Techniektraining sneeuwhal

langlaufreis van 4 dagen naar Oberhof

Reis voorbij

Wil je al voordat de winter begint aan je techniek werken? Klassiek en skating? Dan is deze reis echt iets voor jou. In drie dagen maak je 10 sneeuwuren.
Al begin november kun je oefenen in de speciaal voor langlaufers gebouwde sneeuwhal in Oberhof. Gedurende 3 dagen krijg je maar liefst 5 techniektrainingen van 2 uur! Deze reis is geschikt voor gevorderde langlaufers. Ben je nog niet zo ver, dan kun je meedoen aan de cursus klassiek of skating.

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

03-11-2022 t/m 06-11-2022

Vanaf:

€ 378,-

Maximaal aantal deelnemers:

20

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

De sneeuwhal biedt in november de perfecte gelegenheid om aan de techniek te werken, voordat de winter begint! Onder zeer goede constante omstandigheden verbeter je samen met de Vasa Sport trainers de klassieke, skating- en afdaaltechnieken.

Tijdens dit lange weekend krijg je maar liefst 5 techniektrainingen. Met een videoinstructie krijg je te zien hoe het echt moet en we gebruiken de video ook om jouw techniek te analyseren en te verbeteren. Natuurlijk staat ook de skipreparatie op het programma.

Na deze techniek-spoedcursus kan ik me in de winter weer concentreren op kilometers maken!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse trainers met Nederlands kampioenen en ex-bondscoaches. Al onze trainers zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • 100% sneeuwzekerheid door de sneeuwhal
 • Al voor de winter je techniek verbeteren
 • Heerlijk lang weekend dichtbij huis (5 uur vanaf Utrecht)
 • Genieten van de aparte Oost-Duitse sfeer
 • Training van de Nederlands kampioenen

Expert over deze reis!

Buiten in de sneeuw 'spelen' is leuker, maar hier kan het weer geen roet in het eten gooien. De sneeuwhal is echt een perfecte locatie voor techniektraining! 

Machiel Ittmann
Langlauftrainer

Reisprogramma

Donderdag: aankomstdag

Donderdag is de aanreisdag, zodat je vrijdagochtend uitgerust kunt starten met het intensieve programma. Je bent op tijd als je voor 22:00 uur aankomt, maar je mag natuurlijk ook al eerder komen. Vrijdagochtend start het programma.

Vrijdag: twee trainingen en videoanalyse

Na een heerlijk ontbijt krijg je van de Vasa-crew een briefing met alle belangrijke informatie over het weekend. Het huurmateriaal wordt uitgedeeld en eventueel worden ski's geprepareerd. Je krijgt videoinstructies (klassiek én skating) met de 'goede voorbeelden' zodat je daar tijdens de eerste trainingen meteen mee aan de slag kunt. Om 11:40 uur is de warming-up buiten bij de sneeuwhal, zodat we om 12:00 uur, als de hal open gaat meteen kunnen starten met een training van 2 uur. 's Middags kunnen we om 17:00 uur weer in de hal terecht voor de tweede training. Vandaag krijg je dus zowel een training klassiek als skating. We eindigen deze fijne dag met een gezamenlijk (laat) diner met aansluitend een briefing.

Zaterdag: twee trainingen en videoanalyse

Na het ontbijt analyseren we de videobeelden van de klassieke training. De instructeur laat je zien wat je goed doet en waar je verbeterpunten liggen. Aan die punten ga je gelijk werken tijdens de daarop volgende klassieke training. De eerste training is weer om 12:00 uur, maar 's middags kunnen we al om 16:00 uur de hal in. Vandaag krijg je ook de tweede skatingsessie. Na weer een productieve dag, eten we gezellig in het hotel.

Zondag: de vijfde training in techniek naar keuze

Na het ontbijt krijg je een waxinstructie. Je leert wat er belangrijk is aan waxen, hoe je het aanbrengt op je ski, welke soorten er zijn en wanneer je welke wax gebruikt. Vandaag hebben we de laatste techniektraining. Welke techniek het wordt bepaalt de trainer. Misschien mag je wel zelf kiezen. Met de trainingen van de afgelopen dagen maak je een laatste grote stap. Sterker nog, je maakt heel wat kilometers over de ruim 2 km lange ronde! Om 14:00 uur is de training voorbij en rijd je, na een warme douche in de sneeuwhal, moe maar zeer voldaan terug naar huis! Je hebt je langlauftechnieken flink verbeterd en de winter moet nog beginnen!

Accommodatie

Tijdens deze reis veblijf je in het centrum van Oberhof. Oberhof ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald. Dat was al het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied en met de komst van de enige sneeuwhal van Midden-Europa is dat nog duidelijker geworden.

We hebben bij Hotel zum Gründle goede groepsprijzen kunnen bedingen. Hotel zum Gründle ligt in het centrum van Oberhof met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een 3 gangen diner op aangepaste tijden. In verband met de openingstijden van de hal kan er pas laat worden gedineerd.

Er zijn in het hotel 1-, 2- en 3- persoonskamers, allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en videoanalyses. Er is ook een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Er is gratis WIFI beschikbaar.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Oberhof
  PDF download, waarom je hier naar toe wil.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 378,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Techniektraining sneeuwhal € 220

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en techniektrainingen
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Video instructies, opnames en analyses
 • Waxinstructies
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis  per optie of pers.
Pakket skating + klassiek skin € 83
Set klassiek skin (voor 2 of 3 trainingen) € 41
Set skating (voor 2 of 3 trainingen) € 46

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Oberhof.

Verblijf

Hotel zum Gründle per persoon
Bed op 1p kamer € 212
Bed op 2p kamer € 163
Bed op 3p kamer € 158

Dit is inclusief:

 • 3 overnachtingen met 3x ontbijt en 2x avondeten
 • Gebruik waxruimte
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Verlengingen 1 nacht vooraf prijs per persoon
Bed op 1p kamer € 60
Bed op 2p kamer € 46
Bed op 3p kamer € 42

Let op: Bij verlenging vooraf moet je hetzelfde kamertype boeken als voor het verblijf van het weekend. Verlengingen zijn op basis van logies en ontbijt.

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Oberhof
 • Drankjes
 • Boekingskosten € 15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Entree sneeuwhal (circa € 85,- totaal)
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.