Ylläs-Levi Lapland

9-daagse reis naar de langlaufmarathon in Fins Lapland (Sápmi)

Langlaufreis naar Ylläs-Levi in Noord-Finland Sápmi. Ylläs is een relatief onbekend langlaufparadijs op 150 km boven de poolcirkel met 330 km loipes in Pallas-Yllästunturi National Park in Fins Sápmi (Lapland). Vanuit een mooi hotel verkennen we de prachtige omgeving en werken we aan de laatste technische details voor de Ylläs-Levi marathon die tot 2022 onderdeel uitmaakte van Visma Ski Classics.

Ga mee en laat je verrassen door dit langlaufparadijs. Wil je een huskytocht maken? Of een sneeuwscootertocht? Dat kan! Ook een bezoek aan een snowvillage en een rendierfarm behoren tot de mogelijkheden. En misschien zie je het Noorderlicht wel!

Deze reis gaat helaas niet door in 2023.

Reisdatum:

08-04-2023 t/m 16-04-2023

Vanaf:

€ 2.075,-

Maximaal aantal deelnemers:

15

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Met lessen, trainingen en parcoursverkenningen stomen wij je klaar voor de marathon van 70 of 55 km. Naast het langlaufen is er nog meer te doen. Je ontdekt dat Finland ook het land is van de sauna, husky's, rendieren, 1000 meren en nog veel meer.

Langlaufen en avontuur in winterwonderland. Genieten van het langlaufen in een heel bijzonder land staat deze week centraal. Je maakt mooie tochten en daagt jezelf uit met een marathon, Ylläs-Levi. En passant verbeter je jouw langlauftechniek met de trainingen en je ski’s worden optimaal geprepareerd.

Deze week staat langlaufen centraal maar met een relaxt programma heb je de mogelijkheid om een huskytocht te maken, het snowvillage met ijshotel te bezoeken en eveneens een rendierfarm te bezoeken waar je ziet ziet hoe de rendieren leven.

Je houdt van langlaufen en zoekt iets heel speciaals met een luxe onderkomen? Dit is je kans.

Vasa trainer Rick zorgt ervoor dat je onbezorgd kunt langlaufen en genieten van de mooiste plekjes en de cultuur van Fins Sápmi (Lapland). Hij doet dat samen met Petra, eveneens langlaufinstructrice. Zij kent het gebied op haar duimpje.

Pluspunten

 • Deelname aan een unieke langlaufmarathon. Ook mogelijk in duo's
 • Fins Sápmi (Lapland) ontdekken met Nederlandstalige begeleiding en gediplomeerde langlaufinstructeurs
 • Kans om het Noorderlicht te zien
 • Onbezorgd reizen, alles is voor je geregeld
 • Relaxt programma, goed hotel, mogelijkheden tot andere activiteiten

Expert over deze reis!

's Ochtends langlaufen, 's middags een huskytocht, sauna en arctic spa voor het eten, 's avonds lekker eten met goed glas wijn bij de open haard. Love it!

Rick Hoenderop
Reisleider en ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Dag 1 zaterdag

Vliegen naar Finland. We verwachten je eind van de middag op het vliegveld van Kittilä. Daar staat de bus te wachten die ons naar het hotel brengt in Akaslompolo.
’s Avonds kunnen de reisspieren zich lekker ontspannen in de jacuzzi van het hotel.

Dag 2 zondag

Na een uitgebreid ontbijt stappen we direct vanuit het hotel op de ski's. In twee groepen gaan we aan de slag met instructie en een klein tochtje. In de middag lunchen we in een plaatselijk restaurant. Daarna gaan de lessen nog even door. ’s Avonds dineren we lekker en bereiden we ons voor op de eerste parcoursverkenning.

Dag 3 maandag

We gaan met de skibus naar Yllas Ski Resort en doen daar een afdaaltraining op de langlaufskies om zo de afdaaltechnieken aan te scherpen en je voor te bereiden op de marathon. Na de lunch in een lokaal hutje gaan we in de middag op de ski's terug naar het hotel.

Dag 4 dinsdag

In twee groepen gaan we de latten op en verkennen het eerste deel van het parcours rondom Akaslompolo.

Dag 5 woensdag

Tijd voor ontspanning. Je hebt de mogelijkheid om een huskytocht te maken of op een andere manier te ontspannen. 's middags ben je vrij en kan je zelf nog wat langlaufen als je wilt.

Dag 6 donderdag

In twee groepen gaan we wederom de latten op en verkennen het tweede deel van het parcours en maken ook nog een mooi tochtje rondom Akaslompolo. In de middag ben je vrij en kan je een bezoek brengen aan het snowvillage en de reindeerfarm.

Dag 7 vrijdag

Na een riant ontbijt gaan we een uurtje rustig langlaufen, het ontbijt verteren en de spiertjes losmaken. In de middag gaan we met een taxibusje naar de finishplaats Levi en halen de startnummers op. Verder ski's waxen voor de grote dag morgen en vroeg naar bed.

Dag 8 zaterdag

De 70km deelnemers gaan met een privé transfer naar de start. De 55km deelnemers kunnen naar de start lopen in Akaslompolo. Na een mooie tocht gaan we met de bussen van de organisatie terug naar ons hotel en wisselen we onze ervaringen uit en sluiten we af met ons laatste avondmaal.

Dag 9 zondag

We vertrekken in de ochtend met de bus naar het vliegveld van Kittilä en vliegen terug naar huis.

Noot:

Het kan zijn dat door de weersomstandigheden een huskytocht of een andere facultatieve activiteit niet mogelijk is.

Accommodatie en vervoer

Het hotel waarin de Vasa Sport crew verblijft is het *** hotel Yllashumina in Akaslompolo. Het hotel heeft meerdere kamers die als kleine huisjes worden aangeboden. Wil je de kamer met 2 personen delen, boek dan een bed op een 2p kamer. Wil je een kamer alleen boek dan bed op 1p-kamer. Wil je nog meer ruimte of luxe doe dan een aanvraag voor een appartement, superior kamer of suite. Elke kamer heeft eigen douche en wc.

Het ontbijt en avondeten in het restaurant van het hotel is erg uitgebreid en goed. Tevens is er een lounge- en wijnbar aanwezig en beschikt het hotel over een skishop, waxruimte, waxservice (tegen betaling), sauna en arctic spa.

Je kunt er voor kiezen om zelf accommodatie te regelen, dan verwachten we dat je op tijd bij de briefings aanwezig bent. Als je het verblijf erbij boekt zetten wij de reservering door naar het hotel.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 2.075,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Yllas-Levi langlaufweek € 973

 

Deelname marathon per persoon/duo
Marathon skating/klassiek 70km € 105
Marathon skating/klassiek 55km € 80

Dit is inclusief:

 • compleet programma met instructies, trainingen en parcoursverkenning
 • professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • informatiebriefings
 • gebruik waxruimte
 • transfer van/naar vliegveld en lokaal
 • het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • korting in de Vasa Shop
 • en het belangrijkste: een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of persoon
Set klassiek nowax skin € 89
Set klassiek wax € 79
Waxservice week + race € 125
Waxpakket week + race € 39

Vasa Sport kan geen materiaal meenemen  naar Lapland, omdat de instructeur ook met de vliegtuig komt. Wanneer iedereen op dezelfde vlucht zit, kunnen ski's in een grote zak worden gebundeld om kosten te besparen. Huren en ophalen in de Vasashop kan natuurlijk wel.

Verblijf

Hotel per persoon
2-persoonskamer € 1102
1-persoonskamer € 1478
Vroegboekkorting tot 1 oktober* € 25

*Deze vroegboekkorting geldt alleen op boekingen mét programma en verblijf. Gebruik de kortingscode &YllasLapland23

Dit is inclusief:

 • 8 overnachtingen op basis van halfpension (uitgebreid buffet) in het *** hotel Yllashumina
 • toeristenbelasting
 • gebruik waxruimte
 • gebruik sauna en arctic spa
 • bemiddelingskosten

 

Niet inbegrepen zijn:

 • reiskosten van/naar Lapland (s.v.p. je vlucht pas boeken ná overleg met Vasa Sport)
 • entree toerisctiche attracties (o.a. huskytocht, snowvillage, reindeerfarm)
 • deelname marathon
 • boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • reis- en annuleringsverzekering.
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>
Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Je vindt ze in de reisvoorwaarden.

Deze reis gaat helaas niet door in 2023.

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.