Backcountry Trekking Sylarna (Adventure +)

8-daagse backcountry trekking op het grensgebied van Zweden en Noorwegen

Backcountry skitocht door dit geweldig mooie gebied met meer km's, primitievere hutten en meer kilo's in de rugzak dan de standaard editie.
Op het grensgebied van Zweden en Noorwegen maak je een mooie trektocht omgeven door hoge bergen. Hierbij doe je veel verschillende ervaringen op. Natuurschoon, hoge bergtoppen, rust, eenvoud, avontuur, prachtige tochten en professionele begeleiding. De tocht is zeer divers en geschikt voor backcountry langlaufers die niet terugdeinzen voor wat langere tochten. Zelfs ervaren tochtenbegeleiders als Saar en Rick zijn zeer enthousiast over dit prachtige gebied!

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 1.053,-

Te boeken vanaf aantal personen:

5

Maximaal aantal deelnemers:

8


Ervaring in toerlanglaufen is nodig. De reis is geschikt voor deze Niveaugroepen:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd

Deze reis is een mooi vervolg op een cursus toerlanglaufen of de trekking in Sumava.

Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

We maken een trektocht rondom het imposante bergmassief van Sylarna waarbij we in Zweedse en Noorse hutten overnachten. Een heel mooie reis in een prachtig gebied met relatief weinig luxe en veel avontuur.

Met een groep gelijkgestemden maak je een onvergetelijke trektocht onder professionele begeleiding. Het gebied leent zich ook goed voor dagtochten. Daar gaan we dan ook gebruik van maken en beklimmen zonder een zware rugzak een mooie top. Afdalen doen we met telemarkbochten door de verse sneeuw! De dagafstanden die je maakt variëren tussen 17 en 26km.

Heb je al eerder een tocht in het Hoge Noorden gemaakt? Dan is deze reis zeer geschikt voor je en een prachtig nieuw avontuur.

Het gebied is een pareltje in midden Zweden - Truus

Rick is reisleider en hij zal gedurende de reis navigeren en jouw veiligheid waarborgen.

Pluspunten

 • Imposant, maar toch toegankelijk gebied
 • Er is een wintermarkering wat bij slecht zicht zekerheid geeft
 • Avontuurlijke reis met langere dagafstanden (17-26km)
 • Back to the nature met relatief weinig luxe

Expert over deze reis!

Een heel afwisselend gebied met veel mogelijkheden voor zowel de wat minder ervaren toerlanglaufer maar ook voor de doorgewinterde toerlanglaufer. Bovendien vind ik de afwisseling van eenvoud en luxe zeer aangenaam.

Rick Hoenderop
Reisleider en ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Zaterdag: aanreizen

Je reist aan naar Stockholm of Trondheim. Je neemt in Stockholm de nachttrein naar Duved waar je de volgende ochtend aankomt. Reis je aan naar Trondheim, dan zal je hier waarschijnlijk ’s avonds overnachten (niet inbegrepen) en pak je de volgende ochtend de trein naar Enafors. Wil je uitgerust aan de reis beginnen raden we je aan een dag eerder (vrijdag) naar Storulvan aan te reizen.

Zondag: aankomst en op naar hut 1

De trein stopt in Duved en dan neem je de bus naar de startplaats Storulvan. We binden onze ski’s onder en langzaam voel je de rust en eenvoud van de bergen tot je komen. Bij goed zicht besef je hoe klein en nietig je bent in dit imposante landschap, zeker als je dichter bij het Sylarna massief komt. Vandaag maken we al een etappe van 19km.

Maandag: op naar Helags

We lopen vandaag richting het Helags massief. Hier worden we langzaam stil van. Wat een imposante bergen zijn dat! ’s Avonds genieten we van de sauna met prachtig uitzicht op de omgeving.

Dinsdag: op naar Noorwegen

Vandaag maken we een tocht van 25 km naar het westen waarbij we van Zweden Noorwegen in lopen. Op een mooie plek staat onze hut waar we twee nachten zullen verblijven.

Woensdag: dagtocht

Vandaag maken we een dagtocht rondom de hut en beklimmen we de westzijde van het Sylarna massief. Met een beetje geluk kunnen we in de verse sneeuw telemarkbochten maken! ’s Avonds maken we weer ons eigen eten klaar en genieten bij kaarslicht van het gezelschap.

Donderdag: verder naar het Noorden

Vandaag blijven we in Noorwegen en gaan we verder naar het Noorden waar op een prachtige plek onze volgende hut staat. Een mooie etappe weer met aan onze rechterzijde het imposante Sylarna massief.

Vrijdag: op naar Sylarna

We verplaatsen ons naar het Oosten en lopen als het ware om het Sylarna massief heen. Wat een imposante bergketen is dit en wat een uitzichten! We voelen ons nietig en zijn dankbaar hier te mogen zijn. ’s Avonds genieten we van de sauna met prachtig uitzicht en schuiven we voor het eerst aan voor een afsluitend diner in het restaurant van de hut.

Zaterdag: de laatste etappe

We gaan via een niet al te moeilijke, maar wel mooie route terug naar de plek waar we ook begonnen zijn. Hier kunnen we nog douchen en maken ons klaar voor de terugreis diezelfde avond/nacht (bus+(nacht)trein) naar Stockholm of Trondheim. Reis je via Trondheim overnacht je daar nog een nacht (niet inbegrepen) voordat je de volgende dag weer terug vliegt.

Zondag: terugvlucht naar huis

Reis je terug vanaf Trondheim, dan vlieg je vandaag rechtstreeks terug naar Nederland. Reis je terug vanaf Stockholm, dan komt de nachttrein in de ochtend aan op Stockholm Arlanda (of evt. centrum als je nog de stad in wil) en aansluitend op de dag vlieg je terug naar Nederland. Het avontuur zit er helaas weer op, maar wat een belevenis was dit zeg!

Accommodatie

We overnachten in Zweedse en Noorse hutten waar we op meer-persoonskamers slapen. Meestal is dit een kleine primitieve hut zonder elektriciteit, stromend water, verwarming. De andere keer overnachten we in een hut naast een wat grotere luxere hut. Deze hut kan je bijna met een berghotel vergelijken, met meer voorzieningen zoals een restaurantgedeelte, elektriciteit en toiletten. Avondeten bereiden we meestal zelf. In enkele hutten is een sauna aanwezig waar je na een lange dag buiten heerlijk kan ontspannen. Op sommige plekken is er de mogelijkheid om eten in de hutten (bij) te kopen, echter niet altijd kan dit. Bij deze reis neem je ook wat meer voedsel mee dan bij de andere versie.

Sneeuwtoestand

Vanwege de Noordelijke ligging en het tijdstip waarop deze reis wordt aangeboden ligt er eigenlijk altijd sneeuw. Bovendien zijn de temperaturen er in de winter zelden boven nul, waardoor de sneeuw, die al gevallen is, ook blijft liggen. Mocht het weer erg slecht zijn dan kan het zijn dat het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan. In dat geval blijven we binnen totdat het weer is verbeterd.

Liever iets meer luxe en minder zware afstanden?

Bekijk dan de andere versie van deze reis met iets meer luxe en kortere dagafstanden die minder zwaar zijn.

Hoe verschilt deze Adventure+ reis ten opzichte van de andere versie?

 • De dagafstanden zijn langer en zwaarder.
 • Deze versie is minder luxe. We overnachten vaker in traditionele hutten in plaats van luxere hutten.
 • We ontbijten één keer in het restaurant van de hut. In de andere versie is dit drie keer. Je neemt dus meer eten mee in je rugzak (ca 1kg).
 • We overnachten in zowel Zweedse als Noorse berghutten waarvan één keer in een onbemande hut. In de andere versie overnacht je alleen in bemande Zweedse hutten.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Sylarna
  Handige informatie over de bestemming en hoe aan te reizen
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (volpension) is er vanaf € 1.053,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
5 deelnemers € 885
6 deelnemers € 752
7 deelnemers € 658
8 deelnemers € 586

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 7 dagtochten van hut naar hut
 • Fulltime professionele reisbegeleiding door ervaren Nederlandse backcountry-gids
 • Satelliettelefoon/inreach voor noodgevallen
 • Bagagepulka
 • Voorbereidingsbijeenkomst in NL in de Vasa Shop
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set backcountry
(no-wax ski's, stijgvellen, schoenen, stokken)
€ 120

Huurmateriaal dient zelf opgehaald te worden in de Vasa Shop en meegenomen worden op reis.

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
Totaalpakket € 467

Dit is inclusief:

 • 6 overnachtingen in hutten op basis van volpension
 • Organisatie van de maaltijden (wordt vanuit Nederland meegnomen)
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

Er zijn geen extra's beschikbaar.

 

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar en eventueel extra overnachting in Storulvan (s.v.p. na boeken van de reis je vlucht in overleg met Vasa Sport boeken)
 • STF lidmaatschap (€ 35)
 • Drankjes
 • Diner in de trein op terugreis
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze maatwerk reis organiseren we voor jouw groep in de periode van februari tot en met april.

 

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.