Alpineskireizen

SkiSafari bij Vasa Sport

1. Wat betekent een SkiSafari bij Vasa Sport?
2. Overzicht verschillende SkiSafari's
3. Specifieke reisinformatie

1. Wat betekent een SkiSafari bij Vasa Sport?

Een SkiSafari staat voor een bijzondere ervaring. Een SkiSafari zorgt ervoor dat je onbezorgd kunt genieten van het skiën en de omgeving: de geweldige bergen en het witte landschap. De gehele week geniet je van een afwisselende omgeving, immers je skiet iedere dag in een ander gebied op de mooiste plekken. Onder leiding van Nederlandse gidsen (die tevens skileraar zijn) wordt er in verschillende niveaugroepen geskied. Door de indeling in niveaugroepen kan iedereen op zijn/haar eigen niveau skiën.

Organisatie in handen van Vasa Sport


Vasa Sport organiseert al vele jaren skisafari’s in Oostenrijk, Italië en de VS. Wij laten je niet alleen de mooiste skiafdalingen zien, maar verzorgen ook de organisatorische zaken, zodat jij de gehele week onbezorgd kunt skiën. We doen ons best om er voor jou een onvergetelijke ervaring van te maken. Na afloop kun je nagenieten van de fantastische dagen. Alle digitale foto’s van de SkiSafari worden verzameld, getoond en na afloop aan de deelnemers beschikbaar gesteld.

 

Skiën met gids


Het Vasa Sport team bestaat per SkiSafari uit 3 tot 5 gidsen, waarvan er één tevens reisleider is. De gidsen zijn allemaal zeer enthousiaste skiërs en willen jou graag meenemen in het moois dat skiën te bieden heeft. Alle gidsen zijn geschoold en hebben ruime ervaring in het begeleiden van groepen. De gids zorgt gedurende de dag voor mooie tochten door de prachtige skigebieden en goede lunchmogelijkheden bij gezellige, lekkere en leuke tentjes. Daarnaast is de gids in staat uw skitechniek bij te schaven, zodat het ski-en net even iets beter, soepeler en lekkerder gaat. Ook na het skiën zijn de gidsen aanwezig om jou te helpen. De gidsen informeren je over het weer en skigebied van de volgende dag. Tevens kunnen de gidsen je ondersteunen bij materiaal- of andere problemen.

Programma


De SkiSafari is een weekreis waar je op zaterdagochtend aankomt en een week later op zaterdag-avond vertrekt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om 8 volledige dagen te skiën. De eerste en laats-te zaterdag zijn optionele skidagen. De overige 6 dagen word je begeleid door een gids, waarbij er iedere dag in een ander gebied geskied wordt.

Er is tevens een avondprogramma, in diverse vormen, mogelijk. Het kan zijn dat er een korte briefing is met de noodzakelijke informatie voor de volgende dag (vertrektijd, weer, skigebied, etc.). Het is ook mogelijk dat er een uitgebreidere briefing plaatsvindt waarbij de gemaakte (digitale) foto’s en filmpjes getoond worden (op de beamer).

Accommodatie en vervoer


Zowel het verblijf als het vervoer worden door Vasa Sport goed geregeld, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Het verblijf vindt plaats op basis van halfpension in minstens een 3 sterren hotel.

Het vervoer wordt vanuit Nederland volledig verzorgd. Een luxe touringcar Royal Class met ervaren SkiSafari-chauffeur verzorgt de reis. De bus is een zogenoemde bijblijfbus en verzorgt tevens de dagelijkse transfers van en naar de verschillende skigebieden. Bij maatwerkreizen kan het vervoer, wanneer er minder dan 35 deelnemers zijn, met een groepenpendel en ter plaatse ingehuurde bus of mini-busjes verzorgd worden.

Materiaal


Tijdens een SkiSafari kun je natuurlijk gebruik maken van eigen skimateriaal. Tevens is het bij iedere reis mogelijk materiaal te huren. Zowel ski’s, stokken, schoenen als helm kunnen gehuurd worden.

Door de snellere liften zijn er steeds meer skiërs op de pistes, die door het betere materiaal ook steeds sneller gaan skiën. Dit heeft meer ongevallen tot gevolg, waarbij een toenemend aantal met hoofdletsel. Daarom heeft Vasa Sport het gebruik van een helm verplicht gesteld. Naast het veiligheidsaspect is er nog een groot voordeel: je hoeft nooit meer te bedenken of je iets op je hoofd moet zetten! Goede skihelmen zijn te koop vanaf ca. € 50. Heel belangrijk is natuurlijk maat en pasvorm, dat laatste ook in combinatie met de skibril. De skibril moet aan de bovenkant goed aansluiten aan de helm, zonder dat deze op de neus drukt. Een goede ventilatie verhoogt natuurlijk het draagcomfort. Veel helmen hebben ventilatiegaten, die bij kou dichtgezet kunnen worden. Er zijn helmen met afneembare oorstukken.

Bij warme dagen in het voorjaar is een helm zonder oorstukken natuurlijk “lekker fris”, maar wel minder veilig. Wie nog twijfelt over de juiste helm, kan er ook één huren, dat kost ongeveer € 10 tot € 20 per week.

2. Overzicht verschillende SkiSafari’s

De verschillende SkiSafari’s

SkiSafari Amadé (Oostenrijk)
De Amadé SkiSafari vindt plaats vanuit de thuisbasis van Vasa Sport in Oostenrijk: Werfenweng. In de buurt van Werfenweng ligt een aantal mooie grote skigebieden, waar alle gebieden minimaal 100 km pistes hebben. De bekende gebieden van de SkiAmadé zijn: Schladming, Alpendorf – Wagrein, Gasteinertal, Zauchensee – Kleinarl – Flachauwinkl,  Flachau, Grossarl, Mühlbach – Höchkonig en natuurlijk Werfenweng. Opvallend is dat de gebieden al geruime tijd over moderne voorzieningen (o.a. skiliften) beschikken en continue blijven investeren en moderniseren.

SkiSafari Zillertal (Oostenrijk)
Het uitgangspunt van de Zillertal SkiSafari kan Ried of Fügen zijn. Beide locaties hebben een zeer mooi hotel, dat dicht bij de verschillende skigebieden gelegen is. Korte transfertijden zijn dan ook kenmerkend voor deze SkiSafari. Daarnaast bieden de skigebieden genoeg mogelijkheden om veel ski-kilometers af te kunnen leggen. Zowel de skigebieden van Gerlos (Zell – Koningsleiten), Mayrhofen (Schwendau – Finkenberg – Tux – Ahorn) als Fügen (Kaltenbach – Höchfügen). Daarnaast biedt de Hintertuxer Gletscher veel zekerheid bij minder goede omstandigheden. Ook de Spieljochbahn in Fügen is een zeer gewaardeerd skigebied.

SkiSafari Salzburg – Tirol (Oostenrijk)
De nieuwste SkiSafari van Vasa Sport wordt georganiseerd vanuit Mitersill. Mitersill ligt centraal tussen veel grote skigebieden. In deze SkiSafari worden diverse Salzburger en Tiroler skigebieden gecombineerd. Onder andere Kitzbühel (wereldberoemd met de Hahnenkamm Rennen), Zillertal Arena, Skicircus Saalbach Hinterglemm – Leogang, de Europa Sportregion van Zell am See en Kaprun en de Wildkogel in Neukirchen behoren tot de skigebieden van de Salzburger–Tiroler SkiSafari. De Gletschergebieden van Weissee en de Kitzsteinhorn bieden veel zekerheid. Ook kan er geskied worden bij de gebieden als Maria Alm, Rauris en Gastein. Kortom, de nieuwe SkiSafari Salzburg – Tirol biedt veel mogelijkheden.

SkiSafari Dolomiti (Italië)
De enige SkiSafari in Italië (Südtirol en Trentino) met een combinatie van de gezelligheid van Oostenrijk, het lekkere eten van Italië en zeer mooie skigebieden. Het verblijf is in het dorp Leifers, slechts een paar kilometer ten zuiden van de stad Bolzano. Deze SkiSafari wordt gekenmerkt door de mooie uitzichten (onder andere het Sella-massief en de Rosengarten) en de vele skikilometers die gemaakt kunnen worden. Er wordt 2 dagen in het grootste aaneengesloten skigebied van Italië geskied: vanuit Seis op de Seiser Alm en vanuit St. Christina in het Val Gardena. Vanuit Val Gardena kan ook de beroemde ronde om het Sella-massief geskied worden. De overige skidagen wordt er in de volgende (minder bekende, maar zeker niet minder leuke) middel-grote gebieden geskied: de Latemar vanuit Obereggen, de Karerpass aan de voet van de grillige Rosengarten, Meran 2000 met de vernieuwde gondel vanuit het prachtige Kuort Meran en de Alpe Cermis vanuit Cavalese.

Colorado Powder SkiSafari (USA)
De Colorado Powder SkiSafari is dé SkiSafari met grote sneeuwzekerheid, waar de poedersneeuw niet zal ontbreken. Gedurende deze SkiSafari wordt er voornamelijk geskied op de grootse ski berg van Noord-Amerika: Vail. Het verblijf in de plaats Vail Village zorgt ervoor dat er (met een zeer korte reistijd van enkele minuten) geskied kan worden in Vail, alwaar de beroemde “Back Bowls” (ongeprepareerde sneeuwhellingen) op de “achterkant” van de ski berg liggen. Een ander fantastisch gebied waar geskied gaat worden is de Beaver Creek. Hier kan de WorldCup afdaling “Birds of Prey” gespot worden. De twee andere gebieden liggen iets verder van Vail, maar zijn absoluut de moeite waard. Breckenridge is het drukst bezochte skigebied van de USA en heeft als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) het hoogste punt van het skigebied op 3914 meter. Tevens biedt Keystone fantastische skimogelijkheden. Kortom, een geweldige ski-ervaring om nooit te vergeten!

Maatwerk
Naast de reguliere reizen kan Vasa Sport maatwerk voor groepen leveren. De Colorado Powder Safari is al mogelijk vanaf 8 personen. De SkiSafari Amadé en de SkiSafari Salzburg-Tirol zijn mogelijk vanaf 10 personen. Voor de andere Safari’s moeten de groepen groter zijn. De reizen uit het reguliere programma zijn ontstaan als maatwerkreizen voor skiverenigingen. Ook voor uw skivereniging kunnen we zo’n onvergetelijke reis organiseren! Bekijk de maatwerk mogelijkheden.

3. Specifieke reisinformatie


Op de Vasa Sport website vind je het volledige reisoverzicht. Vanuit dit reisoverzicht klik je snel door naar de gewenste reis waar je alle specifieke informatie over de SkiSafari’s en andere winterreizen vindt. Daar kun je de gedetailleerde reisinformatie per reis lezen.