Backcountry Trekking Tafjordfjella

8-daagse Backcountry trekking in midden Noorwegen vlakbij de Geirangerfjord

Vol!

Als jij een toerlanglauftrekking wilt maken in midden Noorwegen waar het nog erg rustig en onontdekt is, dan is dit de bestemming voor jou.
Met een compacte groep gaan we op pad en slapen we in onbemande hutten. We nemen ons eten zelf mee en koken in de hutten. Gedurende de week blijven we 1 nacht op dezelfde plaats zodat een rustdag of dagetappe mogelijk is. We zijn op onszelf aangewezen en bevinden ons in een imposant landschap waar het in tegenstelling tot bekendere gebieden als Hardangervidda en Jotunheimen nog lekker rustig is.

Reisdatum:

10-03-2019 t/m 17-03-2019

Vanaf:

€ 1.195,-

Maximaal aantal deelnemers:

8

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

In een imposant landschap nabij de Geirangerfjord verplaats je je van hut naar hut. Dit gebied is nog niet zo bekend waardoor je weinig mensen tegenkomt en je samen met je eigen groep in knusse authentieke Noorse onbemande berghutten overnacht.

Onder begeleiding van een instructeur/gids verplaats je je in 6 etappes via veilige routes. Je raakt onder de indruk van de uitzichten en het imposante landschap met omringende bergtoppen. Wie wil heeft de mogelijkheid om een keer een rustdag te nemen. Wie de verleiding niet kan weerstaanbaar kan een dagtocht maken. De eerste en de laatste nacht verblijf je in een hotel zodat je de reis relaxed begint en uitrust voordat je naar huis gaat.

Wat een imposant landschap, ongelooflijk mooi dat ik me daar op ski’s doorheen kan bewegen op een veilige manier - Bert

Saar is reisleidster en zal gedurende de reis navigeren en jouw veiligheid waarborgen.

Pluspunten

 • Imposant landschap met omringende bergtoppen
 • Regio met zeer grote sneeuwzekerheid
 • Je langlauft met een compacte groep (maximaal 8 /minimaal 4 personen) en wordt begeleid door een ervaren Backcountry expert
 • Rustig gebied in tegenstelling tot bijv. Hardangervidda of Jotunheimen
 • 1 keer 2 nachten in dezelfde hut waardoor rustdag/dagtocht mogelijk is

Expert over deze reis!

Het gebied van Tafjordfjella is indrukwekkend, groot, wijds en met bergtoppen omringd. De routes zijn goed opgebouwd qua afstand en zwaarte zodat er des te meer genoten kan worden van de rust, eenvoud en natuur.

Rick Hoenderop
BC expert, langlauftrainer en gids
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Zondag: reizen naar Noorwegen

De reis begint zondag in hotel Bjorliheimen in de plaats Bjorli, de startplaats van deze reis. We verwachten je hier om uiterlijk 18:30 uur. s’Avonds dineren we gezamenlijk en bespreken we de volgende dagen. Na het eten kan je nog een wandelingetje maken en de materialen in orde maken voor de volgende dag.

Maandag: op de ski’s naar de eerste hut

We worden door het hotel met onze ski’s en spullen een klein stukje op weg gebracht naar het begin van onze winterroute. Hier binden we de ski’s onder en lopen we lichtjes bergop naar de eerste hut. De afstand van vandaag is ca. 17km.

Dinsdag: relaxed tochtje

Vandaag staan er 12 kilometer op het programma naar de 2e hut. Een mooie etappe relatief vlak langs een bevroren meer. Een relaxed tochtje, en eventueel in de middag kan nog wat meer geskied worden voor de liefhebbers. 

Woensdag: glooiend landschap

We verplaatsen ons nu weer een stukje naar het Noorden in een glooiend landschap. Na 11 kilometer bereiken we onze hut waar we 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: rustdag of dagtocht

Vandaag kan je even bijkomen van de eerste dagen. Mocht je de verleiding niet kunnen weerstaan mag je uiteraard toch de latten ombinden voor een dagtocht zonder zware rugzak. De keus is aan jou!

Vrijdag: de koninginnenetappe

Vandaag staat de koninginnenetappe op het programma met 19 kilometer en de meeste hoogtemeters van de week. We vertrekken vroeg zodat we alle tijd hebben om te genieten en rustmomenten kunnen inlassen. Wat een imposant landschap! Moe maar voldaan komen we aan in de laatste berghut van deze week.

Zaterdag: dalende tendens

De laatste etappe is alsnog 12 kilometer, maar gelukkig met een dalende tendens. Dat moet ook wel om op tijd te zijn want in de middag nemen we de bus naar Otta, waar we ’s avonds in een luxe hotel dineren en overnachten.

Zondag: weer naar huis

Het avontuur loopt langzaam ten einde en we nemen in de ochtend de trein naar Oslo (ca. 3 uur). Eind van de middag/avond vlieg je dan terug van Oslo naar Nederland, waar het normale leven weer langzaam begint.

Sneeuwtoestand

Vanwege de Noordelijke ligging en het tijdstip waarop deze reis wordt aangeboden ligt er eigenlijk altijd sneeuw. Bovendien zijn de temperaturen er in de winter zelden boven nul, waardoor de sneeuw die al gevallen is ook blijft liggen. Mocht het weer erg slecht zijn dan kan het zijn dat het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan. In dat geval blijven we binnen totdat het weer is verbeterd.

Accommodatie

We overnachten gedurende de reis in knusse typisch Noorse onbemande berghutten. De ene hut is groter dan de andere en we koken zelf. Heel gezellig zo samen bij kaarslicht. We slapen in de hutten op meerpersoonskamers en zijn zelfvoorzienend.
Alleen op de aankomst- en vertrekdag slapen we in een luxe hotel waar het goed vertoeven is.

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.195,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Backcountry Trekking Tafjordfjella € 687

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 6 dagtochten van hut naar hut
 • Fulltime professionele reisbegeleiding door ervaren Nederlandse BC-gids
 • Organisatie van de maaltijden (inhoud wordt vanuit Nederland meegenomen)
 • Satelliettelefoon/inreach
 • Bagagepulka
 • Transfer van starthotel naar start route
 • Bustransfer van Grotli naar Otta
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland (woensdag 23-01-2019 van 19:00 tot 21:00 uur in de Vasa Shop)
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten naar startplaats Bjorli en eindplaats Otta (s.v.p. na boeken van de reis je vlucht en trein in overleg met Vasa Sport boeken)
 • DNT lidmaatschap (ca. € 68)
 • Materiaal en verblijf (zie onder)
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set Backcountry € 115

Het materiaal moet zelf opgehaald worden in de Vasa Shop en meegenomen worden op reis

Verblijf

Overnachtingen per persoon
Totaalpakket € 508

Dit totaalpakket zijn alle overnachtingen in hotels, hutten inclusief alle maaltijden. Deze prijs is inclusief toeristenbelasting en bemiddelingskosten. Drankjes zijn exclusief. Meer info bij boeken.

Extra's

Geen extra's beschikbaar
 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>