Backcountry Vindelfjällen

8-daagse Backcountry trekking in Zweeds Lapland

Trek jij graag je eigen spoor door vers krakende sneeuw? Geniet je van Zweedse berghutten en het houthakken voor je eigen sauna? Ga dan mee naar Zweeds Lapland.
Maak mooie tochten tussen immense bergen. Met dit Lapse avontuur in Vindelfjällen beleef je de wintertocht van je leven! Met een compacte groep gaan we op zoek naar de poolvos en wellicht mogen we het noorderlicht aanschouwen.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar via dit formulier. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

15-03-2019 t/m 22-03-2019

Maximaal aantal deelnemers:

9

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

Toerlanglaufen pur sang! We trekken ons eigen spoor door het imposante landschap van Noord-Zweden. Met een kleine groep trotseren we, met rugzak op de rug, bergen en dalen, bevroren meren en rivieren. Houd jij van hele dagen buiten in soms arctische omstandigheden? Dan is dit de reis die je zoekt.

We maken dagtochten door de onbewoonde witte wildernis waarbij we genieten van prachtige vergezichten. Van de tochtleiders krijg je onderweg nuttige tips en tricks zodat je je soepeler leert voortbewegen door alle soorten terrein en in alle soorten sneeuw. ’s Avonds geniet je van de inspanning van de dag en kan je nog wat energie kwijt aan houthakken, water halen of koken voor de groep.

De beschaving is achter je, de witte wildernis voor je. De luxe van eenvoud, een goed gesprek, een knapperend vuur in de kachel, water uit de rivier, stilte. Een avontuur met deskundige gidsen

Overnachten doen we in traditionele Zweedse berghutten die praktisch en eenvoudig zijn ingericht, maar wel erg gezellig zijn. Sommige hutten hebben zelfs een sauna! Natuurlijk eten we goed, energie is essentieel op deze tocht. Ontbijt en avondeten bereiden we zelf en doen we in hutten. Lunchen doen we buiten of in een schuilhutje onderweg. De eerste en laatste nacht geniet je van de luxe in een accommodatie die de voorzieningen heeft van een hotel.

Dit is een vrijdag - vrijdag reis omdat er in het weekend geen vluchten van en naar Hemavan/Arvidsjaur gaan.

Pluspunten

 • Je beleeft een arctisch avontuur in Vindelfjällen, onderdeel van Kungsleden
 • Je waant je door een ongerept berggebied: indrukwekkend en ruig
 • Je langlauft met een compacte groep (maximaal 9 /minimaal 4 personen) en wordt begeleid door een ervaren Backcountry expert
 • Grote kans dat je het Noorderlicht te zien krijgt (aurora borealis)
 • Je trekt je eigen spoor door de ongerepte sneeuw
 • Voor de zekerheid hebben we een satelliettelefoon mee

Expert over deze reis!

Het is een genot om je in deze imposante weidse witte wereld van hut naar hut te verplaatsen. Er gaat een nieuwe wereld voor je open! Unieke vergezichten, winterse landschappen, je ontmoet mensen met de mooiste verhalen…. Een onvergetelijk avontuur!

Rick Hoenderop
reisleider & gids van de Backcountry reizen
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Vrijdag: reizen naar Hemavan

De beste en meest comfortabele reisoptie is om vanaf Schiphol via Stockholm naar Hemavan te vliegen. Met de trein vanaf Stockholm is ook een optie maar kost je een extra reisdag. De reis naar en van Hemavan dien je zelf te regelen. Voor specifieke reisinformatie verwijzen we naar het bestemmingsdocument. De reis begint officieel ’s avonds in Hemavan om 19.00 uur in het Hogfjellshotell waar we overnachten. Dit is op loopafstand van het vliegveld (c.a. 1,5km). Je slaapt hier op 2-persoonskamers en er zijn goede douches, een bar en restaurant aanwezig. Als je voor 19.00 uur aanwezig bent kan je aan het diner deelnemen (optie bij boeking, wel aan te raden), anders dien je zelf voor een maaltijd te zorgen.

Zaterdag: eerste tocht waarbij instructie centraal staat

Na een riant ontbijtbuffet neemt de gids al het materiaal nog eens met je door, worden de eetpakketten verdeeld en krijg je de eerste instructie. De tocht gaat van Hemavan naar Viterskalet, een berghut op zo’n 10 km afstand. Het gaat vooral bergop, we moeten het gebied in. Dit is de dag om te wennen aan je bagage, het bewegen op de ski’s en het prachtige landschap. Aangekomen in de hut koken we gezamenlijk en duiken we er op tijd in, voldaan en met zin in morgen!

Zondag t/m woensdag: van hut naar hut

We trekken van hut naar hut, door brede dalen en soms over bevroren meren of rivieren. Onderweg genieten we van het immense wit, de weidsheid van het landschap en onze eigen sporen. Magisch hoe je je als groep beweegt, soms genietend van de zon, soms intens vechtend tegen de sneeuwstorm of wind. Maar altijd staat er aan het eind van de dag een huttenwaard ons op te wachten.

Bij onze volgende hutten is er ofwel een sauna, ofwel een klein winkeltje waar je snacks kan kopen. Houthakken en water halen doen we zelf, evenals koken en afwassen. Wist jij dat Vindelfjällen deel onderdeel is van het Kungsleden? En dat de poolvos dienst doet als logo van het Vindelfjällen natuurgebied?

Donderdag: laatste tocht op ski’s en het gebied uit

We worden wakker in de hut en maken een korte dagtocht. Voor de laatste keer stap je op je ski’s, doe je je (inmiddels bijna lege) rugzak op en kijk je om je heen naar de bergen. Bergaf gaan we naar Ammarnäs, een heel klein plaatsje in de middle of nowhere. Hier stappen we op de bus naar Sorsele om vervolgens met een taxi naar Arvidsjaur te gaan, waar we overnachten in een comfortabele accommodatie. 's Avonds dineren we luxe in een restaurant en praten we na over onze avonturen.

Vrijdag: terugreis

Het ontbijt is het officiële einde van dit arctische avontuur. Met sterke verhalen in je tas vlieg je van Arvidsjaur, via Stockholm, naar Schiphol. Voor terugreis met trein, zie bestemmingsdocument. Deze terugvlucht / treinreis dien je zelf te boeken.

Let op: programma onder voorbehoud van verantwoorde weersomstandigheden.

Reis informatie & downloads

Prijzen

Let op: dit zijn de prijzen van vorig seizoen. De actuele prijzen volgen binnenkort.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.247,- per persoon

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Programma BC-Trekking Vindelfjällen € 810

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 6 dagtochten van hut naar hut  
 • Fulltime professionele begeleiding door ervaren Nederlandse BC-gids
 • Organisatie van de maaltijden (inhoud wordt vanuit Nederland meegenomen)
 • Satelliet-telefoon
 • Bagagepulka
 • Toeristenbelasting
 • Bus Ammarnes-Sorsele
 • Taxi Sorsele-Arvidsjaur
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland
  (zaterdag 10-02-2018 van 09:00 tot 12:00 uur in de Vasa Shop)
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En onvergetelijke ervaring om op terug te kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Hemavan/Arvidsjaur
 • Taxi Arvidsjaur vliegtuig (afhankelijk van tijd terugvlucht, c.a. €12 )
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Boekingskosten €15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf

Totaalpakket van 7 overnachtingen per persoon    
In hostels en hutten met (deels zelf georganiseerd) ontbijt en diner  € 437

Prijs verblijf zijn inclusief 7 overnachtingen in hutten en hostels, maaltijden, meegenomen voedsel en bemiddelingskosten. Meer info over overnachtingsplaatsen bij boeken.

Extra's

Diners per persoon
Diner eerste avond bij aankomst in Hemavan                                 € 38
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.        
Huur set BackCountry (nowax ski's/stijgvellen/schoenen/stokken)  € 115
Het materiaal moet zelf opgehaald worden in de Vasa Shop en meegenomen worden op reis

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar via dit formulier. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.