eMTB Giro Slovenia

rondom de Triglav | 6 etappes | trektocht | e-MTB | gids of GPS

Reis voorbij

Slovenië is een prachtig mountainbikeland met in het noorden de Alpen en in het zuiden een mediterraan klimaat. Ben je een technisch goede eMTBer, dan is dit echt een reis voor jou!
Het land hoort al langer bij de EU, maar het voelt nog steeds lekker echt als buitenland. Tijdens deze reis fiets je in 6 dagen om de hoogste berg van het land: de Triglav (2864m). Dit is, net als bijvoorbeeld de Mont Blanc, een enorm massief, maar natuurlijk niet zo hoog. Zo rijd je door een zeer afwisselend landschap over voornamelijk onverharde paden, waaronder verrassend veel trails. Maar liefst 4 keer is er een singletrail downhill van 1000 hm of meer. Geweldig op een eMTB, maar je moet technisch wel goed zijn!

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

17-07-2022 t/m 24-07-2022

Vanaf:

€ 922,-

Maximaal aantal deelnemers:

10

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
eMTB Rood  55-85 km max. 1900 i.v.m. accu

eMTB rood met gids of GPS.

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

De ronde om het Triglav-massief begint in het bekende skidorp Kranjska Gora, vlak over de grens met Oostenrijk. Daarna rijden we met de klok mee over prachtige routes. Tijdens de 4e etappe maken we een uitstapje naar Italië om daar te genieten van de trails van de grensberg Matajur. We overnachten dan ook in het Italiaanse Cividale del Fruili. In etappe 5 keren we weer terug naar Slovenië. De reis eindigt weer in startplaats Kranjska Gora. In het 4-sterrenhotel slaap je nog een nacht, zodat je de volgende dag uitgerust naar huis rijdt. Tijdens deze reis maak je gebruik van de vertrouwde Vasa logistiek met bagagetransport, hulp bij pech onderweg, briefings en mecanicien.
Je fietst 6 etappes met de bijbehorende afstanden en hoogtemeters die horen bij de niveaugroep eMTB rood. We onderscheiden 2 niveau's eMTBers en het verschil is enorm. Dit is een reis met niveau rood en level 6. Check hier of dit de goede reis voor je is. Gelijktijdig zijn er ook 2 normale varianten van deze reis, dus je fietsmaatjes, die deze reis op een "gewone" MTB willen doen kunnen ook mee. Via de boekingsknop van deze reis kun je ook voor de andere reisvarianten aanmelden.

Uiteraard zijn de routes afgestemd op de accuduur van e-MTB's. Normaal gesproken zijn dat voor eMTB rood de blauwe routes uit het Offroadbook. Pech onderweg, assistentie nodig of is je accu leeg? De volgwagen is altijd stand-by om je snel weer op weg te helpen. In dat geval hebben we een reserve eMTB. De pauzes onderweg zijn te kort om accu's bij te laden. Je moet dus een accu hebben, waarmee je minstens 1900 hoogtemeters kunt fietsen (bijvoorbeeld een Bosch PowerTube 625, waarmee je in de eco en tourstand makkelijk 1900 hoogtemeters haalt). Heb je batterijen met minder actieradius moet je een reservebatterij meenemen. 

Hier hebben we op gewacht: Slovenië op de Vasa Sport manier!  - Marc

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je in comfortabele hotels, waaronder een paar met 4 sterren. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabij gelegen restaurant. Meestal zijn we rond de lunchtijd in een restaurant of berghut. Is die optie er niet, zorgen we voor een lunchpakket. Voor je fiets hebben we op elke overnachtingsplek een afspuitplaats/reparatieplek en een plaats om 'm veilig te stallen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee.

Pluspunten

 • Exclusieve groep met eMTBers
 • Routes afgestemd op de capaciteit van de accu
 • Reserve eMTB
 • Loopstukken met de zware eMTB worden zo veel mogelijk vermeden
 • Prachtige routes, met hoog trailgehalte in een heel mooi land
 • Start is de dichtsbijzijnde plaats voor de Lagen Landen in Slovenië
 • Bagage wordt voor je vervoerd
 • Je bent echt in het "buitenland" in een land met andere cultuur en gebruiken
 • Zeer comfortabele hotels in leuke toeristenplaatsjes
 • "Uitstapje" naar het mediterrane Cividale

Expert over deze reis!

Door Corona kreeg ik tijd om nog wat meer te verkennen voor deze nieuwe reis. Dat heeft geleid tot deze eMTB-Trailversie van de GiroSlovenia met o.a. 4 singletrailafdalingen van minstens 1000 hm. Dus naast de geheel eigen sfeer van het land vergelijkbaar veel trails als in de Alpen! Ik verheug me er nu al op hier met jullie te fietsen!  

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis

Reisprogramma

Zondag: aankomst in Kranjska Gora

De eerste dag wordt iedereen om uiterlijk 19:00 uur verwacht in het 4-sterrenhotel in Kranjska Gora. Ben je er al eerder dan kun je om 17:00 uur meefietsen met een lekkere infietsronde. Een uitstekende manier om op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel aan voor het eerste diner. Na het eten vertelt de reisleider tijdens de briefing hoe de komende week eruit gaat zien.

Maandag: de langste etappe

De eerste etappe is meteen de langste van de week. We klimmen meteen naar een prachtige technische singletrailafdaling in het bos.  Vanaf Mojstrana klimmen we naar het plateau van Pokljuka, bekend van de biathlonwedstrijden. Het is heerlijk fietsen in deze eenzame wereld, met veel grintpaden, maar af en toe ook een spannende singletrail. In de afdaling van het Pokljuka-plateau komen we eerst over mooie almen met een leuke berghut, waar je lekker kunt eten. Daarna dalen we over een technisch stuiterpad door tot in de bewoonde wereld. Langs het prachtige bergmeer van Bohinj rijden we naar ons hotel, dat ook aan dat meer ligt. 

Dinsdag: over de berg Slatnik naar Cerkno

In de tweede etappe rijden we verder zuidwaarts. We rijden langs de rivier Sava naar Bohinj en daarna begint de lange klim naar de Berg Slatnik. Bovenop hebben we een geweldig uitzicht en zien in de verte de machtige Triglav liggen. Over hele leuke singletrails dalen we af. Na een lekkere lunch en een tweede bergrug dalen we af door het bos, het laatste stuk over een bostrail die alleen bij locals (en Vasa Sport) bekend is. Op het moment dat we het bos uitrijden staan we ook meteen voor het gezellige etappeplaatsje Cerkno.

Woensdag: Naar Tolmin over de Kolovrat-trail

Vandaag rijden we westwaarts naar Tolmin. Na de eerste klim volgt weer een secret bostrail. Daarna gaat het over kleine asfaltweggetjes en grintpaden en door pittoreske dorpjes tot we uiteindelijk in het dal van de Baca komen. Daar lunchen we in een gezellig restaurantje. Na een stuk door het dal komt de lange onverharde klim naar de grensberg Kolovrat. In de eerste wereldoorlog werd hier hard gevochten tijdens de 12e Isonzo slag. Een openlucht museum herinnert nog aan deze gruweltijden. De beloning is er in de vorm van een geweldige singletrailafdaling door het bos met bijna 1000 hm dalen! Voor technische dalers een genot! Langs de rivier Soca rijden we het leuke stadje Tolmin binnen, waar we in een gezellig hotel met moderne kamers in een historisch gebouw overnachten.

Donderdag: highlight Matajur

Met de grensberg Matajur tussen Slovenië en Italië beklimmen we vandaag met de berg Matajur één van de highlights van deze reis. Het eerste deel van de klim gaat over asfalt, maar al vrij snel klimmen we verder over schotterwegen. Boven op de 1600 meter hoge berg heb je een geweldig uitzicht. In het noorden kijk je tegen de rotsmassieven van Triglav, Kamin en Mangart en in het zuiden zie je 60 km verderop de Adriatische zee glinsteren. Wij glinsteren ook, want we staan aan het begin van de legendarische Matajurtrail. Na bijna 13 km afdaalgenot en 1300 hoogtemeters lager krijgen we de lach niet meer van ons gezicht. Wat een geweldige trail! Bovenop slingert ie door een open alpinelandschap en vanaf ongeveer halverwege gaat de trail spectaculair door het bos. De laatste kilometers peddelen we langs de rivier en dan rijden we over de middeleeuwse Ponte del Diavolo (duivelsbrug)  het Unesco erfgoed stadje Cividale in. Daar overnachten we in een hotel midden in het centrum.  

Vrijdag: terug naar Slovenië over de berg Stol

In etappe 5 laten we de palmen en oleanders van Cividale weer achter ons en steken de grens met Slovenië weer over. Daar beklimmen we de berg Stol via een onverhard pad met veel haarspeldbochten, waarbij het uitzicht steeds mooier wordt. Halverwege de klim komt de Adriatische Zee weer in beeld en bovenop het Triglav-massief. De trailafdaling grotendeels door het bos vergt alles van ons met dropoffs, switchbacks, boomwortels en stenen. Geweldig, er lijkt geen einde aan te komen. Maar toch na ruim 1000 hm dalen rijden we het bos weer uit en zijn we weer in het dal van de Soca. Langs die rivier rijden we richting Bovec. Op het terras van het hotel in dit gezellige dorpje genieten we nog even lekker na!

Zaterdag: over de trails van de Vrsic-pas

Op deze laatste dag rijden we eerst over een paar wiebelende Soca-hangbruggen en klimmen daarna naar de Vrsic-pas. De klim van gaat van 450 naar 1700 m, dus dat is wel serieus te noemen. Daar waar  het kan rijden we over leuke paadjes, maar soms moeten we over de weg. Het laatste deel van de klim gaat over de vele haarspelden (in totaal zijn er 50) van de pasweg. Bovenop pakken we weer de onverharde paden en lunchen we in een echte berghut. En dan starten we met de laatste downhill van deze week, weer ruim 1000 hoogtemeters! Het eerste deel van de afdaling gaat over een smal goed fietsbaar paadje met makkelijk lopende haarspelden. Maar daarna wordt het weer serieus in het bos met veel technische stukken. Na weer een makkelijker stuk rijden we over een paadje direct langs de rivier, dan rechts over de brug het centrum van finishplaats Kranjska Gora in. Bij het hotel worden we voor de inspanningen beloond met een groot onthaal.

Zondag: terug naar huis

De laatste etappe rijden jullie terug naar de Lage Landen. Het lijf is wel een  beetje moe, maar de geest is weer helemaal fris. Wat was dat een heerlijke week!

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 922,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 645
2-3 personen € 613
4 - 8 personen € 568
9 personen of meer € 516
Vroegboekkorting t/m 17-01-2022 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes speciaal voor e-MTB rood
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Reserve eMTB
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op een eMTB-clinic in het voorjaar ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

 

Materiaal

 

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed standaard € 406
Bed op 3p kamer € 436
Bed op 2p kamer € 486
Bed op 1p kamer € 586

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf standaard met ontbijt € 58
Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 78


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt * € 45-55

* Reserveer je shirt.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.