Langlauf Trekking Sumava

6-daagse langlauftrekking door de Tsjechische Sumava

Langlauf door de Tsjechische Sumava met een enorm netwerk aan loipes. Maak een trektocht door een prachtig gebied wat vaak lijkt op Scandinavië.
De loipes slingeren over prachtige open hoogvlaktes met soms groepen loofbomen en dan weer door dichte bossen met naaldbomen. En dat gewoon in Midden-Europa! Terwijl jij met een dagrugzakje langlauft, brengen wij je bagage naar de volgende overnachtingsplaats. Zo kun jij optimaal genieten.

Heb je interesse in de reis voor 2020? Dan kun je vrijblijvend een vooraanmelding doen. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

09-02-2020 t/m 16-02-2020

Vanaf:

€ 727,-

Maximaal aantal deelnemers:

12

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Met een dagrugzakje maak je een trektocht over de Tjechische Sumava-hoogvlakte. Terwijl jij langlauft zorgen wij dat je bagage klaarstaat bij de volgende accommodatie. Je moet voor deze reis al behoorlijk kunnen langlaufen, want de kortste dagafstand is 15 km.

Er liggen honderden kilometers loipe en net als in Scandinavië kom je dus ook steeds op kruispunten en splitsingen. Je zou er zo maar kunnen verdwalen, maar Vasa Sport zorgt er met kaartjes (en desgewenst GPS) voor dat, dat niet zal gebeuren. In elke accommodatie verblijf je twee nachten. In kleine groepjes maak je een prachtige ronde en elke tweede dag een rondtocht. Je kiest uit verschillende routes tussen 15 en 40 km. Op twee ochtenden werk je samen met de Vasa Sport instructeur nog wat aan je techniek. Voor wie wil skaten: dit is tijdens sommige etappes mogelijk. Na de laatste etappe verblijf je nog één nacht in de startplaats zodat je uitgerust naar huis rijdt.

Nooit geweten, dat er in Midden Europa zo’n mooi langlaufgebied is. Het had Scandinavië kunnen zijn!

De reis wordt begeleid door Sidney. Hij is langlaufinstructeur en ontwerper van deze reis.

Pluspunten

 • Prachtig hoogplateau met zeer grote sneeuwzekerheid 1000-1315m
 • Tijdens de trektocht vervoeren wij je bagage
 • 3 rondtochten, dus ook mogelijkheid tot rustdag(en)
 • Overnachting in comfortabele hotels en pensions
 • Begeleiding door Nederlandse reisleider/instructeur

Expert over deze reis!

Ik had al eerder van dit gebied gehoord en ben blij, dat ik eindelijk de knoop heb doorgehakt om er te gaan kijken. Ik heb overal op de wereld op loipes gestaan, maar dit is meteen één van mijn favoriete langlaufbestemmingen geworden

Sidney Teeling
Reisleider, ex-bondscoach en ontwerpen van deze reis
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zondag: aankomstdag

Op zondag kom je aan in de startplaats in de Sumava, een rustiek hotel in een gezellig Tsjechisch dorp. We verwachten je hier om uiterlijk 18:30 uur. 'S Avonds dineren we gezamenlijk, maak je kennis met je reisgenoten en bespreken we de komende dagen. Na het eten delen we de eventuele (huur)materialen uit en krijg je de routekaartjes (en eventueel GPS) voor morgen. We bekijken ook welke groepjes er geformeerd kunnen worden.

Maandag: de sneeuw in

Direct bij het hotel binden we de ski’s onder en kan de pret beginnen! Wie wil kan een uur klassieke instructie krijgen van de Vasa Sport instructeur. Daarna maak je een dagtocht en ben je in de loop van de middag weer terug in het starthotel. Onderweg kun je lunchen bij een klein restaurantje midden in de natuur. 

Dinsdag: prachtige loipes

Op de tweede dag verplaatsen we ons over de prachtige loipes zuidwaarts door de Sumava naar de volgende etappeplaats. De palacinkas onderweg smaken heerlijk. Het mooie hotel ligt echt op een fantastische locatie. Het lijkt wel of je al weken weg bent!

Woensdag: de grens over

Vandaag maken we weer een dagtocht waarbij we de grens met Duitsland oversteken. De herinneringen aan het ijzeren gordijn, dat hier zo lang heeft gestaan, zijn er nog. Je kunt hier alleen met de ski’s de grens weer over. Hier liggen ook prachtige skatingloipes. Een dagje skaten behoort dus ook tot de mogelijkheden. De klassieke loipes zijn natuurlijk net zo mooi. Wie wil kan nog wat techniektips krijgen. In een klein restaurantje bij het langlaufstadion kan geluncht worden.

Donderdag: schitterende omgeving

We verplaatsen ons eerst zuidwaarts en draaien dan in een lus naar het Oosten. Het gaat heerlijk op en neer door zeer afwisselend terrein. Als we het bos uitkomen zien we in de verte een echte Tsjechische hut waar het eten heerlijk is. Daarna komen we door een afwisselende natuur en af en toe een dorpje om uiteindelijk bij de volgende overnachtingsplaats te 'finishen'.

Vrijdag: de mogelijkheden zijn eindeloos

We overnachten nu vlakbij een langlaufstadionnetje. Liefhebbers kunnen eerst nog wat techniektraining krijgen, voordat de volgende tocht wordt gemaakt. Ook hier kun je weer alle windrichtingen op om een mooie tocht te maken.

Zaterdag: gelukkig nog een dag

De reis is bijna voorbij, maar gelukkig hebben we nog een dag! We verplaatsen ons weer richting het westen naar onze startplaats. Ook vandaag wisselen loipes door het bos weer af met open stukken in het glooiende terrein. Dit levert adembenemende uitzichten op. ’s Avonds genieten we met z’n allen na van deze heerlijke trektocht! 

Zondag: tijd om naar huis te gaan

Tijd om weer naar huis te gaan met een koffer vol prachtige herinneringen!

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door. De Sumava is door de ligging en hoogte erg sneeuwzeker, maar je weet het nooit. Dus ook als er onverhoopt weinig sneeuw zou liggen gaat de reis door. We zorgen voor een goed alternatief programma waarbij we natuurlijk zo veel mogelijk in de sneeuw staan.

Accommodatie

Je overnacht gedurende de reis in 3 verschillende comfortabele hotels en pensions. Voor twee nachten is het zelfs een keer een 4-sterrenhotel, prachtig gelegen midden in een heel uitgestrekt natuurgebied, ver weg van de bewoonde wereld. Geweldig dat zoiets in Midden-Europa nog bestaat!

We overnachten standaard op 2- of 3- persoonskamers of in een appartement. Voor wie echt alleen op een 1p kamer wil overnachten hebben we één kamer beschikbaar. Hetzelfde geldt voor wie echt alleen met zijn/haar kamergenoot op een 2p kamer wil liggen. Na een intensieve dag slaap je dus steeds in een fijn bed, krijg je een goede maaltijd en een lekkere douche. 

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Sumava
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Let op: de prijzen zijn nog niet actueel.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (halfpension) is er vanaf € 727,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Langlauf Trekking Sumava € 360

Dit is inclusief:

 • 6 dagtochten met kaartjes en/of GPS
 • GPS huur
 • Instructiemomenten (indien gewenst)
 • Bagagetransport
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding van instructeur/chauffeur
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Sumava
 • Materiaal, verblijf, vervoer en extra's (zie onder)
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set klassiek nowax € 57

Vasa Sport neemt de huurmaterialen mee naar Sumava

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
Standaard € 367
2p kamer € 417
1p kamer € 473

Prijzen verblijf zijn op basis van 7 overnachtingen met halfpension, toeristenbelasting en bemiddelingskosten. Drankjes zijn exclusief. Meer info bij boeken.

Extra's

Geen extra's beschikbaar
 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Heb je interesse in de reis voor 2020? Dan kun je vrijblijvend een vooraanmelding doen. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.