Giro Dolomiti

6-daagse mountainbike ronde door de Dolomieten met gids of zelfstandig met GPS

Vol!

Maak een prachtige ronde door het mooiste gebergte van Europa, de Dolomieten. De meeste overnachtingen zijn in (luxe) berghutten wat zorgt voor een bijzondere sfeer.
Ondanks de overnachtingen in de hutten zorgen we toch voor het bagagetransport, soms met hulp van de Hüttenwirte. Het is een ronde met een zeer hoog trailgehalte en de meeste trails zijn behoorlijk technisch.

Reisdatum:

07-09-2019 t/m 14-09-2019

Vanaf:

€ 969,-

Maximaal aantal deelnemers:

23

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Deze reis maken we in 6 etappes een prachtige ronde door het hart van de Dolomieten. Een mooi gelegen 3 sterren hotel boven Brixen is zowel start als finish van deze ronde.  De overnachtingen in de gezellige (luxe) hutten tussen 1600 en 2200 meter maken deze tocht natuurlijk heel speciaal. Door die hooggelegen onderkomens kun je nog meer genieten van de fantastische uitzichten op de Dolomietentoppen. Een zonsondergang op 2200 meter zul je niet snel meer vergeten. (Bijna) elke etappe eindigt met een klim, maar de beloning hoog in de bergen is geweldig. 

Het oranje team van Vasa Sport gidst en begeleidt je over al die mooie trails. Je mag ook zelf op pad (met tenminste 2 personen), dan laden we de tracks en waypoints op je GPS. 

Ik heb deze week een fantastisch avontuur beleefd, het was genieten met een leuke groep! Gidsen deden het ook erg goed.

De eerste en laatste nacht wordt er overnacht in een 3-sterren hotel bij Brixen. Onderweg wordt er overnacht in berghutten, die allemaal op 1600 meter of hoger gelegen zijn. Prachtige uitzichten dus! Eén hut is nog een klassieke berghut met gedeeltelijk kamers en gedeeltelijk Lager. De andere hutten zijn veel luxer en lijken vaak meer op hotels. Wie de kamertoeslag boekt slaapt niet op een Lager of een grote meerpersoonskamer (5 of meer bedden). Indien die toch onverhoopt een keer niet beschikbaar zijn krijg je de toeslag voor een nacht terug.

Deze reis kan zowel met gids als zelfstandig met GPS worden gereden.

Pluspunten

 • Start en finish in dezelfde plaats
 • Avondmaaltijden inclusief
 • Mountainbiken door het mooiste gebergte van de wereld (volgens Reinhold Messner)
 • Heel gezellig door huttenovernachtingen
 • Heel veel singletrails
 • Bagagetransport wordt door ons geregeld, ook naar de afgelegen hutten

Expert over deze reis!

Iedere dag voel ik me weer bevoorrecht in zo'n prachtige omgeving te kunnen fietsen. De sublieme karakteristieke Italiaanse bergpieken zijn sensationeel.

Tjeerd Govaert
Reisleider en gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Zaterdag: aankomstdag en infietsen

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen bij Brixen. Aan het einde van de middag kun je mee doen aan een heel leuk infietsrondje. Ideaal om even op te warmen, te controleren of de fiets in orde is en een leuke manier om alvast met de gidsen en andere deelnemers kennis te maken. ’s Avonds schuiven we aan om te genieten van het avondmaal. Daarna krijg je een briefing met informatie over de aankomende week, worden de begeleiders voorgesteld en is er ruimte om vragen te stellen. Laat de ronde maar beginnen!

Zondag: 3 sterrenhotel – hut 1

De eerste etappe kun je spreken van een stijgende tendens. Na de "indelingsklim" en een afdaling naar het Edge-dal moet er veel worden geklommen. Naarmate je hoger komt en je dichter bij de hut bent voel je steeds meer één met de natuur en laat je alle drukte achter je. Deze hut is een 'echte', hoewel pas gerenoveerd en gemoderniseerd! We genieten met de groep van het fantastische Dolomieten-uitzicht en het lekkere Italiaanse eten.

Maandag: hut 1 – hut 2

Na een lang stuk op en neer op hoogte komt een technische afdaling. Deze dag geeft de rest van de week goed weer: heel erg mooi, maar technisch en pittig. Onderweg hebben we overal uitzicht op de grillige Dolomietentoppen. Na een gestage klim op leuke paadjes in een nauw Dolomitendal eindigen wij een hut "aan de poort" van het Fanes-massief.

Dinsdag: hut 2 - hut 3

Direct vanaf de start klimmen we de Fanes in en binnen de kortste keren zijn we weer één met de Dolomieten. De beloning van de steile klim is een lekkere cappucino in de Faneshütte. Na een prachtig stuk op hoogte volgt een zeer technische afdaling. Ook de slotklim naar de luxe berghut heeft het in zich. De hut staat bovenop een plateau, dus je hebt er 360 graden uitzicht naar o.a. de Marmolada (de enige gletsjerberg van de Dolomieten) en het imposante Sella-massief.

Woensdag: hut 3 - hut 4

Dit is waarvoor je deze reis hebt geboekt. Technische trails, uitdagend, omringd door markante Dolomietentoppen. Maar wel opletten, want een foutje is zo gemaakt! We rijden o.a. over de Bindelweg, een wandelpaadje dat steeds tussen 2400 en 2500 meter blijft. We slapen weer op hoogte in een prachtig gelegen luxe hut tussen Sella Massief en Sas Long.

Donderdag: hut 4 – hut 5

Vandaag starten we met een heerlijke, lange en niet al te moeilijke afdaling. Vervolgens gaat een deel met de lift en een ander deel fietst omhoog. Het bovenste deel is een panorama weg, waar je je ogen weer niet kunt geloven, zo mooi! De afdaling die volgt is technisch en stenig. We eindigen met een pittige klim en bereiken moe maar voldaan onze hut. Dit keer een meer "spartaanse".

Vrijdag: hut 5 – 3 sterrenhotel

Deze laatste etappe heeft een dalende tendens, want de berghut ligt een stuk hoger dan het starthotel. Eerst wat 'op en neren' in een fantastische omgeving en uiteindelijk over een heerlijke flowafdaling uit het bikepark van de Plose naar het starthotel in de buurt van Brixen.

Zaterdag: terugreis

Met een fantastische ervaring in de Dolomieten rijker keren we terug naar Nederland of België.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 969,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 595
2-3 personen € 565
4 - 8 personen € 524
9 personen of meer € 476
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 07-04-2019 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 14 april 2019 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  Standaard € 493
  Met kamertoeslag* € 573

  *Als je de kamertoeslag boekt hoef je in de berghutten niet op Lager of grote slaapzalen en word je op kamers in gedeeld met zo min mogelijk andere deelnemers (dit kunnen ook slaapzalen zijn).

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt en diner
  • Toeristenbelasting


  Verlenging

    per persoon
  Nacht vooraf met ontbijt € 55

  Extra's

    prijs per persoon
  Vasa Finisher Shirt 2019* € 39
  Huur GPS € 60

  * Tot uiterlijk 1 april 2019 te bestellen


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch en drankjes
  • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>