Techniektraining sneeuwhal

langlaufreis van 4 dagen naar Oberhof

Wil je al voordat de winter begint aan je techniek werken? Klassiek en skating? Dan is deze reis echt iets voor jou. In drie dagen maak je 10 sneeuwuren.
Al begin november kun je oefenen in de speciaal voor langlaufers gebouwde sneeuwhal in Oberhof. Gedurende 4 dagen krijg je maar liefst 5 techniektrainingen van 2 uur! Deze reis is geschikt voor gevorderde langlaufers.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

01-11-2018 t/m 04-11-2018

Maximaal aantal deelnemers:

25

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

De sneeuwhal biedt in november de perfecte gelegenheid aan de techniek te werken, voordat de winter begint! Onder zeer goede constante omstandigheden slijp je samen met de Vasa Sport trainers aan klassieke, skating- en afdaaltechnieken.

Tijdens dit lange weekend krijg je maar liefst 5 techniektrainingen. Met een videoinstructie krijg je te zien hoe het echt moet en we gebruiken de video ook om jouw techniek te analyseren en te verbeteren. Natuurlijk staat ook de skipreparatie op het programma.

Na deze techniek-spoedcursus kan ik me in de winter weer concentreren op kilometers maken!

Tijdens deze reis vertoef je in een fijn hotel vlakbij het centrum van Oberhof. Oberhof ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald. Dat was al het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied en met de komst van de enige sneeuwhal van Midden-Europa is dat nog duidelijker geworden. ’s Ochtends krijgen we in het hotel een uitgebreid ontbijtbuffet voorgeschoteld en vrijdag en zaterdag dineren we in het hotel met 3 gangen en een saladebuffet. Er is een supermarkt op loopafstand en veel restaurantjes en konditoreien zijn in de winkelstraat vlakbij.

Pluspunten

 • 100% sneeuwzekerheid door de sneeuwhal
 • Al voor de winter leren je techniek verbeteren
 • Heerlijk lang weekend dichtbij huis (5 uur vanaf Utrecht)
 • Genieten van de aparte Oost-Duitse sfeer
 • Training van de Nederlands kampioenen

Expert over deze reis!

Buiten in de sneeuw 'spelen' is leuker, maar hier kan het weer geen roet in het eten gooien. De sneeuwhal is echt een perfecte locatie voor techniektraining! 

Machiel Ittmann
Langlauftrainer
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Donderdag: aankomstdag

Donderdag is de aanreisdag zodat je nog even uit kan rusten van de reis. Je bent op tijd als je voor 22:00 uur aankomt, maar je mag natuurlijk ook al eerder komen. Vrijdagochtend start het programma.

Vrijdag: twee trainingen en videoanalyse

Na een heerlijk ontbijt krijg je van de Vasa-crew een briefing met alle belangrijke informatie over het weekend. Het huurmateriaal wordt uitgedeeld en eventueel worden ski's geprepareerd. Je krijgt videoinstructies (klassiek én skating) met de 'goede voorbeelden' zodat je daar tijdens de eerste trainingen meteen mee aan de slag kunt. Vandaag krijg je dus zowel een training klassiek als skating. We eindigen deze fijne dag met een gezamenlijk diner met aansluitend een briefing.

Zaterdag: twee trainingen en videoanalyse

Na het ontbijt analyseren we de videobeelden van de klassieke training. De instructeur laat je zien wat je goed doet en waar je verbeterpunten liggen. Aan die punten ga je gelijk werken tijdens de daarop volgende klassieke training. Je zult merken dat je al snel stappen maakt en een stuk beter over de sneeuw glijdt! Vandaag krijg je ook de tweede skatingsessie. Na weer een productieve dag, eten we weer gezellig in het hotel.

Zondag: de vijfde training in techniek naar keuze

Na het ontbijt krijg je een waxinstructie. Je leert wat er belangrijk is aan waxen, hoe je het aanbrengt op je ski, welke soorten er zijn en wanneer je welke wax gebruikt. Vandaag mag je zelf kiezen of je aan de training klassiek of skating deelneemt. Met de trainingen van de afgelopen dagen maak je een laatste grote stap. Sterker nog, je maakt aardig wat kilometers over de ruim 2 km lange ronde!
Na een heerlijke warme douche in de sneeuwhal rijd je moe maar zeer voldaan terug naar huis! Je hebt je langlauftechnieken flink verbeterd en de winter moet nog beginnen!

Accommodatie

Hotel zum Gründle ligt in het centrum van Oberhof met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. We hebben bij Hotel zum Gründle goede groepsprijzen kunnen bedingen. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een 3 gangen diner op aangepaste tijden. In verband met de openingstijden van de hal kan er pas laat worden gedineerd.
Er zijn in het hotel 1-, 2- en 3- persoonskamers, allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en videoanalyses. Er is ook een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Er is gratis WIFI beschikbaar.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Oberhof
  PDF download, waarom je hier naar toe wil.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen


Prijsinformatie volgt binnenkort

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.