etappe 5 laten we de palmen en oleanders van Cividale weer achter ons en steken de grens met Slovenië weer over. Groen blijft in het dal en rijdt via Kobarid naar Bovec. Blauw beklimt over een prachtig haarspeldenpad de berg Stol. Vanaf halverwege deze klim kun je de Adriatische zee in de verte zien liggen. Na een lange bosafdaling over een schotterpad rijden we het laatste stuk naar Bovec over leuke paadjes langs de rivier Soca. De klim van de dag van groen is ditmaal op het eind, dus vlak voor Bovec. Op het terras van het hotel in het gezellige centrum kunnen we nog heerlijk nagenieten.

Vrijdag: over de trails van de Vrsic-pas

Op deze laatste dag rijden we eerst over een paar wiebelende Soca-hangbruggen en klimmen daarna naar de Vrsic-pas. Van 450 naar 1700 m, dus dat is een serieuze klim! Daar waar  het kan rijden we over leuke paadjes, maar soms moeten we over de weg. Het laatste deel van de klim gaat over de vele haarspelden (in totaal zijn er 50!) van de pasweg. De afdaling is grotendeels onverhard, maar daar waar de trails te technisch worden rijden we over de weg. Het laatste stuk gaat over een paadje direct langs de rivier, dan rechts over de brug het centrum van finishplaats Kranjska Gora in. Bij het hotel worden we voor de inspanningen beloond met een groot onthaal.

Zaterdag: terug naar huis

De laatste etappe rijden jullie terug naar de Lage Landen. Het lijf is wel een  beetje moe, maar de geest is weer helemaal fris. Wat was dat een heerlijke week!

Goed begeleid

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.
Kies je voor rijden met GPS, dan krijg vóór de reis een link naar de de tracks en waypoints. Vanwege de veiligheid moet je met minimaal 1 maatje op pad. Vasa Sport regelt de rest.

Reis informatie & downloads

 • Offroadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

 

Deelnemers over deze reis:

 

De afdaling van de Slatnik op de 2e dag was echt waanzinnig, een vol uur lang - en 1000 hoogtemeters-  afdalen: bovenste deel fantastisch uitzicht vanaf mooi trailtje langs de bergwand, verderop lekker vlot door het bos crossen

Wow, wat is het Triglav national parc toch mooi

Wat een fantastische week was dit, we hebben het heel erg naar ons zin gehad. Heerlijk gefietst, uitdagende routes, van de natuur genoten en prima hotels

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 989,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 725
2-3 personen € 689
4 - 8 personen € 638
9 personen of meer € 580
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 16-05-2023  € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer € 489
Bed op 1p kamer € 629
Bed op 3p kamer € 439
Bed flexibel € 409

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf met half pension € 83
Nacht vooraf 1p kamer met half pension  € 115


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt  € 54

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.