Actuele informatie Noords Festival 2023

Hier vind je al het actuele nieuws van het Noords Festival 2023 in Ramsau am Dachstein.
Programma aanpassingen, parcourskaartjes, uitslagen lijsten, links etc. Dus houdt deze pagina in de gaten.

Noords Festival 2023

 

Bericht van maandag 16 januari 10:00 (Sidney)

Ondertussen is iedereen weer veilig thuis of op haar/zijn nieuwe bestemming. Reuze bedankt voor jullie positieve bijdrage aan het Noords Festival 2023. Heb je nog feedback om het nóg beter te maken: reizen@vasasport.nl

De onderhandelingen moeten nog starten, maar we verwachten, dat het volgende Noords Festival van 6 tot 13/14 januari in Ramsau am Dachstein is. En hopelijk eindigen we de week dan in de 4e aanloop met de marathons van de Tour de Ramsau. Vergeet niet je inschrijving op te schuiven, als je voor dit jaar was aangemeld en niet in maart kunt!

Met goed internet thuis kun je je foto's en filmpjes nog uploaden via deze link.

En hier kun je de vele foto's en filmpjes bekijken.

Hopelijk tot volgend jaar in Ramsau!

Bericht van zaterdag 14 januari 13:40 (Sidney)

We konden onder prachtige omstandheden het afsluitende onderdeel van het Noords Festival afwerken, de 30/15 km! Iedereen gefeliciteerd en bedankt! En goede reis terug!

Hier kun je de uitslag downloaden.

Jahna, Jorian, Paco en Peter hartstikke bedankt!

1e bericht van vrijdag 13 januari 15:40 (Sidney)

Belangrijke informatie over ons testevent. Vandaag en morgen wordt er 's middags een Austria Cup langlauf met 250 deelnemers georganiseerd. Daarvoor is het stadion nu ingericht en na de wedstrijd van vandaag blijft alles staan voor de wedstrijd van morgenmiddag. Dat betekent, dat het er morgenochtend ook nog steeds zo staat. Voor ons verandert er niets, maar het moet wel even duidelijk zijn hoe wij door het stadion gaan en finishen. Zie het kaartje hieronder, waar in rood het parcours en de afsperringen van de Austria Cup zijn ingetekend. Belangrijk te weten, dat de Austria Cup dus tegengesteld door het stadion gaat. Wij starten dus eerst richting westen, komen op de terugweg door de tunnel en gaan door tot het keerpunt bij de Billa. Dan vanaf de Billa terug blijven we rechts van de tunnel waar nu een net staat (dat halen we tijdelijk weg). Dan meteen rechtsaf het stadion in, onder de startboog van de Austriacup door, aan de rechterkant van het hek. We gaan dus om het hek heen langs het WSV gebouwtje waar onze tijdwaarneming is. Vanaf daar door de finishboog weer het stadion uit. De doorloop van de Austria cup is dus aan de binnenkant van het hek en die van ons aan de buitenkant. De finish na 2,5 of 5 rondjes is voor het WSV gebouwtje.

Stadion30+AC

4e bericht van donderdag 12 januari 22:20 (Sidney)

De start van het testevent op zaterdag is om 8:30!!

Het parcours:


30 km

Start in het stadion, dan eerst naar het westen tot het keerpunt bij het viaduct, terug naar het stadion, door de tunnel en dan door tot het keerpunt bij de Billa. Terug naar het stadion, rechts van de tunnel en dan door het stadion. Dat is ruim 6 km, dus de 30 km is 5 rondjes.

De 15 km is dus 2,5 rondjes. 3 x naar het viaduct en 2 x naar de Billa, na de 3e keer vanaf het viaduct op de terugweg door de tunnel en dan links naar het stadion (je hoeft niet meer de heuvel op :-) ) en finishen.

Stadion 30

3e bericht van donderdag 12 januari 18:00 (Sidney)

Voor de testwedstrijd van zaterdag hebben we al 45 aanmeldingen! We benadrukken nog een keer, dat het een testwedstrijd is en dat iedereen op eigen risico meedoet. De jury heeft ook besloten, dat het geen NK kan zijn. Niet aleen omdat het parcours niet afgezet kan worden, maar ook omdat het deelnemersveld verdeeld is over 2 technieken. Wel worden de 24 medailles (6 per categorie) na de wedstrijd uitgereikt voor de categorien 30 km klassiek vrouwen en mannen en 30 km skating vrouwen en mannen. Er staat op die medailles wel NK, maar dat telt dus niet. We zingen ook geen Wilhelmus :-) De wedstrijd telt wel voor beide technieken voor de Marathon Cup en de Holland Cup Noords. Er wordt ook een ranglijst gemaakt van diegenen die 15 km afleggen (maar dus geen medailles). We gaan er samen een geweldige afsluiting van deze prachtige week van maken! 

Als het even kan komt er vanavond nog een update over het parcours.

2e bericht van donderdag 12 januari 17:45 (Sidney)

De tocht van morgen start niet zoals eerder vermeld bij Ski Willy, maar gewoon in het langlaufstadion om 9:30. Onderweg is er een koffie (met taart?) pauze. Er zijn voldoende loipes beschikbaar voor een mooie tocht. 

1e bericht van donderdag 12 januari 12:10 (Sidney)

De uitslag van de klassieke wedstrijd kun je hier downloaden. En alle andere info staat weer hier op de site van de N.Ski.V.

3e bericht van woensdag 11 januari 21:10 (Sidney)

Denken jullie nog aan het uploaden van foto's in filmpjes via deze link in de dropboxmap. In deze map kun je zien welke foto's en filmpjes er al in staan, o.a. deze 2 van Herman Hofs:

Rick

Anna

2e Bericht van woensdag 11 januari 18:00 (Sidney)

Programma donderdag

9:00 klassieke wedstrijd
13:30 snowshoetocht Sattelberg (genoeg sneeuw!) start achter Hotel Almfrieden. Wie niet in Hotel Almfrieden overnacht, svp samen rijden want er zijn bijna geen parkeerplaatsen meer vrij! Er is snowshoemateriaal genoeg. Heb je die nog niet besteld of betaald, doe dat dan via deze link in de Vasa Webshop. Gebruiksaanwijzing in eerdere berichten. Lukt dat echt niet mag je ook 14 Euro cash gepast aan Eelje betalen bij de start van de tocht.
13:30 afdaaltraining vanuit het stadion (er zijn helaas geen oefenliften in gebruik, maar met zelf klimmen kunnen we ook prima afdalen!)
18:30 laatste mogelijk van aanmelden voor de testmarathon van zaterdag, zie bericht hieronder
20:30 prijsuitreiking clubcup en Holland Cup Noords: plaats Hotel Almfrieden (was oorspronkelijk het langlaufstadion!)

Bericht van woensdag 11 januari 13:10 (Sidney)

Wie had dat gedacht? Zo'n prachtige wedstrijd in zo'n winters decor! Alle helpers bedankt!

Hier kun je de uitslagenlijst (overall + per categorie) downloaden.
En op deze pagina van de Nederlandse Ski Vereniging vind je nog veel meer over de wedstrijd, o.a. de tussentijden in de analyse.

Aanmelden voor de "test"wedstrijd (ca. 30 km) en buiten mededingen de halve afstand.

  • woensdagavond 17:30 tot 18:30 lobby hotel Almfrieden
  • donderdag na de prijsuitreiking van de klassieke wedstrijd in het langlaufstadion
  • donderdagavond 17:30 tot 18:30 lobby hotel Almfrieden
  • daarna is de inschrijving gesloten
  • inschrijfgeld: 0
  • aangeven wat je doet: klassiek of skating (er is dus geen vrije stijl)
  • Deze wedstrijd telt mee voor de Marathon Cup en de Holland Cup Noords!

Bericht van dinsdag 10 januari 18:40 (Sidney)

De deelnemerslijst video-biathlon is aangepast. Link is dezelfde gebleven, zie in bericht hieronder.

Wie nu nog wil aanmelden voor de wedstrijd van morgen moet dat rechtstreeks bij Paco melden in hotel Almfrieden en daarna via de webshop betalen!
Voor de wedstrijd op donderdag kan aanmelden nog tot 15:00 uur.

Bericht van dinsdag 10 januari 17:15 (Sidney)

Wat was dat geweldig, langlaufen in de verse poedersneeuw! Als jullie foto's en filmpjes hebben, dan graag via deze link uploaden in de dropboxmap. In deze map kun je kijken welke foto's en filmpjes er al in staan.

Wedstrijdnieuws
De Teamcaptainsvergadering is vanavond om 20:30 in de Denksaal van Hotel Almfrieden.
De wedstrijden op woensdag en donderdag starten om 9:00 uur.
De startnummers haal je voor de wedstrijd bij het WSV gebouwtje (zie kaartje in bericht van maandag 9 januari 17:45)
De prijsuitreiking voor alle categoriën is direct na afloop in het stadion.

Middagprogramma woensdag
13:30 videoanalyse CL en biathlonclinic 1
15:00 videoanalyse SK en biathlonclinic 2
Videoanalyse in het stadion. Biathlonclinics daar vlakbij op het terrein van Langlaufschule Fit&Fun.

Download hier de lijst van deelnemers en tijden aan videoanalyse en biathlonclinics. Sta je er niet (goed) op stuur dan een whatsappbericht aan Sidney +43 6645429170

Bericht van dinsdag 10 januari 13:30 (Sidney)

De wedstrijden op woensdag en donderdag starten om 9:00 uur (stond 9:15 in het programmaoverzicht).

Bericht van maandag 9 januari 17:45 (Sidney)

Wat een prutweer vanochtend! Geweldig om te zien, dat dit (bijna) niemand er van weerhield om naar de lessen te komen. En wat hebben we weer veel geleerd. 's Middags was het weer een stuk beter, maar met dat laagje sneeuw wil het nog niet vlotten. Ook zonder die sneeuw gaan we gewoon door met ons programma en voor de wedstrijden hebben we ook groen licht!

Programma voor dinsdag ongewijzigd: Programma Noords Festival
Trainingen om 9:30 en een wat kortere om 14:00, waarbij ook het wedstrijdparcours wordt verkend. 's Middags is het verder een normale les, dus ook als je geen wedstrijd doet ben je van harte welkom!

Nog een paar plaatsen vrij
voor de eerste biathlonclinic woensdagmiddag van 13:30
Wil je nog meedoen schrijf dan in en betaal voor de materiaalkosten via deze link in de Vasa Webshop.

Het wedstrijdparcours bekend
voor de wedstrijden op woensdag en donderdag. Woensdag 4 x 1,8 km (blauwe rondje op de kaart), donderdag 5 x 1,8 km.
Wedstrijdparcours

Het keerpunt richting westen is waar de sporen weer bij elkaar komen. Op de terugweg ga je eerst door de tunnel, maak je daarna een vrij scherpe bocht naar links en klimt dan tot "bovenop" de tunnel. Vanaf daar daal je af het stadion in.

Stadion

Het parcours is dus zeer toegankelijk, ook als je nog niet zo'n wedstrijdkanjer bent. Wil je nog meedoen dan kan dat nog steeds! Schrijf je dan in zoals staat omschreven in het bericht van vrijdag 6 januari 20:15.

Hier kun je de zojuist aangepaste voorlopige deelnemerslijst downloaden. Bij de receptie van hotel Almfrieden hangen de lijsten, zoals de N.Ski.V. de inschrijvingen heeft verwerkt. Klopt er iets niet dan kun je dat nu en morgen vanaf 17:30 tot 18:30 melden bij Paco of Jahna, die daar in de buurt zitten.

Bericht van zondag 8 januari 17:10 (Sidney)

Wat een geweldige eerste dag van het Noords Festival! De start vanochtend met een warming-up in de zon van bijna 100 enthousiaste langlaufers en daarna 2 leerzame lessen. De loipe lag er wonderbaarlijk goed bij, maar het was wel erg druk. Dat zal vanaf morgen beter worden. Dan is het geen weekend meer en begint het "Januar-Loch". Hoewel...., er zijn nauwelijks andere loipes in de buurt, dus erg rustig zal het niet worden. Helaas wel wat ongelukjes, we wensen de betroffenen een snel herstel!
Voor morgen wordt het spannend met het weer. Gaat het vannacht echt sneeuwen of wordt het voornamelijk regen? We wachten het af, ook regen kan deze loipe nog verdragen, maar het zou zo mooi kunnen zijn!

Prijsuitreiking Holland Cup Noords: zou oorspronkelijk vanavond zijn, maar doen we nu donderdagavond om 20:30 in het langlaufstadion gelijktijdig met de uitreiking van de Clubcup.

Programma voor maandag ongewijzigd: Programma Noords Festival
Trainingen om 9:30 en 14:00 met omgekeerd programma als vandaag, dus de "allrounders" 's ochtends skating en 's middags klassiek en een parallel programma voor de alleen klassiekers en alleen skaters.

Vooruitblik op de wedstrijden
Morgen hebben we overleg met de organisatoren van Ramsau over de mogelijkheden van het wedstrijdparcours van woensdag en donderdag. Als er nieuws is ervaren jullie dat morgenmiddag hier.
De teamcaptainsmeeting is dinsdagavond om 20:30 in hotel Almfrieden. 
Wil je nog meedoen aan (één van) de wedstrijd(en) en heb je nog niet aangemeld of betaald, kijk dan naar het bericht van vrijdag 6 januari 20:15.

Bericht van zaterdag 7 januari 15:05 (Sidney)

Welkom in Ramsau!
Programma voor vandaag en morgen ongewijzigd: Programma Noords Festival
Zaterdagavond 20:30 Huurmateriaal ophalen in Hotel Almfrieden in de Hondentrainingsruimte (bij de hoofdingang/achterdeur direct links). Spullen worden morgen niet meegenomen naar het langlaufstadion, dus zelf komen halen!

Zondag-ochtend 9:30 en -middag 14:00: eerste trainingen klassiek en skating

Bericht van vrijdag 6 januari 20:15 (Sidney)

Hier kun je de voorlopige deelnemerslijst voor de NK-wedstrijden op woensdag en donderdag downloaden.
1 = aangemeld en betaald, 2 = vooraangemeld en nog niet betaald
Moet je nog betalen of wil je nog aanmelden dan kan dat via deze link in de Vasa Webshop.
En dat gaat zo:
•    Kies het gewenste item
•    Voer het aantal in
•    Reken de inhoud van je winkelwagen af
•    Schrijf dan bij de opmerkingen je geboorte datum en als het om meer personen gaat de namen en geb. data van de anderen
•    Let op: selecteer bij verzendwijze ‘Levering op reis of event’. Anders moet je verzendkosten betalen en die kunnen we helaas niet terugstorten.
•    Rond de betaling af.

Bericht van vrijdag 6 januari 13:00 (Sidney)

Zojuist is bekend geworden, dat de Tour de Ramsau niet door kan gaan en wordt verplaatst naar 10 - 12 maart 2023.
Wij zijn zeker van plan in ieder geval op zaterdag 14 januari (misschien ook zondag 15 januari) iets alternatiefs met een lange afstand aan te bieden.

Bericht van dinsdag 3 januari 12:00 (Sidney)

De kunstsneeuwloipe in Ramsau is afgelopen zondag weer 2 km langer geworden. De heen- en weer "ronde" vanaf de Billa tot aan de Rittisberglift is nu 8,16 km lang. Samen met de Worldcup ronde dus ruim 10 km loipe van goede kwaliteit.

Op zaterdag 7 januari wordt besloten of de marathons van de Tour de Ramsau door kunnen gaan.

Bericht van vrijdag 30 december 11:25 (Sidney)

Hier kun je het laatst bijgewerkte programmaoverzicht downloaden. Vanaf nu wordt dat niet meer bijgewerkt en moet je deze pagina in de gaten houden voor alle actuele informatie, zoals mededelingen en wijzigingen in het programma.

 

Oostenrijk
AUT
Reis voorbij

Noords Festival Ramsau am Dachstein

Als sportieve langlaufer mag je het Noords Festival niet missen. Waarom niet? Lees verder en ontdek waarom je hier elk jaar gewoon bij moét zijn.

07-01-2023 t/m 14-01-2023

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€25