eMTB Rondom het Gardameer

over de mooiste trails van deze MTB-hotspot | 6 etappes | trektocht |gids of GPS

Vol!

Ben je een technische eMTBer? Dan kun je tijdens deze reis genieten van de highlights, maar ook vele "secret-trails" van dit mountainbike-Mekka van het eerste uur.
Tijdens deze reis (alleen voor niveau eMTB rood!) omronden we de bovenste helft van het Gardameer. Bekend zijn de hotspots Riva en Torbole, maar er is nog veel meer moois te ontdekken. Onze verkenners hebben kilometers aan fantastische trails, oude militaire paden, rotstunnels en haarspelden gevonden, die bij de meeste MTB'ers nog niet bekend zijn. Tel daarbij op het lekkere weer en het prachtige blauw van het Gardameer en je hebt een heerlijke eMTB vakantie.

Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

Ja, ik wil op de reservelijst

Reisdatum:

18-09-2021 t/m 25-09-2021

Vanaf:

€ 885,-

Maximaal aantal deelnemers:

10

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen eMTB reizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Rood ca 60 km max. 1900

We onderscheiden 2 niveau's eMTBers en het verschil is enorm. Check hier of dit de goede reis voor je is. Je rijdt veel technische trails, ervaring is vereist. Begeleiding door een gids.

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je rijdt een ronde om het Gardameer over fietsbare maar wel pittige trails. Trails zijn er genoeg, maar goed fietsbare maar weinig. Wij hebben ze voor je gezocht en gevonden! Onderweg heb je bijna overal zicht op het Gardameer. s' Avonds is het nagenieten onder het genot van een koud drankje aan het zwembad of op het terras, uitkijkend naar de volgende dag. Overnachten doen we in comforabele hotels zodat je goed uitrust.

In zes heerlijke etappes rijden we om de noordelijke helft van het Gardameer. Bij Toscolano Maderno steken we met de veerboot over naar Torri del Benaco aan de oostkant om de mooiste trails van het gebied te rijden. Tweemaal verblijven we in hetzelfde hotel en maken we een rondrit. Hierdoor kunnen we alle mooie trails van het gebied fietsen, hoef je niet je bagage in en uit te pakken en heb je de mogelijkheid om een rustdag te nemen.

Uiteraard zijn de routes afgestemd op de accuduur van e-MTB's. Pech onderweg, assistentie nodig of is je accu leeg? De volgwagen is altijd stand-by om je snel weer op weg te helpen. In dat geval hebben we een reserve eMTB. De pauzes onderweg zijn te kort om accu's bij te laden. Je moet dus een accu hebben, waarmee je minstens 1900 hoogtemeters kunt fietsen (bijvoorbeeld een Bosch PowerTube 625, waarmee je in de eco en tourstand makkelijk 1900 hoogtemeters haalt). Heb je batterijen me minder actieradius moet je een reservebatterij meenemen. 

Twee jaar geleden was onze eerste reis met Vasa en dat is toen al erg goed bevallen, zodoende hebben wij weer bij jullie geboekt

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, overnacht je in comfortabele hotels op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee.

Pluspunten

 • Exclusieve groep met eMTBers
 • Routes afgestemd op de capaciteit van de accu
 • Reserve eMTB
 • Loopstukken met de zware eMTB worden zo veel mogelijk vermeden
 • Bagagetransport is geregeld
 • Twee dagen zonder bagage in- en uitpakken en rustdag mogelijk
 • Comfortabele hotels met 2 keer een zwembad
 • Lekker weer en de zuidelijke sfeer
 • Bijna overal zicht op het prachtige Gardameer

 

Gelijktijdig is er ook een niet eMTB-variant van deze reis, dus je fietsmaatjes, die deze reis op een "gewone" MTB willen doen kunnen ook mee. Via de boekingsknop kun je voor beide reisvarianten aanmelden.

Expert over deze reis!

Een heerlijke streek om te mountainbiken en een reis, die ook nog prima vroeg en laat in het seizoen gereden kan worden. Genieten van alle Italiaanse geneugten: heerlijk eten en drinken, prachtige trails, zuidelijke flair en meestal lekker weer!

Rick Hoenderop
Reisleider en gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst en warming-up!

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 19:30 uur verwacht in het hotel in Avio. Ben je al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een hele leuke infietsronde. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel aan om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: Avio-Riva

Nadat de niveaugroepen zijn ingedeeld biken we over leuke paadjes (zwart nog een stuk langer dan rood en blauw) over het hoogplateau onder de Monte Baldo richting het hoogste punt van deze reis, de 2058 meter hoge Monte Altissimo. Waar heb je een nog mooier uitzicht over het Gardameer en de omringende bergen? En dan volgt een afdaling van bijna 2000 hoogtemeters over heel veel trails, soms wat grintpaden en soms een stukje klimmen tot we bij Torbole aan het Gardameer komen. Blauw rijdt langs het strand naar het hotel. Rood en zwart klimmen nog een keer zo’n 500 meter om daarna van één van de mooiste (nog onbekende) en beste trails uit de regio te genieten.

Maandag: Riva – Riva

Vandaag hoeven we de tas niet in te pakken. We rijden een rondrit vanuit Riva in de richting van Arco. En ook nu niet één van de bekende trails, maar daarom niet minder mooi en in ieder geval beter fietsbaar. Hoogtepunt van de dag zijn de trails van de Malga Pian. Bij terugkomst in Riva kun je kiezen tussen een duik in het Gardameer (dat 100 meter van het hotel ligt) of een duik in het zwembad. Gewoon uitpuffen met een drankje op het terras kan ook natuurlijk.

Dinsdag: Riva - Tremosine

De 3e etappe gaat via het Ledromeer en de Passo Notta naar het plateau van Tremosine. Blauw blijft lang op hoogte op een spectaculair militair pad met veel tunneltjes, die soms niet hoog genoeg zijn om te kunnen fietsen. Rood en zwart dalen via een pittige maar o zo mooie trail af naar Limone en maken dan nog een lus met heel veel trailtjes op het Tremosine plateau. Het hotel in Tremosine heeft een groot zwembad en een heerlijke ligweide.

Woensdag: Tremosine - Tremosine

De rondrit (weer geen tassen inpakken) vanuit Tremosine is zeer spectaculair. Alle groepen gaan over de Bocca di Fobia trail, vaak via een heel smal paadje langs de afgrond gecombineerd met tunneltjes. Aan het einde is er een heerlijke trailafdaling. Blauw gaat dan via de Rifugio degli Alpini naar het militaire pad, waarover rood en zwart gisteren afdaalden. Rood en zwart rijden op verschillende manieren naar de Tremalzo (omhoog ook onverhard) en dalen dan aan de kant met de beroemde haarspelden af. Daarna dalen ze helemaal af naar Limone over de pittige trail, die blauw gisteren deed. Blauw zou deze dag ook over de Tremalzo kunnen, maar de Bocca di Fobia is nog veel mooier!

Donderdag: Tremosine – Toscalano Maderno

Als de vierde etappe de koninginnenrit was, is deze vijfde toch zeker de ‘koningsrit’. Na een lange klim gaan alle routes over de eenzame militaire paden (onverhard natuurlijk) rond de Cima Tombea op bijna 2000 meter. Vandaar is het uitzicht overweldigend. Daarna volgen prachtige routes met heerlijke trails tot Toscalano, waar we vlakbij het meer overnachten.

Vrijdag: Toscalano Maderno – Avio

De laatste etappe is niet bepaald een 'uitrijertje' en heeft nog veel hoogtepunten. We laten ons met een boottocht naar de overkant van het Gardameer en de Monte Baldo lift wel een beetje helpen. Normaal gesproken had deze etappe een stijgende tendens, maar door de lift is het toch weer een etappe met klimmen en dalen geworden. Vooral op de lange trailafdaling naar Malcesine is het echt genieten! Terug in het berghotel in Avio worden we hartelijk onthaald door de hoteleigenaars, die ons ’s avonds weer heerlijke Italiaanse lekkernijen voorschotelen.

Zaterdag: einde avontuur

Na 6 prachtige etappes is het tijd om afscheid te nemen! Wat was het weer een prachtig avontuur.

De begeleiding zorgt voor alles!

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw eMTB-avontuur.
 

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 885,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 635
2-3 personen € 603
4 - 8 personen € 559
9 personen of meer € 508
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 18-04-2021 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes speciaal voor eMTB rood
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Reserve eMTB
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de eMTB-clinic op 11 april 2021 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Extra's

    Prijs
  Huur GPS-set € 60


  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  Bed standaard € 377
  Bed op 2p kamer € 457
  Bed op 1p kamer € 557

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Verlenging

    per persoon
  Nacht vooraf standaard met halfpension € 50
  Nacht vooraf 1persoonskamer € 70


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
  • Reis- en annuleringsverzekering.

  Extra's

    Prijs
  Het enige echte Vasa Finisher Shirt * € 45

  * Bestel je fietsshirt voor 1 maart.

  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Deze reis is populair en helemaal volgeboekt! Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen of zet jezelf op de reservelijst. Je krijgt bericht als er plaats is.

  Ja, ik wil op de reservelijst