Giro Slovenia

rondom de Triglav | 6 etappes | trektocht | Gids of GPS

Slovenië is een fantastisch mountainbikeland met in het noorden de Alpen en in het zuiden een mediterraan klimaat. Tijdens deze fijne 6-daagse ronde geniet je van alle facetten.
Het land hoort al langer bij de EU, maar het voelt nog steeds lekker echt als "buitenland". Tijdens deze reis fiets je in 6 dagen om de hoogste berg van het land: de Triglav (2864m). Dit is net als bijvoorbeeld de Mont Blanc een enorm massief, maar natuurlijk niet zo hoog. Zo rijdt je door een zeer afwisselend landschap over voornamelijk onverharde paden, waaronder verrassend veel trails.

Deze reis is helaas geannuleerd vanwege corona. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

05-06-2021 t/m 12-06-2021

Vanaf:

€ 823,-

Maximaal aantal deelnemers:

27

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

blauw en rood met gids of GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

De ronde om het Triglav-massief begint in het bekende skidorp Kranjska Gora, vlak over de grens met Oostenrijk. Daarna rijden we met de klok mee over prachtige routes. Tijdens de 4e etappe maken we een uitstapje naar Italië om daar te genieten van de trails van de grensberg Matajur. We overnachten dan ook in het Italiaanse Cividale del Fruili. In etappe 5 keren we weer terug naar Slovenië. Tijdens deze reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings en mecanicien.
Je fietst 6 etappes met de bijbehorende afstanden en hoogtemeters die horen bij de door jou gekozen niveaugroep. In dit geval blauw en rood en ook een rode eMTB groep. Elke avond presenteren we de route van de volgende dag. Je hoort wat voor moois je gaat beleven en krijgt tips. De reis eindigt weer in startplaats Kranjska Gora. In het 4-sterrenhotel slaap je nog een nacht, zodat je de volgende dag uitgerust naar huis rijdt.

Hier hebben we op gewacht: Slovenië op de Vasa Sport manier!  - Marc

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je in comfortabele hotels, waaronder een paar met 4 sterren. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabij gelegen restaurant. Meestal zijn we rond de lunchtijd in een restaurant of berghut. Is die optie er niet, zorgen we voor een lunchpakket. Voor je fiets hebben we op elke overnachtingsplek een afspuitplaats/reparatieplek en een plaats om 'm veilig te stallen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee.

Pluspunten

 • Prachtige routes, met hoog trailgehalte in een heel mooi land
 • Start is de dichtsbijzijnde plaats voor de Lagen Landen in Slovenië
 • Bagage wordt voor je vervoerd
 • Je bent echt in het "buitenland" in een land met andere cultuur en gebruiken
 • Zeer comfortabele hotels in leuke toeristenplaatsjes
 • "Uitstapje" naar het mediterrane Cividale

Expert over deze reis!

Tijdens de verkenningen ben ik steeds meer van Slovenië als MTB-land gaan houden. Het heeft een geheel eigen sfeer en is toch echt anders dan de andere Alpenlanden. Ook net iets anders, maar zeker niet minder zijn de trails en de hotels.  

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Zaterdag: Aankomst in Kranjska Gora

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 19:00 uur verwacht in het 4-sterrenhotel in Kranjska Gora. Ben je al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een lekkere infietsronde. Een uitstekende manier om op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel aan voor het eerste diner. Na het eten vertelt de reisleider tijdens de briefing hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: de langste etappe

De eerste etappe is meteen de langste van de week. Na de indelingsklim, waarbij de groep wordt verdeeld over blauw en rood rijden we meteen naar een prachtige singletrailafdaling met de vreemde naam Kids Suprise. Nou, die is dan wel voor technisch zeer vaardige kinderen! Vanaf Mojstrana klimmen we naar het plateau van Pokljuka, bekend van de biathlonwedstrijden. Het is heerlijk fietsen in deze eenzame wereld. Diep onder ons zien we het prachtige bergmeer van Bohinj al liggen en heel wat trailkilometers later rijden we er langs naar het mooie hotel. 

Maandag: over de berg Slatnik naar Cerkno

In de tweede etappe rijden we verder zuidwaarts. Na een stuk langs de rivier Sava begint de lange klim naar de Berg Slatnik (1609m). Bovenop hebben we een geweldig uitzicht en verheugen ons al op de fijne singletrails die komen. Na een lekkere lunch en een tweede bergrug dalen we uiteindelijk af over de bostrail met de naam Lank. Op het moment dat we het bos uitrijden staan we ook meteen voor het gezellige etappeplaatsje Cerkno.

Dinsdag: Afwisselende etappe naar Tolmin

Vandaag rijden we westwaarts naar Tolmin. Na de eerste klim volgt weer een secret bostrail: over de Widaunktrail slingeren we met volle concentratie naar beneden. Over kleine asfaltweggetjes en grintpaden, door pittoreske dorpjes en nog meer trails rijden we door tot we uiteindelijk in het dal van de Baca komen. Daar lunchen we in een gezellig restaurantje. Blauw gaat daarna op en neer naar Tolmin, rood beklimt de berg Kolovrat. In de eerste wereldoorlog werd hier hard gevochten tijdens de 12e Isonzo slag. Een openlucht museum herinnert nog aan deze gruweltijden. De singletrailafdaling naar Tolmin brengt ons snel weer in het heden. Moe en voldaan rijden we het leuke stadje Tolmin in, waar we weer in een 4 sterrenhotel met moderne kamers in een historisch gebouw overnachten.

Woensdag: highlight Matajur

Met de grensberg Matajur tussen Slovenië en Italië beklimmen we vandaag  één van de highlights van deze reis. Vanaf deze 1642 meter hoge berg heb je een geweldig uitzicht. In het noorden kijk je tegen de rotsmassieven van Triglav en Kamin en in het zuiden zie je 60 km verderop de Adriatische zee glinsteren. Wij glinsteren ook, want we staan aan het begin van de legendarische Matajurtrail. Na bijna 13 km afdaalgenot en 1400 hoogtemeters lager krijgen we de lach niet meer van ons gezicht. Wat een geweldige trail! Bovenop slingert ie door een open alpinelandschap en vanaf ongeveer halverwege gaat de trail spectaculair door het bos. De laatste kilometers peddelen we langs de rivier en dan rijden we over de middeleeuwse Ponte del Diavolo (duivelsbrug)  het Unesco erfgoed stadje Cividale in. Daar overnachten we in een hotel midden in het centrum.  

Donderdag: terug naar Slovenië

In etappe 5 laten we de palmen en oleanders van Cividale weer achter ons en steken de grens met Slovenië weer over. Daar beklimmen we de berg Stol, weer zo'n geweldige uitzichtberg. De afdaaltrails liggen ditmaal aan de noordkant en dat komt goed uit, want we moeten noordwaarts naar het wildwatermekka Bovec. Na de technisch zeer pittige singletrailafdaling rijden we langs de rivier Soca richting Bovec. Voor we daar zijn klimmen we nog een keer voor wat leuke singletrail voordat we Bovec in denderen.

 

Vrijdag:Over de trails van de Vrsic-pas

Op deze laatste dag rijden we eerst over een paar wiebelende Soca-hangbruggen en klimmen daarna over leuke paden parallel aan de weg naar de Vrsic-pas. En dan begint het weer met de singletrailafdalingen, eerst in grote slingers, later over een technisch pad. Na een makkelijker pad langs de beek volgt vlak voor Kranjska Gora nog een singletrailstuk, een kortere voor blauw en een lange pittige voor rood. Een waardige afsluiting van deze geweldige ronde om de Triglav.

Zaterdag: terug naar huis

De laatste etappe rijden jullie terug naar de Lage Landen. Het lijf is wel een  beetje moe, maar de geest is weer helemaal fris. Wat was dat een heerlijke week!

Goed begeleid

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.
Kies je voor rijden met GPS, dan worden de tracks voor je ingeladen. Samen met minimaal 1 maatje ga je op pad. Alles daaromheen is geregeld voor je.

Reis informatie & downloads

 • Offroadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 823,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 635
2-3 personen € 603
4 - 8 personen € 559
9 personen of meer € 508
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 05-01-2021 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 11 april 2021 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Materiaal

    Prijs
  Huur GPS-set € 60


  Verblijf

  Kamerkeuze Prijs p.p.
  Bed standaard € 315
  Bed op 3p kamer € 345
  Bed op 2p kamer € 395
  Bed op 1p kamer € 495

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Verlenging

    Prijs p.p.
  Nacht vooraf standaard met ontbijt € 45
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 65


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
  • Reis- en annuleringsverzekering.

  Extra's

    Prijs
  Het enige echte Vasa Finisher Shirt * € 45

  * Bestel je fietsshirt voor 1 maart.

  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Deze reis is helaas geannuleerd vanwege corona. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

  Ja, ik heb interesse in deze reis