Langlaufen in Lillehammer

8-daagse langlaufreis naar Noorwegen

Hier zou elke langlaufer wel een keer naar toe moeten. Dit is het langlaufmekka van Noorwegen. Verbeter jezelf als langlaufer en maak de mooiste tochten.
Kilometers aan uitstekend geprepareerde loipes, een schitterende omgeving, zo goed als 100% sneeuwzekerheid en de gezelligheid van het stadje Lillehammer, wie wil dat nou niet?

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Maximaal aantal deelnemers:

16

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Met de juiste techniek kom je verder en geniet je meer van het langlaufen. Tijdens deze reis verbeter je jouw techniek en pas je die meteen toe tijdens tochten.

Tochten langlaufen is hier fantastisch, er staan bijna 400 km aan loipes op je te wachten. We begeleiden je over de mooiste sporen rondom Nordseter en Sjusjoen. Onderweg ontvang je tips en tricks zodat je soepel door het landschap glijdt. Wie hier langlauft snapt waarom deze sport zo populair is in Noorwegen. De Lillehammer fjell is door de Noren verkozen als nummer 1 langlaufgebied en wij sluiten ons daar volledig bij aan.

De loipes rondom Nordseter en Sjusjoen zijn misschien wel de mooiste van Europa

Deze week wordt begeleid door een trainer/instructeur uit het het Vasa Sport-team. Al onze trainers zijn gediplomeerd en bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen en Nederlandstalig.

Pluspunten

 • Je beleeft het langlaufen zoals het is bedoeld
 • Optimaal langlaufen met instructies, tochten en skipreparaties
 • Je wordt begeleid door professionele langlaufinstructeurs uit Nederland
 • Bijna 100% sneeuwgarantie
 • Je langlauft in een schitterend landschap met prachtige uitzichten
 • Langlaufen in het olympisch stadion
 • Bezoek aan skifabriek van Madshus en het gezellige Lillehammer

Expert over deze reis!

Ik ben op veel plekken geweest maar wat is het hier mooi langlaufen!

Marco Puik
Trainer en liefhebber van tochten
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zondag: aankomstdag

Je reist op eigen gelegenheid naar Nordseter. Wie met de auto komt heeft meteen ter plekke vervoer van en naar de loipes. Vliegen naar Oslo en dan met de trein en bus is ook prima mogelijk maar je bent dan ter plaatse wat minder flexibel. Aan het einde van de middag is het inkwartieren en even de benen strekken met een kleine wandeling of langlauftochtje. ’s Avonds maken we kennis met iedereen en prepareren we de ski’s.

Maandag: de sneeuw in

De eerste training doen we in het Olympisch langlaufstadion van Lillehammer. Onze Vasa trainers zorgen dat je meteen het juiste sneeuwgevoel krijgt. Na een welverdiende lunch pas je meteen het geleerde toe in een tocht. De accommodatie ligt direct aan de loipe dus we kunnen zo op pad. De instructeur skiet mee en geeft je hands-on de juiste tips.

Dinsdag: afdalen en videonalyse

's Morgens staat er een afdaaltraining op het programma. Geen onbelangrijke vaardigheid want er zijn hier best pittige afdalingen. Wie geklommen heeft wil daarna natuurlijk wel kunnen genieten van de afdaling toch? In de middag is er een techniektraining met videoanalyse. De beelden geven je fijne feedback om je techniek te verbeteren.

Woensdag: een adembenemende dagtocht

Vandaag ben je de hele dag op pad. We langlaufen vanuit Susjoen een schitterende tocht over afwisselend terrein. Zo kun je het geleerde mooi in praktijk brengen. Onderweg pauzeren we bij een restaurantje voor de lunch. Je langlauft vandaag ook een stuk over het parcours van de beroemde Birkebeiner-langlaufmarathon.

Donderdag: op de ski’s naar Lillehammer stadion

Vanuit Nordseter langlaufen we naar het stadion van Lillehammer. Een groot deel is bergafwaarts en dus heerlijk glijden. In de middag brengen we een bezoekje aan de skifabriek Madshus. Je ziet alle stappen die genomen worden om een langlaufski te produceren. Een bezoekje aan Lillehammer, met zijn gezellige straatjes en koffietentjes, is zeker de moeite waard. Maar wie niet wil stilzitten kan deze middag ook een stukje gaan schaatsen op het meer. De tocht doen we deze keer ’s avonds met de hoofdlamp.

Vrijdag: tocht ver weg van de hectiek

Terwijl de deelnemers aan de Birkebeiner zich gaan voorbereiden op de race kun jij nog een heerlijke dagtocht maken. We gaan de andere kant op, ver weg van het Birkebeiner-gebeuren en alle hectiek. Het gebied waar je doorheen langlauft is indrukwekkend mooi en golft heerlijk op en neer. We zijn de hele dag op pad en onderweg lunchen we in een typisch Scandinavisch restaurant.

Zaterdag: tocht naar de Birkebeiner

Vandaag gaat het voor de deelnemers aan de Birkebeiner gebeuren. In alle vroegte gaan zijn op pad. Na het ontbijt gaan wij ook op pad voor een nieuwe tocht. Onderweg kruisen we het parcours en kunnen we de marathonlopers aanmoedigen.

Zondag: terugreis

Om ca. 10:00 uur vertrek je weer naar Oslo of naar huis met een kop vol belevenissen, een lijf vol vermoeidheid en een voldaan gevoel.

Birkebeiner programma

Tijdens deze week wordt de legendarische langlaufmarathon de Birkebeiner gehouden. Deze tocht over 54 kilometer is een waar spektakel voor de ervaren langlaufer. Wie daar meer over wil weten moet beslist even een kijkje nemen op deze reispagina

Skating programma

Op verzoek wordt er deze week naast het klassieke programma ook een skatingprogramma geboden. Het programma is grotendeels gelijk aan de dag tot dag beschrijving hierboven maar dan voor skating. Op vrijdag kun je deelnemen aan de skating variant van de Birkebeiner. De zaterdag is dan een (actieve) hersteldag. Bij boeking krijg je bij stap twee de mogelijkheid om je voor het skatingprogramma aan te melden en om je aan te melden voor de Birkebeiner Skating marathon.

Accommodatie

Vasa Sport heeft in de Lillehammer Fjellstue een fantastische accommodatie voor deze reis gevonden. Dit complex van hotel, appartementen en blokhutten ligt in Nordseter, 14 km van Lillehammer. Je kunt er kiezen voor zelfverzorging, maar er is ook een restaurant waar je van een heerlijk buffet kunt ontbijten en dineren.
De appartementen hebben een privé-sauna en als je in de blokhutten verblijft kun je gebruik maken van de sauna van het complex. Er is een kleine winkel in de buurt. We kunnen ook van de waxruimtes gebruik maken. Gedurende de week kun je kiezen voor met ontbijt en/of diner of zelfverzorging, waarbij je dus (samen met anderen) je maaltijden moet bereiden. Het eerste diner en ontbijt bestellen we voor iedereen in het restaurant. Vanaf de Lillehammer Fjellstue kun je natuurlijk direct op de loipe.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Let op: dit zijn de prijzen van vorig seizoen. De actuele prijzen volgen binnenkort.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 898,- per persoon

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Langlaufen in Lillehammer programma met vroegboekkorting tot
14 oktober 2017
€ 595
Langlaufen in Lillehammer programma € 620

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies, training en parcoursverkenning
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En het belangrijkste: een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Lillehammer/Nordseter
 • Verblijf, maaltijden, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Boekingskosten €15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Deelname Birkebeiner-evenement

Verblijf

Lillehammer Fjellstue inclusief eerste diner en ontbijt per persoon
2 p kamer alleengebruik in 6 p appartement of 4p hut  € 633
2 persoonsappartement                               € 573
2 p kamer in 4p hut of 6p appartement                             € 413
3 of 4 p kamer in 6p appartement                           € 303

Prijzen verblijf zijn inclusief 7 overnachtingen inclusief eerste diner en eerste ontbijt, rest op basis van logies, beddengoed, toeristenbelasting, bemiddelingskosten, eindreiniging en gebruik van waxruimtes en gebruik van privé-sauna in de appartementen en sauna in het hoofdgebouw bij verblijf in de cabins. Meer info bij boeken.

Extra's

Maaltijden per item  
6 avondmaaltijden (buffet) in het restaurant € 177
6 maal ontbijt (buffet) in het restaurant €   69

Eerste diner en eerste ontbijt zijn bij de prijs van het verblijf inbegrepen. Bovengenoemde maaltijden kun je bijboeken.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

Materiaal

Huuropties bij deze reis                                                                                  per optie of pers.
Set langlauf klassiek (wax)  + waxpakket                                                  € 88
Set langlauf klassiek (nowax)                                                                                   € 57
Set langlauf skating € 75
Het is nog niet zeker of Vasa Sport de gehuurde spullen mee kan nemen naar Noorwegen.
Het kan zijn, dat je ze zelf moet ophalen in de Vasa Shop
 

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.