zo 29 nov 15
Zomerreizen » Verslag » MTB (archief) » 2011 » Eifeltrekking(LO): een nieuwe klassieker

Eifeltrekking(LO): een nieuwe klassieker

27-05-2011 t/m 29-05-2011
Fotoverslag van de driedaagse MTB trekking in de Eifel (Linksom).

Vulkanisch fietsen

Poseren voor een Vulkaanmeer(tje)

24 enthousiaste pioniers begonnen aan de fonkelnieuwe Vasatrekking in de Eifel onder leiding van Pieter-Jan, Hans, Erik, Rob en chauffeur Ton. De langverwachte regen was al in de ochtend gevallen zodat we met droog en koel weer konden vertrekken van onze idyllische startplaats aan de Moezel. Na de eerste steile klim reden we door een afwisselend landschap en mooie smalle valleitjes naar de indrukwekkende vulkaanmeren rondom Daun. Na het grootste gedeelte van de dag geklommen te hebben konden we de dag afsluiten met een schitterende single track afdaling. Ineens stonden we voor het hotel dat pal aan de bosrand lag. Op het beschutte terras konden we met uitzicht op de oude Burcht van Manderscheid terugkijken op een geslaagde eerste dag.

prachtige ligging van Manderscheid

Vanaf Manderscheid begonnen we met een lus door het vulkaangebied met als hoogtepunt het dorpje Meerfeld dat verscholen lag op de bodem van een enorme krater. Daarna doken we via de diepe en slingerende Lieservallei richting Wittlich. Vanaf hier was het vooral afdalen over leuke trailtjes, maar we werden ook regelmatig verrast door uitdagende en technische klimmetjes. Mede door de aanwijzingen van de gidsen kon menigeen hier zijn techniek verbeteren. Voordat we aan de laatste korte klim naar het luxueuze hotel net buiten Wittlich begonnen, konden we eerst nog wat drinken op de zonovergoten terrasjes in het historische stadscentrum. De gezamenlijk bekeken Champions Leage finale deed ons even het mountainbiken vergeten, maar na een goed nachtrust en uitgebreid ontbijt was iedereen klaar voor alweer de laatste etappe.

Moezelpanorama

Heel veel trails

De laatste dag begon met rustige glooiende bospaden en open velden, maar al snel werden we weer verrast door technische en uitdagende single-tracks. Juist toen iedereen wel dacht dat we alle soorten landschappen wel gehad hadden stonden we ineens tussen wijngaarden met wijds uitzicht over de Moezel. Vanaf hier volgden we de Moezel afwisselend over verrassende, soms zeer uitdagende trails en dan weer langs de steile flanken van de Moezelvallei. Het ene moment met alle aandacht voor de route en techniek en het andere moment genietend van het schitterende panorama. We konden er geen genoeg van krijgen, maar plotseling stonden we na een spannende afdaling weer bij ons vertrekpunt.

Moe maar voldaan

Douchen?

Opgefrist na een lekkere douche konden we de dag nog één keer doornemen tussen de auto's en op het terras. Na een laatste blik op de Moezel keerden we vermoeid, maar voldaan terug naar Nederland. Trots dat we als eersten deze nieuwe klassieker konden rijden

Informatie
Contact
Deel deze pagina
Vasa Sport Reizen | Bredeweg 9A | 3945 PD Cothen | 0343 562800 | reizen@vasasport.nl
Contact Voorwaarden Over Vasa Sport © 2015 Vasa Sport Reizen