Sumavsky Langlaufweek

6-daagse reis met instructie, tochten en eventueel deelname aan marathon

Vol!

Langlaufen in de prachtige Tsjechische Sumava. Verbeter je techniek, maak heerlijke tochten en sluit, als je wil, de week af met de Sumavsky Euroloppet Marathon.
Tijdens 3 lessen schaaf je je techniek bij. Na de lessen blijft er genoeg tijd over om te genieten van een mooie tocht. Je verblijft in een prachtig (af-)gelegen Tsjechisch 4-sterrenhotel. Kortom, een heerlijke week, ver weg van alle drukte, op een bestemming waar een enorm netwerk van loipes op je wacht.

Interesse voor volgend seizoen? Laat het ons hier weten. Dan houden we je op de hoogte en krijg je als eerst bericht zodra er geboekt kan worden.

Reisdatum:

16-02-2020 t/m 23-02-2020

Vanaf:

€ 798,-

Maximaal aantal deelnemers:

11

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd

Reisbeschrijving

Vanuit het hoogstgelegen hotel van de Tsjechische Sumava (bijna 1200 meter) is het oneindig mooi langlaufen. Om niet te verdwalen krijg je van ons een GPS en kaartjes met de routes en ga je zo in kleine groepjes op pad. Om je techniek weer even op te frissen en bij te schaven krijg je technieklessen, zodat je nog soepeler over de loipes glijdt tijdens de tochten en eventueel de marathon.

Je krijgt driemaal 1 uur en een kwartier instructie. Er zijn 3 lessen klassiek en 3 lessen skating. Doe je één techniek, dan mag je aan 3 lessen mee doen. Wissel je beide technieken af, dan mag je 4 lessen uitkiezen. Op de afsluitende zondag kun je deelnemen aan de Sumavsky Skimarathon klassiek 23 of 45 km. Wil je zaterdag aan de skating marathon (23 of 46 km) deelnemen dan kan dat ook. Om je voor te bereiden op de marathon gaan we op woensdag naar Kvilda. Dit is de startplaats van de marathon. We verkennen de start- en finish en een deel van het marathonparcours.

Dit is waarschijnlijk het mooiste langlaufgebied van Midden-Europa!

De reis wordt begeleid door Sidney. Hij is langlaufinstructeur en ontwerper van deze reis.

Pluspunten

 • Prachtig hoogplateau met zeer grote sneeuwzekerheid 1000-1315m
 • Heerlijk hotel in de middle of nowhere met fantastisch uitzicht
 • Iedere dag een nieuwe tocht
 • 3 of 4 lessen om je techniek bij te schaven
 • Mogelijke afsluiting met deelname aan Euroloppet marathon
 • Begeleiding door een Nederlandse reisleider/trainer

Expert over deze reis!

Ik had al eerder van dit gebied gehoord en ben blij dat ik eindelijk de knoop heb doorgehakt om er te gaan kijken. Ik heb overal op de wereld op loipes gestaan, maar dit is meteen één van mijn favoriete langlaufbestemmingen geworden

Sidney Teeling
Reisleider, ex-bondscoach en ontwerper van deze reis
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zondag: aankomstdag

Op zondag (verlenging is niet mogelijk) kom je aan in het starthotel in de buurt van Kvilda. We verwachten je hier om uiterlijk 18:30 uur bij het diner. Hier maak je kennis met je reisgenoten en de reisleider en bespreken we de komende dagen.

Maandag: GPS-instructie en tocht richting Borava Lada

Na het ontbijt worden de kaartjes met de tochten uitgedeeld. Je krijgt een GPS-instructie, zodat je goed met de GPS overweg kan. Daarna ga je in kleine groepjes op pad voor de eerste heerlijke tocht. De loipes beginnen direct bij het hotel en gaan 5 kanten op. 4 daarvan blijven in Tsjechië, 1 voert je over de Duitse grens, die hier vlakbij is. Als je over de grens bent kun je ook meteen al weer diverse kanten op. Onderweg is er gelegenheid om te  lunchen bij een klein restaurantje midden in de natuur. Je kunt overal komen op klassieke ski’s. Voor skating is het aanbod iets beperkter. De tocht gaat vandaag richting Borava Lada en Strazny.

Dinsdag: instructie over de grens en tocht richting Mauth

We starten met een instructie. Eerst de klassieke les en vervolgens skating. We doen dit net over de grens in Duitsland. Je hebt daar, net als vanuit het hotel, een fantastisch uitzicht en kan de Alpen zien liggen. Na de les maak je een mooie tocht richting Mauth met een koffie- of lunchstop in Finsterau. Net als bij de andere tochten kies je uit 3 of 4 verschillende afstanden. Wie wil kan bij terugkomst in het hotel relaxen en nagenieten in de sauna.

Woensdag: een heerlijk 'uitstapje'

Eigenlijk mag je naar ons hotel maar één keer aanreizen en op de afreisdag weer terug rijden, maar speciaal voor ons wordt er een uitzondering gemaakt. We rijden naar Kvilda waar we o.a. de start- en finish van de marathon bekijken en een mooie ronde naar Horska Kvilda doen, wat ook deel uitmaakt van het marathonparcours. Hier kun je ook bijna overal skaten. Voordat we om 16:00 uur weer terug mogen rijden naar het hotel doen we nog wat inkopen in het kleine supermarktje en kijken nog wat rond in de 2 sportzaken.

Donderdag: instructie en tocht richting Philippsreuth

Vandaag starten we met de skating instructie en na 1 uur en een kwartier zijn de klassiekers aan de beurt. Voor de tocht gaan we voor de tweede keer de Duitse grens over. Ditmaal nemen we de Bayerwaldloipe richting Philippsreuth. Lunchen doen we in het gezellige restaurantje in het gehucht Fimiansreuth.

Vrijdag: instructie en tocht richting Modrava

Ook vandaag starten we met instructies. Eerst klassiek, daarna skating. De aansluitende tocht gaat richting Modrava met een eetpauze in Modrava of Filipova Hut. De tocht gaat eerst door bebost gebied en daarna door meer open stukken. Het lijkt hier erg op de Scandinavische hoogvlaktes. Wie morgen aan de skatingmarathon mee doet wordt natuurlijk geholpen met de skipreparatie.

Zaterdag: tocht richting Kvilda, skatingmarathon en wachsen

De deelnemers aan de skatingmarathon rijden ’s ochtends naar startplaats Kvilda. Daar start om 12:00 uur de 46 km en om 12:15 uur de 23 km. Wie morgen aan de klassieke marathon mee doet neemt misschien een dagje rust. Maar je kunt ook kiezen voor het kortste rondje richting Kvilda, want daar gaat de tocht vandaag naar toe. Doe je niet aan de marathon mee, dan kun je je nog een keer heerlijk uitleven tijdens de langere varianten van deze prachtige tocht. ’s Middags en ’s avonds kun je geholpen worden met het waxen van je ski’s voor de klassieke marathon.

Zondag: naar huis of doe je marathon?

Wie niet aan de marathon deelneemt begint met weemoed aan de thuisreis. De anderen moeten vroeg op pad, want de 45 km start om 10:00 uur, de 23 km om 12:00 uur. Je moet je spullen ’s ochtends al meenemen, want je mag vanwege de aanreisregels niet meer terugkomen naar het hotel (ook niet voor een extra overnachting). Als je op zondag niet meer helemaal naar huis wil rijden,kun je voor de terugreis het beste ergens een overnachting boeken

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door. De Sumava is door de ligging en hoogte erg sneeuwzeker en we verblijven in het hoogst gelegen hotel, maar je weet het nooit. De Sumavsky Marathon is sinds 2002 altijd doorgegaan! Maar ook als er onverhoopt weinig sneeuw zou liggen gaat de reis door. We zorgen dan voor een goed alternatief programma waarbij we natuurlijk zo veel mogelijk in de sneeuw staan.

Accommodatie

Je overnacht gedurende de reis in het hoogstgelegen hotel van de Sumava. Volgens de Tsjechische kwalificatie is het een 4-sterrenhotel. Het ligt zeer afgelegen midden in de natuur en je hebt er een fantastisch uitzicht en kan de 150 km verderop liggende Alpen zien. Auto’s mogen hier niet komen, met uitzondering voor de aanreis naar en afreis van het hotel. Je kunt kiezen uit 1- of 2-persoonskamers of standaard. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet hebben. In het hotel is ook een sauna, waarvoor wel bijbetaald moet worden. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds wordt er een fijn diner geserveerd. ’s Middags kan er in het restaurant gegeten worden.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Sumava
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 798,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Sumavsky langlaufweek € 385

Dit is inclusief:

 • 6 dagtochten met kaartjes en/of GPS
 • GPS huur
 • Indien gewenst 3 of 4 instructiemomenten
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding van instructeur/chauffeur
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set klassiek nowax skin € 89
Set klassiek nowax schubben € 66

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Sumava.
Als je ski’s huurt bij Vasa Sport mag je voor de skipreparatie tijdens de reis glijwax en waxgereedschap van Vasa Sport gebruiken.

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
standaard € 413
2p kamer € 455
1p kamer € 623

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen inclusief ontbijt en diner
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Geen extra's beschikbaar

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Sumava
 • Lunches en drankjes
 • Inschrijfgeld Sumavsky marathon (zelf inschrijven)
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Interesse voor volgend seizoen? Laat het ons hier weten. Dan houden we je op de hoogte en krijg je als eerst bericht zodra er geboekt kan worden.