De versoepelingen komen er aan, echt waar!

Heel frustrerend dat er nog niks concreets te zeggen is. Toch zijn de signalen er dat vanaf mei versoepeld gaat worden. Deze 4 positieve punten helpen ons volhouden en geloven dat we op de goede weg zijn.

4 positieve punten

 

1. Er is een openingsplan

Er is een plan, een idee en dat is positief. De mitsen en maren negeren we voor het gemak maar even. Dit plan geeft enig houvast en biedt zicht op dat we met meer met elkaar kunnen gaan fietsen. Buitensport staat nadrukkelijk genoemd. De eerste versoepelingen staan gepland op 11 mei en de volgende op 26 mei. Zodra we weer met 8 of meer personen mogen fietsen dan kunnen we weer leuke dingen gaan doen! Over reizen naar het buitenland staat nog niks vermeld maar dan gaan we gewoon eerst op reis in Nederland toch?

Openingsplan

Meer info: Op fietsreis in eigen land >>

Bron: Rijksoverheid, openingsplan >>
 

2. Belgische regering heft verbod op reizen op (14-april-2022)

De Belgische regering heeft het verbod op niet noodzakelijke reizen opgeheven. Vakantie-reizen worden nog wel afgeraden, maar dit is toch een eerste stap in de goede richting. Als er één schaap over dam is..... Als iemand een paadje vindt.....   Afijn, de rest kun je zelf wel invullen.

Meer info: Reisadveizen op nederlandwijd.nl >>

Bron: oa VRT >>
 

3. Groene Europese reispas 

Het is de bedoeling dat er eind juni een Europese groene pas is waarmee je in heel Europa kunt aantonen dat je ingeënt of negatief getest bent. Daarmee moet reizen in Europa makkelijker worden. Landen die zeer sterk van het toerisme afhankelijk zijn als Oostenrijk en Italië is er alles aan gelegen dat er zo snel mogelijk weer toeristen kunnen komen. En laten dat nu net de landen zijn waar onze meeste reizen worden georganiseerd.

Bron: oa de NOS >>
 

4. Sneltesten zijn er en het vaccineren komt op gang

Het kan ons niet snel genoeg gaan want we geloven dat vaccineren de snelste weg is naar de trails en bergen. Je zou willen dat het sneller gaat en we hebben goede hoop dat het gaat gebeuren. Waarom? Steeds meer centra zijn ingericht. De productie van de vaccins neemt toe. Veel kwetsbare groepen zijn al ingeënt. We zijn ervan overtuigd dat er een versnelling van het proces er aan zit te komen. 
Sinds vorige week liggen de eerste zelftest bij de drogisterijen en de apotheken. Als meer mensen getest kunnen worden dan verlaagt dat het risico. Met een negatieve test is straks meer (zoals reizen) mogelijk. Googlen op "zelftest kopen" laat verschillende resultaten zien zoals de Etos en het Kruidvat maar waarschijnlijk kun je ook bij de apotheek om de hoek een test kopen. 

In Oostenrijk en Italië worden de sneltesten al op ruime schaal ingezet. In Oostenrijk vinden er elke week honderdduizenden plaats. Alle scholieren en studenten worden 2 maal per week getest en voor de anderen zijn er overal gratis snelteststraten. Testen en het dragen van FFP2-maskers (medische mondkapjes) maken het mogelijk om toegang te krijgen tot veel plaatsen en de besmettingen laag te houden. Vorig jaar konden we vanaf midden juni alternatieve reizen in Oostenrijk aanbieden omdat de Covid-aantallen zo gering waren. De mogelijkheid van eenvoudig testen en beschikbaarheid van mondkapjes geven ons een positief gevoel dat we straks toegang krijgen tot de hotels en bijbehorende trails.

Bron:
RIVM over zelftesten >>
RIVM over aantal gezette prikken >>

 

We moeten nog met elkaar even volhouden maar het gaat gebeuren. We fietsen ons door de pandemie heen! Nog even doorzetten!

 

Oh ja,

en voor de sceptici onder ons, ja er zijn ook veel negatieve berichten. Maar voor nu houden we ons liever vast aan de positieve berichten.
Een warme douche, een koud glas bier, de pizza, hoe vaak heeft de gedachte daaraan niet geholpen om door te zetten op de fiets? Om die laatste zware kilometers weg te trappen, hoe stuk je ook zit? Dan drukken we de negatieve gedachten liever nog even weg en focussen we ons op dat wat helpt om door te zetten zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Een warme douche, een koud glas bier en pizza