eMTB privé clinic

Leer en verbeter de skills die je nodig hebt in de bergen

Leer/verbeter de skills die je nodig hebt om met je e-MTB in de bergen te rijden. De instructeur is tevens gids van onze e-MTB-reizen en geeft tips & tricks ter voorbereiding van je reis.

Datum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 39,-

Maximaal aantal deelnemers:

5
Deze clinic is geschikt voor beginner en gevorderde eMTB-er. Niveaugroepen groen en rood volgens de Vasa niveauindeling
TIP: bekijk ook de clinics van de Vasa Bikdag en/of de voorjaarsclinics Nunspeet.

Beschrijving

eMTB-en wordt steeds populairder en het biedt nieuwe mogelijkheden. Met trapondersteuning rijd je eenvoudiger een berg op. Dat maakt de bergen makkelijker bereikbaar voor meer mensen en dat is hartstikke leuk. Maar je moet ook naar beneden en dat vraagt om skills. Heb je nog weinig ervaring dan is de basisclinic precies wat je zoekt. Heb je al veel ervaring op een gewone MTB of eMTB in de bergen kies dan voor de gevorderden clinic. 

 

1. Basisclinic (groen)

De motor van de e-MTB maakt het ook voor mountainbikers met wat minder conditie mogelijk om te fietsen in de bergen. Maar zonder technische vaardigheden is dat avontuur tot mislukken gedoemd. Klimmen met het juiste verzet met de goede trapfrequentie en de passende motorondersteuning, moet geleerd worden. Ben je eenmaal boven moet je ook weer veilig naar beneden.

Tijdens deze clinic leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om gecontroleerd op trails in heuvelachtig terrein te rijden. Onder leiding van onze gidsen ga je aan de gang met je techniek. 

Je leert/verbetert:

 • Afstelling van je fiets. Met name de 'cockpit' en zadel
 • Basispositie tijdens klimmen en dalen en op de trail
 • Algemene balans op de fiets
 • Bochten rijden en remmen speciaal op de zwaardere eMTB
 • Schakelen met je verzet en met de motor, wanneer doe je wat?
 • Met welke trapfrequentie fiets je op een eMTB?
 • Inzet van de motor, welke stand gebruik je wanneer?
 • Kleine hops en drops (wortels, boomstammen, greppels) 
 • Grenzen bepalen wat je wel en niet kunt, waar je wel of niet afstapt

 

2. Gevorderden clinic (rood)

Als je al ervaring hebt met uitdagende tochten op technische trails in de Alpen dan kun je nog een stapje verbeteren met deze clinic. Tijdens deze clinic verbeter je jouws skills die je nodig hebt om de meest technische trails in de in de Alpen te kunnen rijden. Je leert specifieke vaardigheden die toch net even anders zijn op een eMTB. Onder leiding van onze gidsen ga je aan de gang met je techniek en maak je meteen een mooie tocht.

Je leert/verbetert:

 • Bochten rijden en remmen speciaal op de zwaardere eMTB
 • Schakelen met je verzet en met de motor, wanneer doe je wat?
 • Met welke trapfrequentie fiets je op een eMTB?
 • Inzet van de motor, welke stand gebruik je wanneer?
 • Hogere drop-offs
 • Surplace en balans op de fiets met weinig snelheid
 • Krappe bochten en switchbacks
 • Bunny hop (sprong over obstakel)
 • Steil klimmen en klimmen met obstakels
 • Vloeiend over singletrails rijden

 

Instructeur en gids met ervaring in de bergen

De clinic wordt gegeven door een instructeur van Vasa Sport. Iedere instructeur is al vaak als gids of reisleider mee op reis is geweest. Hij weet dus precies welke skills je nodig hebt voor een meerdaagse fietstocht in de bergen.

 

Trails rond Leersum

Pas als je de e-MTB goed onder controle hebt, kun je echt genieten in de bergen. Dit gaan wij je leren tijdens deze clinic. Op de Utrechtse Heuvelrug vind je alle soorten paden en trails en als je de bochten van het kronkelige parcours daar goed op snelheid kunt nemen, zal ik ook in de bergen lukken. De ideale locatie dus om aan je rijtechniek te schaven.

Om op de Utrechtse Heuvelrug te mogen mountainbiken moet je in het bezit zijn van een vignet. Heb je zelf een MTB dan kost een vignet € 7,50. Dit vignet is een jaar geldig, handig als je nog eens hier wilt fietsen. Kijk op de lijst met alle verkoopadressen waar je een vignet kan kopen.

Materiaal

Helaas kunnen we geen verhuur meer aanbieden vanuit de cubestore in Leersum. Je zal dus je eigen fiets en helm mee moeten nemen.

Expert over deze reis!

De e-MTB maakt het mountainbiken toegankelijker voor een grotere groep, maar met de motor erbij gaat nog niet alles vanzelf. Zonder techniek kom je nergens, zeker niet als je in de bergen wilt fietsen.

Sidney Teeling
Gids & reisleider en veel Alpen-ervaring met e-MTB

Prijzen

Duur:  2,5 uur
Waar: Leersum (Utrechtse Heuvelrug). Andere locatie is op aanvraag.
Kosten: € 75,- *

*Maximaal kunnen er vier extra mensen meedoen, deze betalen een meerprijs van € 30,- p.p. Dus hoe meer deelnemers, hoe lager de prijs p.p. wordt.

TIP: bekijk ook de clinics van de Vasa Bikdag en/of de voorjaarsclinics Nunspeet.

Doe een aanvraag

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.