Fanes-Sella Ronda

6-daagse MTB ronde door de Dolomieten met gids of GPS

Fiets door twee van de bekendste bergmassieven in de Dolomieten. Deze nieuwe ronde brengt alles wat jij, als enthousiaste mountainbiker, begeert.
Je klimt op de prachtige, vaak steile, Dolomieten-weggetjes en daalt over fantastische natuur- en bikeparktrails voor de coulissen van het mooiste gebergte ter wereld (volgens legende Reinhold Messner).

Interesse in deze reis voor 2020? Laat het ons weten en geef je voorkeursdatum op, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Maximaal aantal deelnemers:

17

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart 60-100 km 2300-3300
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

In 6 dagen fiets je een ronde door twee van de bekendste bergmassieven in de Dolomieten: de Fanes en Sella. In tegenstelling tot onze, al jarenlang succesvolle, Giro Dolomiti slaap je niet in berghutten, maar in comfortabele hotels. Tijdens de reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings en mecanicien.

Elk dag fiets je een etappe in de door jou gekozen niveaugroep. Wil je tussendoor wisselen van niveaugroep? Geen probleem! Laat je begeleiden door onze gids (meest gekozen) of rijdt zelfstandig met GPS. Uit veiligheidsoverwegingen moet je bij de GPS versie wel met minimaal 2 personen fietsen. Elke avond wordt de route van de volgende dag gepresenteerd. Je hoort wat voor moois je gaat beleven en krijgt tips.

Als je kiest voor niveaugroep zwart dan rijd je zelfstandig met GPS.

Deze nieuwe reis doet niets onder voor de heerlijke Giro Dolomiti, nou ja, je slaapt niet in hutten... - Dirk-Jan

Pluspunten

  • Volgens velen het mooiste gebergte van de wereld
  • Zeer hoog gehalte van natuur- en flowtrails
  • Genieten van de Italiaans keuken
  • Overnachten in comfortabele hotels
  • Alles is geregeld, jij hoeft alleen te fietsen, eten, drinken en slapen

Expert over deze reis!

Mountainbiken was in de Dolomieten niet overal een belangrijke factorl, maar ook in bijvoorbeeld Cortina d’Ampezzo hebben ze nu het belang van het mountainbiken ontdekt. Hoogste tijd dus om er na jaren weer eens te gaan mountainbiken!

Sidney Teeling
Gids en ontwerper van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Binnenkort meer informatie!

Interesse in deze reis voor 2020? Laat het ons weten en geef je voorkeursdatum op, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.