Backcountry Trekking Tafjordfjella

8-daagse langlauf trekking in midden Noorwegen vlakbij de Geirangerfjord

Toerlanglaufen in het midden van Noorwegen waar het nog erg rustig en onontdekt is. Als jullie dit willen dan is deze trekking precies wat je zoekt.
Met jouw groep van 5-8 personen ga je op pad en trek je van hut naar hut. Langlaufen door een imposant landschap waarbij we volledig op onszelf aangewezen zijn. Hier komt geen kip, hoogstens een sneeuwhoen.
De gids laat je de mooiste plekjes zien, helpt je waar nodig en zorgt dat je veilig de volgende hut bereikt.
Het eten nemen we zelf mee want in de onbemande hutten koken we met elkaar ons kostje en delen we de gezelligheid.

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 1.030,-

Te boeken vanaf aantal personen:

5

Maximaal aantal deelnemers:

8


Ervaring in toerlanglaufen is nodig. De reis is geschikt voor deze Niveaugroepen:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd

Deze reis is een mooi vervolg op een cursus toerlanglaufen of de trekking in Sumava.

Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

Langlaufen door het imposante landschap nabij de Geirangerfjord. Je trekt in 6 etapes langs besneeuwde bergtoppen tot 2000 meter. De Tafjordfjella is nog niet zo bekend als bijvoorbeeld de Hardangervidda en Jotunheimen. Je gaat dus weinig mensen tegenkomen en trekt waarschijnlijk als eerst het spoor door de ongerepte sneeuw.  Na een dag vol inspanning is het gezellig verblijven in de knusse authentieke Noorse berghutten.

Als groep ga je het met elkaar regelen deze week: langlaufen, koken, pech verhelpen ga zo maar door. Zo met elkaar op stap zijn zorgt voor een echt team-gevoel waar je nog jaren met plezier op gaat terugkijken. Uiteraard kun je rekenen op de ervaring en hulp van de Vasa gids zodat het wel een leuk avontuur blijft.

Wat een imposant landschap. Ongelofelijk mooi dat ik me daar op ski's doorheen kan bewegen op een veilige manier. De techniektips op een eerdere Vasa reis hebben me daarbij echt geholpen - Bert

Je reist op eigen gelegendheid naar de startplaats Bjorli in Noorwegen. Er is een prima verbinding met vliegtuig en trein. Onder begeleiding van een instructeur/gids langlauf je via een veilige route in 6 etappes van hut naar hut. Onderweg is er de mogelijkheid voor een rustdag of dagetappe zonder zware rugzak. Op dag 7 skiën we de laatste tocht en pakken we de bus naar de finishplaats Otta waar een comfortabel hotel is. We sluiten de week af met een gezellig diner in het restaurant.  

Pluspunten van deze reis

 • Impostant landschap met omringende bergtoppen
 • Regio met zeer grote sneeuwzekerheid
 • Rustig gebied in tegenstelling tot bv Hardangervidda of Jotunheimen
 • Verblijf twee maal in dezelfde hut, zodat een rustdag of dagetappe mogelijk is
 • Begeleiding door Nederlandse gids/instructeur

 

Expert over deze reis!

Het gebied van Tafjordfjella is indrukwekkend, groot, weids en met bergtoppen omringd. De routes zijn goed opgebouwd qua afstand en zwaarte zodat er des te meer genoten kan worden van de rust, eenvoud en natuur.

Rick Hoenderop
Reisleider/gids backcountry reizen

Reisprogramma

Dag 1: comfortabel reizen naar Noorwegen

Startplaats van de reis is Bjorli. Je reis duurt ca. 7,5 uur als je met vliegtuig en trein gaat (zie Bestemming Tafjordfjella voor details). Om 19:00 uur ruik je heerlijke geuren, tijd voor een smakelijk Scandinavisch welkomstdiner. De dagen die voor ons liggen nemen we door en het materiaal checken we op laatste details. Wie de benen wil strekken maakt nog een wandelingetje door de knisperende Noorse sneeuw.

Dag 2: op de ski's naar de eerste hut (17km)

We worden door het hotel met onze ski’s en spullen een klein stukje op weg gebracht naar het begin van onze winterroute. Hier binden we de ski’s onder en lopen we lichtjes bergop naar de eerste hut. Weg van de bewoonde wereld op naar de wondere witte wereld.

Dag 3: op naar de volgende hut (12km)

Vandaag staat een relatief vlakke etappe op het programma. Je langlauft langs de oevers van een bevroren meer. Een ontspannen tocht waar je alle tijd hebt om de imposante omgeving in je op te nemen. Er blijft tijd over om te relaxen bij de hut met een goed boek en een glaasje. Liever nog een stukje langlaufen? Geen probleem. De gids neemt je graag mee voor een extra ommetje tot de zon ondergaat.

Dag 4: richting het noorden (11km)

Het landschap is vandaag glooiend. Het kost misschien wat meer moeite bergop maar de fun van het afdalen is er ook. De route gaat weer een stukje naar het noorden. Na 11 kilometer bereik je de hut waar we twee nachten zullen verblijven. 

Dag 5: rustdag of dagetappe

Heerlijk, een rustdag. Even bijkomen, genieten van een goed boek, een goed gesprek of spelletje doen. Verzin het maar jij bent vandaag de baas. Er hoeft helemaal niks alleen keihard genieten. Houd je niet van stilzitten? Dan ga je mee met de dagtocht. De gids brengt je naar de mooiste plekjes en leert je telemarken. En weet je wat fijn is? Je dagrugzak is vandaag een stuk lichter.

Dag 6: de Koninginne-etappe (19km)

Als de zon net opkomt en de eerste sneeuwkristallen oplichten vertrekken we voor de koninginne-etappe van de week. Er moeten flink wat hoogtemeters worden overwonnen. Daarom vertrekken we vroeg zodat er genoeg tijd is om te genieten en rustmomenten in kunnen lassen. Wat een imposant landschap! Moe maar voldaan komen we aan in de laatste berghut van deze week.

Dag 7: slot etappe (12km)

Vandaag voelt een stuk makkelijker, de tendens is dalend. Zo schieten we lekker op en zijn we op tijd voor de middagbus naar Otta. We vieren de week met een overnachting in een luxe hotel. Lekker douchen en genieten van een heerlijk diner. We kijken terug op de week met alle indrukken, foto's en verhalen. 

Dag 8: terugreis

Het avontuur loopt langzaam ten einde en we nemen in de ochtend de trein naar Oslo (ca. 3 uur). Aan het einde van de middag / begin van de avond vlieg je terug van Oslo naar Nederland, waar het normale leven weer langzaam begint. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Accommodatie

We overnachten gedurende de reis in knusse typisch Noorse onbemande berghutten. De ene hut is groter dan de andere en we koken zelf. Heel gezellig zo samen bij kaarslicht. We slapen in de hutten op meerpersoonskamers en zijn zelfvoorzienend.
Alleen op de aankomst- en vertrekdag slapen we in een luxe hotel inclusief ontbijt en avondeten.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Doe een aanvraag en geef jullie wensen door. Je ontvangt per e-mail het voorstel met de prijzen.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.030,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
5 deelnemers € 796
6 deelnemers € 690
7 deelnemers € 615
8 deelnemers € 558

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 6 dagtochten van hut naar hut  
 • Fulltime professionele begeleiding door ervaren Nederlandse BC-gids
 • Organisatie van de maaltijden (inhoud wordt vanuit Nederland meegenomen)
 • Satelliet-telefoon/inreach
 • Bagagepulka
 • Transfer van starthotel naar begin route
 • Bustransfer van Grotli naar Otta
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland in de Vasa Shop
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En onvergetelijke ervaring om op terug te kijken

 

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.        
Huur set backcountry
(nowax ski's, stijgvellen, schoenen en stokken) 
€ 120
Het materiaal moet zelf opgehaald worden in de Vasa Shop en meegenomen worden op reis

 

Verblijf

7 overnachtingen per persoon    
In hutten en hotels met maaltijden  € 472

Dit is inclusief:

 • 5 overnachtingen in hutten met maaltijden
  (ontbijt, lunch, avondeten maken we met elkaar klaar)
 • Overnachting in hotel in Bjorli met diner en ontbijt
 • Overnachting in hotel in Otta met ontbijt
 • Bemiddelingskosten
 • Toeristenbelasting

 

Extra's

N.v.t

 

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten heen naar startplaats Bjorli en terug vanaf Otta
 • DNT lidmaatschap
 • Diner laatste avond Otta (à la carte)
 • Versnaperingen onderweg en drankjes
 • Boekingskosten €15 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze maatwerk reis organiseren we voor jouw groep, in de periode van februari tot en met april.

 

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.