Alpentour Amadé

trailronde in Salzburger bergen | 6 etappes | trektocht | Gids of GPS

Deze in Corona-tijd ontwikkelde reis in Oostenrijk werd een echte highlight in het Vasa Sport programma. Wil jij ook meemaken waarom het zo'n succesnummer werd?
Plaats van handeling is het Amadé-gebied rond Schladming met fijne hotels en de trails van de bekende meerdaagse Alpentour-wedstrijd. Je rijdt over de flowtrails van 4 verschillende Bikeparken, maar ook over heerlijke natuurtrails en schotterpaden met fantastische uitzichten op de gletschers en kalkmassieven van Tauern en Dachstein.

Reisdatum:

25-07-2021 t/m 01-08-2021

Vanaf:

€ 893,-

Maximaal aantal deelnemers:

27

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

blauw en rood met gids en GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je fietst een 6-daagse ronde tussen de bekende Amadé skidorpen als Schladming, Altenmarkt en Grossarl. Het etappeschema is voor 2021 nog een keer aangepast en de routes nog een keer verbeterd!
In dat gebied ligt een enorm netwerk van mountainbikepaden en trails. Je rijdt over de vele wandelpaadjes die zich als prachtige natuurtrails bewijzen en geniet van de prachtig aangelegde flowtrails van de bikeparken Wagrain, Planai, Reiteralm en Grossarl.

Natuurlijk is er bij deze reis weer de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings etc. Je kunt er voor kiezen om in niveaugroepen met gids op pad te gaan, maar je kunt deze tour ook zelfstandig met GPS rijden (minstens 2 personen).

Super dat Vasa Sport deze reis als veilig alternatief kon aanbieden in de Corona-tijd. Zo kon ik in juni 2020 toch op pad en deze reis deed absoluut niets onder voor een Giro in de Dolomieten, geweldig! - Dirk

Als je via Vasa Sport het verblijf boekt, slaap je in comfortabele 3 en 4 sterren hotels. Je fiets kan er worden afgespoten en veilig worden gestald. Wij hebben een gereedschapskist en fietspompen bij ons. Lunchen doen we onderweg meestal op het terras van een berghut, dineren in het hotel of nabijgelegen restaurant.

Pluspunten

 • Prachtige ronde in Oostenrijk
 • Veel natuur- en flowtrails
 • Genieten van Oostenrijkse Gastfreunlichkeit
 • Overnachten in comfortabele hotels
 • 2 nachten in Grossarl, geen tassen inpakken of een rustdag
 • Alles is geregeld, jij hoeft alleen te fietsen, eten, drinken en slapen

Expert over deze reis!

Iedereen kent de Ski Amadé als het grootste skigebied van Oostenrijk. Tijdens deze ronde ervaar je waarom de Bike Amadé ook geweldig is!

Sidney Teeling
Gids en ontwerper van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Zondag: aanreisdag en infietsrondje

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 18:30 uur verwacht in het hotel in Schladming-Rohrmoos. Ben je al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een lekker infietsronde. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel voor het eerste diner. Na het eten vertelt de reisleider tijdens de briefing hoe de komende week eruit gaat zien.

Maandag: Rohrmoos (Schladming) - Ramsau

Na de indelingsklim waarbij de niveaugroepen worden gevormd, rijden we over leuke paadjes naar de Planai, de skiberg van Schladming, waar ook heel veel biketrails liggen. Op diverse manieren klimmen we naar de top, rood zelfs 2 maal. Eén van de klimmen gaat over de uphill-flowtrail, een nieuw fenomeen en geweldige beleving! Dat zijn ook de diverse trailafdalingen, waarover de maar liefst 1000 hoogtemeters worden afgedaald. Daarna moet er weer worden geklommen, over mooie paden en trails via Weissenbach naar het plateau van Ramsau am Dachstein. Na veel (wortel)trails komen we daar in het hotel aan.

Dinsdag: Ramsau - Altenmarkt

Rood start met een een heel smal singletrailtje naar het dal van Schladming en klimt dan weer terug naar het Ramsau-plateau. Blauw (en rood sluit aan) rijdt meteen richting de "huisberg" van Ramsau, de Rittisberg. De beloning bovenop is de trail met de toepasselijke naam "Wurzelweg". Na een klein stuwmeertje begint de lange klim naar de Rossbrand, een prachtige uitzichtsberg tussen Dachstein en Tauern. Na de lunch in de Radstädter Hütte op de top van deze berg dalen we af over een geweldige natuurtrail naar etappeplaats Altenmarkt.

Woensdag: Altenmarkt - Grossarl

Blauw start met het fietspad langs de Enns en rijdt daarna over leuke paadjes naar Wagrain. Rood klimt eerst naar Winterbauer en daalt over een spannend singletrailtje af. De volgende klim brengt rood bij de Bikeparktrail van Wagrain. De bijbehorende lift wordt nieuw gebouwd, dus het is lekker rustig op deze heerlijke door het bos slingerende trail. Na een stukje asfalt begint voor blauw en rood de klim over schotterwegen naar de Gernkogel, de skiberg van St. Johann. Bijna boven genieten we van het uitzicht en een lekkere lunch. Daarna blijven we lekker lang boven op de Wagrainer Höhenweg en dalen af langs de oerige Maurachalm. De afdaling naar Grossarl bevat veel pittige natuurtrails. Via het fietspad boemelen we het laatste stuk naar het 4-sterrenhotel.

Donderdag: Grossarl - Grossarl

Vandaag hoef je je tas niet in te pakken, want we overnachten nog een nacht in dit fijne 4-sterrenhotel. We klimmen vandaag naar de Kreuzkogel en later Fulseck door het skigebied van Grossarl en dalen af over veel leuke natuurtrails naar Dorfgastein in het volgende dal. Via verschllende paden klimmen blauw en rood weer terug naar de Fulseck. De afdaling terug naar Grossarl gaat over de geweldige 8 km lange bikeparktrail, wat een genot!

Vrijdag: Grossarl - Wagrain

Van het ene 4-sterrenhotel naar het andere over de echte "TransAlp"-overgang bij de Kleinarler Hütte. Rood start met de klim naar de Bichlalm. Na het plezier op de bijbehorende natuurtrailafdaling begint net als voor blauw de lange klim over schotterpaden en later trailtjes langs gezellige Almhutjes (Apfelstrudel?) tot de onverharde pas (nou ja als je een wandelpaadje zo kunt noemen) op 1885 m. Dit is de overgang naar het dal van Kleinarl. Het wandelpad, waar inderdaad ook wat loopstukken zijn brengt ons naar de romantische lunchplek: de Kleinarler Hütte. Vanaf daar vervolgen we onze weg een supertrail naar Kleinarl. Blauw beklimt de oostflank en rood de westflank van het dal. Voor beide niveau's een heerlijke beloning: voor blauw de bikeparktrail van de Flying Mozart en voor rood de natuurtrail van Kaserlehen.    

Zaterdag: Wagrain - Schladming

Deze lange laatste etappe heeft nog eens alles wat deze 6-daagse ronde zo mooi maakt, pittige klimmen, geweldige downhilltrails, mooie bergovergangen en prachtige uitzichten. De eerste 20 km gaan over trailtjes en fietspaden op en neer en later langzaam klimmend langs de rivier de Enns. Rood neemt tussendoor nog de Sattelbauerklim en bijbehorende technisch singletrailafdaling mee. De laatste lange klim van deze week brengt ons ruim 1000 meter hoger bij de Gasselhöhe op de Reiteralm. Na de lunch daar genieten we van het afsluitende "vuurwerk" van deze reis. De bikeparktrail door het bos is werkelijk geweldig! Via het Ursprungdal en langs de flanken van de Hochwürzen gaat het over veel smalle paadjes terug richting Schladming-Rohrmoos, waar we achter het hotel met een glas sekt worden binnengehaald! Wat een week was dit!

Zondag: terug naar huis

Na een rijkelijk ontbijt rijd je terug naar de Lage Landen en weet je meteen weer wat daar ontbreekt: de bergen, waar je deze week zo van hebt genoten.

De begeleiding helpt met (bijna) alles

De Vasa gidsen wijzen je de route en begeleiden je op jouw MTB-avontuur. Ze helpen bij eventuele ongelukjes of de reparatie van je fiets. De chauffeur van de bagagebus brengt jouw bagage naar het volgende hotel en zorgt daar voor een gespreid bedje.
Kies je voor rijden met GPS, dan laden we de tracks voor je in. Samen met tenminste één maatje ga je op pad. Alles daaromheen is geregeld voor je.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 893 per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 615
2-3 personen € 584
4 - 8 personen € 541
9 personen of meer € 492
Vroegboekkorting t/m 25-02-2021 € 35
Zelfstandig met GPS € 100 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met een fotoshow en tips en informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Materiaal

    Prijs
  Huur GPS-set € 60


  Verblijf

  Kamerkeuze Prijs p.p.
  Bed standaard € 401
  Bed op 3p kamer € 431
  Bed op 2p kamer € 481
  Bed op 1p kamer € 581

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Verlenging

    Prijs p.p.
  Nacht vooraf standaard met ontbijt € 55
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 75


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
  • Reis- en annuleringsverzekering.

  Extra's

    Prijs
  Het enige echte Vasa Finisher Shirt * € 45

  * Bestel je fietsshirt voor 1 maart.

  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>