Sneeuw op de Vasa Sport bestemmingen

Bekijk hieronder de actuele sneeuwsituatie per bestemming. De start was zowel in de Alpen en Duitse middelgebergtes als in Scandinavië fantastisch. In Scandinavië is het zo gebleven, maar in de Alpen en Duitse middelgebergtes is het door een warme periode en regen duidelijk minder geworden, maar de weersverwachting voorspelt weer veel goeds!

langlaufen Noords Festival


Oberhof

Dit is één van de bestemmingen waarvan de sneeuwsituatie een deukje heeft opgelopen. Op dit moment liggen er nog loipes, maar er kan niet meer opnieuw worden gespoord. Gelukkig wordt het volgende week weer kouder en wordt er nieuwe sneeuw verwacht. De deelnemers die nu in Oberhof zijn hebben dus loipes, maar de nieuwe sneeuw komt voor hen net te laat.

We kiezen onze bestemmingen natuurlijk niet voor niets. Oberhof is van de Duitse middelgebergtes de meest sneeuwzekere. Dat blijkt nu wel weer en mocht er toch 'buiten' te weinig sneeuw liggen, kunnen we altijd nog in de enige Langlaufhal van Midden Europa terecht.

Webcamfoto Rennsteigloipe vlakbij Oberhof:
langlaufen Oberhof

langlaufen Oberhof

In februari gaan we weer naar Oberhof voor het marathonweekend met de Rennsteiglauf en de skatingcursus. Als de weersvoorspellingen kloppen moet er dan weer voldoende nieuwe sneeuw liggen. Het weekend zit bijna vol, want accommodatie is alleen nog op aanvraag. Het programma, waaronder deelname aan de NK klassieke marathon, is wel gewoon te boeken.

Langlaufweekend Oberhof februari >>


Schwarzwald

Op het moment ligt er alleen nog sneeuw in de hoger gelegen gebieden, zoals op en rond de Feldberg, die ruim 1400 meter hoog is. In de loop van volgende week wordt er ook in de lagere regionen een dik pak sneeuw verwacht!

Webcamfoto sneeuwsituatie Schwarzwald (Feldberg):
langlaufen schwarzwald

langlaufen schwarzwald

Eind januari gaan we twee keer naar Schwarzwald, eerst voor de backcountrycursus (met tochten) en daarna voor de langlaufcursus (met tochten). Voor de cursus klassiek hebben we nog twee plaatsen vrij. Op de Backcountrycursus hebben we nog voldoende plaats, maar loopt maandag onze optie op het hotel af. Dus als je mee wilt moet je uiterlijk 14 januari boeken.

Langlaufweekend Schwarzwald >>


St. Ulrich

Over de sneeuw op de nieuwe locatie van het Noords Festival hoef je je geen zorgen te maken. Sidney maakte afgelopen vrijdag de onderstaande foto en er ligt nu nog steeds genoeg sneeuw. Alle loipes zijn dan ook gespoord.     

Sneeuwfoto Hochfilzen:
langlaufen Noords Festival


langlaufen Noords Festival
 

Wil je nog mee naar het Noords Festival? Accommodatie is uitverkocht, maar het programma is nog wel te boeken. Tot en met 14 januari kun je nog inschrijven.

Noords Festival >>


Scandinavië

Hier kunnen we heel kort over zijn, want op alle bestemmingen zijn de sneeuwomstandigheden uitstekend! In maart gaan we pas naar Scandinavië. Tegen die tijd geven we een specifiekere sneeuwupdate van deze bestemmingen.

Zie hieronder een webcamfoto van de plaats waar vlakbij de hutten staan waar we tijdens de Birkebeiner en de langlaufweek in Lillehammer verblijven:

langlaufen birkebeiner lillehammer


Conclusie: 

Op een aantal bestemmingen is de sneeuwtoestand uitstekend. Op de bestemmingen waar het nu wat minder is wordt er sneeuw verwacht. En dat is precies op tijd voor onze komende reizen!

Wil je nog mee de sneeuw in? Bekijk in het reisoverzicht onze reizen. Let wel op: veel reizen zijn bijna vol of vol. Wacht dus niet meer te lang met boeken.

Langlaufreizen >>