Marathonweekend Oberhof

4-daagse langlaufreis met deelname aan langlaufmarathon

Bij deelname aan deze 4-daagse langlaufreis word je klaargestoomd voor de Rennsteig langlaufmarathon over 30km! Doe je mee?
We bereiden je voor met leerzame techniektrainingen, een parcoursverkenning en natuurlijk met videoanalyses. De professionele Vasa-crew zorgt er samen met jou voor dat je vol vertrouwen en enthousiasme aan de start van de marathon verschijnt!

Reisdatum:

17-02-2022 t/m 20-02-2022

Vanaf:

€ 339,-

Maximaal aantal deelnemers:

25

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Tijdens deze 4-daagse langlaufreis klassiek word je op en top op de Rennsteiglauf in Oberhof voorbereid. Oberhof ligt op maar 5,5 uur rijden vanaf Utrecht en daarmee is geen marathon dichterbij dan deze! Onder begeleiding van de Vasa-trainers geniet je van een heerlijk lang weekend in de sneeuw!

Het weekend staat geheel in het teken van deze klassieke langlaufmarathon. Als 30 km je te veel is kun je ook aan de 15 km deelnemen. In de aanloop op de marathon zijn er van donderdag tot zaterdag drie techniektrainingen (waarvan 1 specifiek gericht op het afdalen), een gezamenlijke parcoursverkenning en een video-instructie en analyse. Zaterdagavond word je geholpen bij het prepareren van je wedstrijdski’s. Zo moet de marathon zondagochtend een succes worden!

Heel leuk om eens aan een marathon mee te doen! Dat smaakt naar meer!

Het Vasa Sport-trainers team bestaat uit de beste Nederlandse trainers en instructeurs met o.a. ex-bondscoaches en Nederlands kampioenen in de gelederen. Al onze trainers zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Pluspunten

 • Een echte langlaufmarathon dichtbij huis (5,5 uur vanaf Utrecht)
 • Veel techniek verbeteren in een korte tijd
 • De inside-informatie van de Nederlands kampioenen
 • Met maar twee vrije dagen het gevoel van een week vakantie
 • Start en finish in prachtige topsport-coulisse: het WK-biatlonstadion

Expert over deze reis!

Dat wat je geleerd hebt in dit weekend meteen toepassen in een marathon? Dan moet je absoluut met deze reis mee. Prestatie en ontspanning gecombineerd in 1 weekend.

Machiel Ittmann
Langlauftrainer
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Donderdag: aankomst en eerste training

Op donderdag wordt iedereen om 12:00 uur in het hotel verwacht. Na het betrekken van de kamers, geeft de Vasa-crew je om 13:00 uur een briefing waarbij je informatie krijgt over de komende dagen, maar natuurlijk vooral over de eerste dag. Vervolgens verplaatsen we ons naar de sneeuw. Na de warming up worden de niveaugroepen ingedeeld. Als iedereen goed op niveau is ingedeeld, gaan we lekker in de sneeuw aan de slag! Na het gezamenlijke avondeten krijg je bij een videoinstructie te zien waaraan we dit weekend nog moeten werken.

Vrijdag: twee trainingen en video-analyse

Vandaag kunnen we de hele dag de sneeuw in, heerlijk! Tijdens de twee trainingen zetten we de puntjes op de i. Tijdens de middagtraining worden je verrichtingen op de video gezet. Voor het avondeten worden deze videobeelden geanalyseerd! Daarna mogen we zelf een leuk restaurantje voor het diner opzoeken.

Zaterdag: 4e training en parkoersverkenning

’s Ochtends verken je met je trainer een deel van het marathonparkoers, vooral de eerste en laatste kilometers op de Worldcup-parkoersen. Je krijgt daarbij allerlei technische en tactische tips van de Nederlands kampioenen. Na de verkenning halen we de startnummers op. De middag mag je zelf invullen. Vandaag eten we weer gezamenlijk in het hotel! Tijdens de briefing krijg je de laatste wedstrijdinformatie. Voor of na het eten krijg je hulp bij het waxen van je wedstrijdski’s.

Zondag: Rennsteiglauf klassiek

Vandaag is het dan zover! Daar sta je dan, tussen honderden anderen aan de start van de Rennsteiglauf 15 of 30 km. Tijdens de marathon word je door veel landgenoten aangemoedigd en bij de finish word je onthaald als een ware held. Dat was zwaar, maar wel erg leuk. Voorgaande jaren telde deze wedstrijd tevens als Nederlands kampioenschap klassieke marathon, maar vanaf 2021 is deze opgenomen in het programma van het Noords Festival.

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door. Dus ook als er onverhoopt geen of weinig sneeuw zou liggen in het Thüringerwald. Het kan zijn dat we dan (een deel van) het programma in de sneeuwhal afwerken of op kunstskipistes. De extra kosten voor entree van de sneeuwhal of skilift zijn dan voor rekening van de deelnemer.

Aanmelden voor de Rennsteiglauf

Als je aan het einde van dit weekend op zondag aan de Rennsteiglauf wilt deelnemen moet je je zelf aanmelden en betalen. Dat kan voor de 30 km klassiek en de 15 km klassiek.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je in Hotel zum Gründle in het centrum van Oberhof. Oberhof ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald, het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied. Vanaf het hotel is het 12 minuten lopen naar de dichstbijzijnde loipe,  maar we rijden ook wel met de auto's naar de perfecte oefenlocaties van de Suhler Ausspanne (10 minuten met de auto) en de Grenzadler bij het biatlonstadion (5 minuten). 

We hebben bij Hotel zum Gründle goede groepsprijzen kunnen bedingen. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. Op donderdag- en zaterdagavond is er een 3 gangen diner. Er zijn in het hotel 1-, 2- en 3- persoonskamers, allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en videoanalyses. Er is ook een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Er is gratis WIFI beschikbaar.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 339,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Marathonweekend Oberhof € 195

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies en techniektrainingen
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Video instructies, opnames en analyses
 • Waxinstructies
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis  per optie of pers.
Huur set klassiek no-wax schubben € 47
Huur set klassiek no-wax skin € 64

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Oberhof.

Verblijf

Hotel zum Gründle per persoon
1p kamer € 193
2p kamer € 155
3p kamer € 144

Dit is inclusief:

 • 3 overnachtingen met 3x ontbijt en 2x avondeten
 • Gebruik waxruimte
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Verlengingen 1 nacht vooraf prijs per persoon
1p kamer € 55
2p kamer € 43
3p kamer € 40

Let op: Bij verlenging vooraf moet je dezelfde kamer boeken als voor het verblijf van het weekend. Verlengingen zijn op basis van logies en ontbijt.

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Oberhof
 • Inschrijving marathon
 • Drankjes
 • Entree sneeuwhal (ca € 85, alleen bij slechte sneeuwconditie)
 • Boekingskosten € 15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>