Langlauf Trekking Drei Zinnen

6-daagse langlauftrekking door de Dolomieten

In de (hoog-)dalen rond de Drei Zinnen ligt een prachtig onderhouden loipenetwerk. Wat is er mooier dan onder het toeziend oog van deze geweldige Dolomieten bergen een trektocht op langlaufski’s te maken? Wij brengen je bagage naar de volgende etappeplaats, terwijl jij een heerlijke tocht met een dagrugzakje maakt. Als je wilt geeft de begeleider nog een paar korte instructies. Alle tochten kunnen zowel op de skating- als de klassieke ski’s.

Reisdatum:

21-02-2021 t/m 28-02-2021

Vanaf:

€ 925,-

Maximaal aantal deelnemers:

12

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Met een dagrugzakje maak je een trektocht door het Pustertal en de zijdalen. Terwijl jij langlauft zorgen wij dat je bagage klaarstaat bij de volgende accommodatie. De kortste dagafstand is 20 km, maar de (meestal gratis) skibus kan eventueel helpen bij de verplaatsingen.

Om niet te verdwalen krijg je naast een routekaartje ook een GPS mee. In kleine groepjes maak je een prachtige ronde en elke tweede dag een rondtocht. Je kiest uit verschillende routes tussen 20 en 40 km. Op drie ochtenden geeft de Vasa Sport instructeur nog een techniekles van een uur. Na de laatste etappe verblijf je nog een nacht in de startplaats zodat je uitgerust naar huis rijdt..

Ik was al vaker op de prachtige loipes in de buurt van Toblach, maar nu is er gelukkig ook eindelijk een trektocht!

De reis wordt begeleid door Sidney, ex-bondscoach en ontwerper van deze reis.

Pluspunten

 • Prachtig langlaufgebied met loipes tussen de 1100 en 2100 meter
 • Tijdens de trektocht vervoeren wij je bagage
 • 3 rondtochten, dus ook mogelijkheid tot rustdag(en)
 • Overnachting in comfortabele hotels en pensions
 • Begeleiding door Nederlandse reisleider/instructeur

Expert over deze reis!

Er zijn maar weinig gebieden waar je op de langlaufski’s een trektocht van plaats naar plaats kunt maken. Het gebeid rond de Drei Zinnen in de Dolomieten is er één van. En wat voor één!

Sidney Teeling
Reisleider, ex-bondscoach en ontwerper van deze reis
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zondag: aankomstdag

Op zondag kom je aan in het hotel in startplaats Toblach. We verwachten je hier om uiterlijk 18:30 uur. 's Avonds dineren we gezamenlijk, maak je kennis met je reisgenoten en bespreken we de komende dagen..

Maandag: GPS-instructie en de sneeuw in

Na een heerlijk ontbijt starten we met de GPS-instructie. Er zijn zoveel loipes in dit gebied, dat je zonder GPS zomaar kunt verdwalen. Iedere dag heb je de keuze tussen 3 verschillende afstanden. De routes zijn ingeladen op de GPS en krijg je ook mee op overzichtskaartjes. Na de GPS-instructie stappen we vanuit het hotel direct op de ski's voor onze eerste tocht richting Dürrensee. Als het weer mee zit zien we al meteen de naamgever van deze reis: de majestueuze Drei Zinnen. De instructeur geeft het eerste uur desgewenst nog technische aanwijzigen en daarna kun je verder in kleine groepjes op pad.. Onderweg kun je lunchen in een restaurant langs de loipe. We dineren en overnachten nog een keer in Toblach.

Dinsdag: naar Sexten en het Fischleintal

Op de tweede dag verplaatsen we ons over de prachtige loipes oostwaarts naar Innichen en draaien we het Sextendal in. Naar Sexten is het wel steeds klimmen, dus alleen wie nog “puf” heeft maakt nog de prachtige ronde door het Fischleintal met geweldige uitzichten op de puntige Dolomietentoppen. In het gezellige pension in het dorpscentrum staat je bagage al klaar. 's Avonds kun je zelf een pizzeria of restaurant uitzoeken om te dineren.

Woensdag: naar 2000 meter

Vandaag komen we op de Sextener hoogteloipe op 2000 meter. De Vasa Sport begeleider brengt je eerst 300 meter hoger in het dorp en vandaar maak je ongelooflijk mooie ronde via de Alpe Nemes en Klammbachhütte. Vanaf hier zien we de beroemde Sextener zonnewijzer met de bergen die Zehner, Elfer en Zwölfer heten. Ook de Drei Zinnen kunnen we weer zien, ditmaal van de andere kant. Op het terras van één van de hutten genieten we van de lunch en het uitzicht. Wie de korte tochten doet heeft gisteren het Fischleintal niet gedaan. Die komt dan op deze dag op het programma samen met de leuke rondjes rond de diverse dorpskernen van Sexten.

Donderdag: tweede les en daarna naar Niederdorf

Op de vierde dag krijgen de liefhebbers eerst weer een uur les. Daarna gaat het lekker naar beneden naar Innichen en vanaf daar over de Sonnenloipe naar Niederdorf. De langere routes maken nog een lus over de grenslandloipe richting de grens met Oostenrijk. In Niederdorf overnachten we wederom in een luxe hotel in het gezellige dorpscentrum.

Vrijdag: via het Pragser Tal terug naar Toblach

Vandaag starten we weer met een korte les. In het zonnige Pragser Tal wordt er weer aan de klassieke of skatingtechniek gewerkt. Na de koffie maakt iedereen een kleinere of grotere (naar Brückele of de Pragser Wildsee) ronde voordat we terugdraaien naar Toblach, waar we weer in het starthotel overnachten.

Zaterdag: de bekroning naar Cortina

Op deze afsluitende zaterdag maken we de prachtige tocht naar Fiames bij Cortina. De “bikkels” starten gewoon in Toblach. De anderen nemen de bus naar Fiames en skiën terug over deze beroemde loipe, die grotendeels over een oude spoorlijn loopt. De stukken door de oude spoortunnels zijn natuurlijk heel speciaal. Onderweg eten we in het prachtige historische hotel Ospitale of in een van de andere restaurantjes langs de route. Voor de laatste keer glijden we nog een keer langs de Drei Zinnen, waarna we heerlijk dalend terug naar Toblach langlaufen.

Zondag: terug naar huis

De zondagtocht naar huis is minder leuk, maar in het hoofd hebben we prachtige herinneringen en het lijf is wel aan wat rust toe!

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door. Het hele gebied ligt boven de 1100 meter en geldt als sneeuwzeker. Als er te weinig natuursneeuw ligt helpen de sneeuwkanonnen een handje mee. De Pustertaler Marathon wordt al begin januari georganiseerd en gaat bijna altijd door. Dat is de “hoofdader” van deze trektocht. Met de hoogteloipes van de Platzwiese, Sexten en het Gsiesertal in de buurt is ook een alternatief programma snel gemaakt. Het voortreffelijke (meestal gratis met de Holidaypass) openbaar vervoer kan daarbij helpen.

Accommocatie en maaltijden

Je overnacht gedurende de reis in 3 verschillende comfortabele hotels en pensions. In Toblach is dat een luxe hotel met wellness vlakbij het dorpscentrum en de loipe. In Sexten is het een pension in de oude dorpskern, 100 meter van de loipe. In Niederdorf overnacht je in een heel mooi historisch hotel in het dorpscentrum, waar de kamers prachtig gerenoveerd zijn. Ook daar is de loipe niet ver weg. Na een intensieve dag slaap je dus steeds in een fijn bed en heb je een warme douche. In alle accommodaties krijg je een lekker ontbijt(buffet). De 4 avondmaaltijden in Toblach zijn (keuze-)menu's in het hotel. In Sexten en Niederdorf eet je in één van vele de pizzeria's of restaurants in de buurt. De 4 avondmaaltijden in Toblach zijn bij de prijs inbegrepen, de andere 3 niet.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Drei Zinnen
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (waarvan 4 nachten met halfpension) is er vanaf € 925,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Langlauf Trekking Drei Zinnen € 430

Dit is inclusief:

 • 6 dagtochten met kaartjes en/of GPS
 • GPS huur
 • 3 instructiemomenten (indien gewenst)
 • Bagagetransport
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding van instructeur/chauffeur
 • Informatie briefings
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Pakket klassiek nowax skin + skating sport € 130
Set klassiek nowax skin € 89
Set skating sport € 105

Vasa Sport neemt geen huurmateriaal mee naar Toblach. Wanneer je materiaal wilt huren, haal je dit zelf op in onze shop in Cothen.

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
Bed standaard € 495
Bed op 2p kamer € 525
Bed op 1p kamer € 635

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen (4 in Toblach HP, 2 in Sexten en 1 in Niederdorf LO)
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten
 • Holiday Card voor gratis bustransport


Extra's

Geen extra's beschikbaar

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Toblach
 • Lunches en drankjes
 • 3 x diner
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>